# #

21 Οκτ 2017

Τι σας νοιάζει αν η Ελλάδα δώσει 2,4 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ για F-16; Φοβάστε μήπως η Ελλάδα χρεοκοπήσει;


Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται ειρωνικά και επικριτικά σχόλια από όλες τις πλευρές για τον ξαφνικό έρωτά του για τον Ντόναλντ Τραμπ -για τον οποίο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ έλεγε «ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό»- και για την μεγάλη του αγάπη για τις ΗΠΑ.

Με αυτά που ακούω και διαβάζω, έχω την εντύπωση πως τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα ήταν Κούβα και δεν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που καθόριζαν την πολιτική της Ελλάδας.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2015 αμέσως μετά το δημοψήφισμα-, θα ήθελα να θυμίσω σε όλους πως οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση την Αριστερά, ή «Αριστερά», πέντε χρόνια αφού η χώρα χρεοκόπησε και είχε ήδη φάει δυο Μνημόνια κατακέφαλα.

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κυβέρνηση από επιθυμία των Ελλήνων για στροφή προς την Αριστερά -ούτε επειδή οι Έλληνες έγιναν αριστεροί- αλλά από ανάγκη και από έλλειψη άλλων επιλογών, αφού τα δυο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία κυβέρνησαν για άλλα πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία και κανείς από τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία της χώρας δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

Καλά, αμνησία έχουν πάθει όλοι στην Ελλάδα;


Εννοείται πως ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του είναι πολιτικοί απατεώνες.

Αλλά θα πρέπει να παρατηρήσω πως εκφράζουν απόλυτα μια κοινωνία απατεώνων.

Όλοι μιλούν για την κωλοτούμπα του Τσίπρα -πριν έλεγαν «Κομανέτσι» τον Σαμαρά- αλλά εγώ έχω δει χιλιάδες ανθρώπους γύρω μου τα τελευταία χρόνια να κάνουν κωλοτούμπες.

Και πολλοί από αυτούς κατηγορούν σήμερα τον Τσίπρα για ασυνέπεια, κυνισμό, υποκρισία και παράδοση, ενώ οι ίδιοι έχουν ξεπουληθεί.

Θα έγραφα μερικά ονόματα ανθρώπων που έχουν κάνει κωλοτούμπες και ξεπουλήθηκαν αλλά φοβάμαι πως θα ξεχάσω κάποιους και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

Πριν κατηγορήσεις κάποιον, πρέπει να δεις και τι έχεις κάνει εσύ.

Η προσέγγιση του Τσίπρα με τις ΗΠΑ είναι μια σωστή κίνηση, αφού η χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν έχει και πολλές επιλογές.

Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και οι Έλληνες δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να ελευθερώσουν τη χώρα τους.

Οπότε, η μόνη λύση είναι η Ελλάδα να είναι προτεκτοράτο πολλών χωρών, ώστε να υπάρχει το ενδεχόμενο να σκοτωθούν αυτοί μεταξύ τους -για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι- και η Ελλάδα να απελευθερωθεί από σπόντα ή τουλάχιστον να μπορεί να εκφέρει άποψη σε κάποια θέματα.

Αν οι ΗΠΑ και η Γερμανία σκοτωθούν μεταξύ τους για την Ελλάδα, μπορεί η Ελλάδα να ελευθερωθεί κάποια μέρα.

Το να αγοράζει η χρεοκοπημένη Ελλάδα πολεμικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ είναι μια σωστή κίνηση, αφού είναι βέβαιο πως θα φέρει σε αντιπαράθεση τις ΗΠΑ με την Γερμανία.

Τι σας νοιάζει αν η Ελλάδα δώσει 2,4 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ για F-16;
Φοβάστε μήπως η Ελλάδα χρεοκοπήσει;

Ή μήπως φοβάστε πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος;
Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και οκτώ χρόνια, και το χρέος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το πληρώσει.

Η πιο σωστή κίνηση για την Ελλάδα είναι να αγοράζει συνέχεια οπλικά συστήματα, αεροσκάφη, πυραύλους και ό,τι άλλο μπορεί από άλλες χώρες, ώστε να δεκαπλασιάσει το χρέος και να το φτάσει στα τρία τρισεκατομμύρια.

Μην ανησυχείτε, δεν θα μας πάρουν τη χώρα.

Μας την έχουν πάρει ήδη.

Αν η Ελλάδα αγοράσει όπλα από Αμερικανούς, Ρώσους, Γερμανούς, Ισραηλινούς, Κινέζους και άλλους -χωρίς να τα πληρώσει-, θα γίνει υπερδύναμη και μετά ας έρθουν να μας ζητήσουν να τους τα πληρώσουμε.

Βέβαια, η Ελλάδα γίνεται τώρα πια μέρος του προβλήματος στην περιοχή και θα υποστεί τις συνέπειες για την μετατροπή της σε βάση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Αλλά αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούμε πριν χρεοκοπήσει η χώρα μας ή τουλάχιστον αμέσως μετά.

Δεν γίνεται να είσαι ζητιάνος και να έχεις δική σου πολιτική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Αν είσαι ζητιάνος, έχεις την τύχη του ζητιάνου.



(Όλοι αυτοί που μιλούν για τις κωλοτούμπες του Τσίπρα -και ποτέ για τις δικές τους- τον «Κομφορμιστή» του Μπερτολούτσι δεν τον έχουν δει; Μην βλέπετε μόνο Survivor και μπάλα. Δείτε και καμιά ταινία της προκοπής. Μπορεί να δείτε και τον εαυτό σας.)


 https://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.