# #

26 Ιουν 2016

Οι 15 πιο πανικόβλητες μπαρούφες Ελλήνων πολιτικών για το Brexit

Έλληνες πολιτικοί καλούνται να πάρουν θέση για το θέμα των ημερών. Και για όσους δεν έχουν την τύχη να διαχειρίζεται κάποιος επικοινωνιολόγος τα social media τους, η ετυμηγορία είναι σχετικά σαφής και ψύχραιμη: “Σαν πολύ δημοκρατία δε μαζεύτηκε? Ζώα!”








Είναι αλήθεια πως μάλλον ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης ξέρουν να...
χρησιμοποιούν twitter (αν και ο τελευταίος συνηθίζει να γράφει τις σκέψεις του σε Microsoft Paint) και έτσι είχαμε την τύχη να μάθουμε ποια είναι η “ψύχραιμη” γραμμή που προτείνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία στους πολιτικούς για την ώρα:

Και κάπου εκεί εξαντλείται όλη η ψυχραιμία και τα δημοκρατικά αισθήματα των συμπολιτών μας που ζητάνε την ψήφο μας. Αρχίζουν έτσι οι ετυμηγορίες για 17 εκατομμύρια, φτωχούς, ρατσιστές, φασίστες, άνεργους, ζώα και γενικά άτομα στα οποία θα πρεπε να απαγορευτεί η ψήφος για το καλό της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Είχαμε την ευκαιρία έτσι να απολαύσουμε στέρεα πολιτικά συμπεράσματα από τους ανθρώπους που μας κυβερνούν καθώς και να ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορεί να συμβεί στα μυαλά τους αν μια στο εκατομμύριο η Ε.Ε. σταματήσει να μας δίνει γραμμή.
Ας απολαύσουμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο όλοι σχεδόν κατηγορούν την αστική δημοκρατία που επιτρέπει στην πλέμπα να ψηφίζει:
Πιο τρανταχτό παράδειγμα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε μικρή ηλικία σταμάτησε να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη και τα δημοψηφίσματα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, αλλά και μέσω του προσωπικού του κόμματος, αποφάνθηκε πως όσοι ψήφισαν για το Brexit, είναι συνταξιούχοι, αγράμματοι και άνεργοι. Αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι στο λαϊκισμό και δεν καταλαβαίνουν τα ευεργετικά οφέλη της ανάπτυξης της οικονομίας πάνω στα κουφάρια ενός λαού.
Η Φώφη Γεννηματά βρήκε ευκαιρία να συνεχίσει μια κρίση πολιτικής ταυτότητας την οποία περνάει τις τελευταίες μέρες, που την έχει κάνει να πιστεύει πως εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστές
1
«Εμείς οι σοσιαλιστές οφείλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας και να εγγυηθούμε μια νέα πορεία για την Ευρώπη και το μέλλον της» δήλωσε η Φ. Γεννηματοφ – Jo Di
και έτσι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, περιγράφοντας το τι πρέπει να κάνουν σαν σοσιαλιστές προκειμένου να σωθεί το κοινό τους σπίτι. Δεν ξέρουμε με ποιον το έχουν κοινό.
Η Παπακώστα έτρωγε και στοιχημάτιζε: Bremain or Brexit?
αγνοώντας τις παραινέσεις του Κυριάκου για σιγουράκι στο Bremain
O Πλεύρης μας ενημέρωσε πως δεν έχει τα λεφτά του στην Αγγλία:
και ο Γεωργιάδης μας θύμισε τις προειδοποιήσεις του Αριστοτέλη μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, πως κάτι μπορεί να πήγαινε στραβά με την Αγγλία και την Ε.Ε.
Ο Βαρβιτσιώτης από την παραλία που βρισκόταν, κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο και να κάνει μια βαθιά ανάλυση του προβλήματος που ανέκυψε:
Ο Καραμέρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε από νωρίς προσπαθήσει να προλάβει τα χειρότερα και να εξάγει την τεχνογνωσία του κόμματός του στη γηραιά αλβιόνα, δίνοντας επιχειρήματα στον Κάμερον σε περίπτωση που κάτι στραβώσει:
Ο Λεβέντης δεν ασχολείται με social media, ούτε και με την πολιτική απ’ ότι φαίνεται. Αν το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δε μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για το δημοψήφισμα και έτσι αντί για οικουμενική προς έκπληξη όλων, πρότεινε επανάληψη του δημοψηφίσματος για να διορθωθεί το λάθος… Μάλιστα ζήτησε και από τον Τσίπρα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους Βρετανούς…
Ο Κουμουτσάκος μας ενημέρωσε πως η Ευρώπη φρούριο, των επεμβάσεων και της καταστολής, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται:
Περίμενε, δε θα ασχοληθούμε μόνο με τη mainstream πολιτική (ναι είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η πολιτική σκηνή της ελλάδας). Θα δούμε και λίγο την υποκουλτούρα του νεοφιλελεύθερου αφιονισμού, έτσι για να ρίξουμε μια ματιά στο τι πραγματικά σκέφτονται οι παραπάνω και δεν το λένε φοβούμενοι το όποιο πολιτικό κόστος
Ο Γιώργος Βουλγαράκης ας πούμε, έβαλε όσες λέξεις μπορούσε να σκεφτεί και τελειώνουν σε -ισμός σε ένα τουίτ και μοιράστηκε και αυτός την ανάλυσή του για το Brexit με την πλέμπα:
Ο Τζήμερος από την άλλη μας ενημέρωσε για το πόσο κακή ιδέα είναι να ψηφίζει ο 70άρης της Βρετανίας, γιατί μπορεί να δεχτούμε τουρκική επίθεση…
Τέλος, ο Θανάσης Χειμωνάς σε ένα ακόμα ψύχραιμο συμπέρασμα, προσπάθησε να μοιραστεί μαζί μας την πιο γλυκιά ανάμνηση που έχει από το φίλο λαό της Αγγλίας…
Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία όμως.

Υ.Γ.: Στην κατηγορία των “πολιτικών” δε βάζουμε τη ναζιστική οργάνωση της χρησύς αβγοίς, αλλά είναι αξιοθαύμαστες οι κωλοτούμπες των ναζί όταν προσπαθούν να δαγκώσουν ψήφους απ’ όπου μπορούν:


2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.