# #

20 Νοε 2010

Τζαμπα μαγκας...? Ο καθενας απ αυτους τη δουλεια του κανει...Εμεις, ο λαος δεν καναμε καλα τη δικη μας δουλεια !

Άδειες δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 2683/99)

Του Δημήτρη Περπατάρη
Δικηγόρου - Εργατολόγου
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα, οι ειδικότερες διατάξεις του για τις άδειες εφαρμόζονται στους:
1. Πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους του κράτους και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
2. Υπαλλήλους ή λειτουργούς του κράτους ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι, κατά συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη, διέπονται από τις διατάξεις του καθώς και οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπάγονται σε εκείνες τις διατάξεις του Κώδικα στις οποίες παραπέμπουν οι ειδικοί νόμοι που τους διέπουν.
Άρθρο 51

Άδειες χωρίς αποδοχές
1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο,....

Ολα γινονται . . .δειτε το βιντεο !

Αντε να κανουμε καμια δουλιτσα να κονομησουμε, μερες πτωχευσης που ρχονται !!!

υπάρχουν νομικά κω­λύματα σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγ­μάτευση των όρων του μνημονίου. Ταχα δεν το ξεραν...Το παρτυ της πτωχευσης αρχιζει. Ομως πριν φτασει στο τελος πρεπει να ξεπουληθει ΟΛΟΣ ο πλουτος της χωρας μας...Μπεεεεεεε...!!!

Σοκ και παγωμάρα έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το ραπόρτο που ήρθε από τις Βρυξέλλες ότι υπάρχουν νομικά κω­λύματα σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγ­μάτευση των όρων του μνημονίου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές του «Π», η ηγεσία της Ε.Ε. έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι, για να αλ­λάξουν κάποιοι όροι της αρχικής δανειακής συμ­φωνίας που υπεγράφη τον Μάιο, πρέπει να ακυ­ρωθούν ουσιαστικά οι δανειακές συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας με κάθε μία από τις 15 χώ­ρες της ευρωζώνης.
Οι συμφωνίες αυτές είναι διακρατικές και εμπί­πτουν στις νομικές ρυθμίσεις που αποφάσισε η κάθε χώρα γι’ αυτήν την περίπτωση, ενώ υπάγο­νται και στο Δίκαιό της. Με άλλα λόγια, η όποια αλλαγή είναι εξαιρετικά δύσκολη διότι:
◆ Η κάθε χώρα, πριν πει το «ναι» στο δάνειο, πή­ρε πρώτα την έγκριση από το Κοινοβούλιό της.
◆ Οι διμερείς όροι είναι ξεκάθαροι και συγκε­κριμένοι ως προς τα χρονοδιαγράμματα και τις υποχρεώσεις αποπληρωμής της Ελλάδας. ◆ Οι εκταμιεύσεις των δόσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δημοσιονομική προσαρμο­γή που υπαγορεύει το μνημόνιο ανά τρίμηνο. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αυτομάτως δίνει το δικαίωμα στη δανείστρια χώρα να καταγγείλει τη σύμβαση.
◆ Οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους ακυρώνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις και θα χρειαστεί η ρύθμιση νέων.
Όπως αναφέρει κορυφαίος παράγοντας της Κομισιόν στο «Π», αν και πολιτικά η επαναδιαπραγ­μάτευση δεν απαγορεύεται, για να γίνει έτσι όπως – επικοινωνιακά τουλάχιστον – επιδιώκει η κυβέρνηση, θα πάρει χρόνο, χρήμα και δι­απραγματεύσεις με τις 15 χώρες ξε­χωριστά, με δεδομένο βέβαια ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνή­σουν πρώτα.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας, καθώς το κλίμα στην ευρωζώνη για την Ελλάδα έχει βαρύνει επικίνδυνα, μετά και τις τελευ­ταίες δηλώσεις...

Η Ντορα τωρα πια διεκδικεί την ύστατη ικανοποίηση, να στερήσει από τον Σαμαρά τη δυνατότητα να είναι εκείνος ο επόμενος πρωθυπουργός.... ΒΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος τις μεταπτώσεις στην πολιτική πορεία και την ψυχολογία της Ντόρας Μπακογιάννη είναι να παρακολουθήσει τις αλλαγές στο ντύσιμο και το γενικότερο στυλ της. Ως... «εν αναμονή αρχηγός» της Ν.Δ., πριν από την πτώση του Καραμανλή, η Ντόρα φορούσε deux piece σε άσπρο, μαύρο και βαθύ μπλε. Πού και πού, όταν ήταν να συναντήσει ξένο ηγέτη και ήξερε ότι η φωτογραφία μετρούσε όσο χίλιες λέξεις, έβαζε κόκκινο της φωτιάς.
Αυτό το κόκκινο σινιέ Valentino φορούσε και στην προεκλογική περίοδο της αντιπαράθεσής της με τον Σαμαρά, όταν ανέβαινε στα μπαλκόνια ή ξιφουλκούσε σε υψηλούς τόνους στα τηλεπαράθυρα. Είχε εξαφανιστεί το κόκκινο του Valentino εδώ και πολλούς μήνες, να όμως που έκανε ξανά την εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό.
Η Ντόρα έχει ρίξει τους τόνους, αλλά ξαναφοράει το χρώμα της φωτιάς για να μας πείσει ότι μπορεί να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με το κόμμα...

Ισραηλ - Παλαιστινη.....χωρις σχολια....

Διαβαστε τι ακουει σημερα ο Ελληνας ραγιας.... Για να μην αναρωτιεστε γιατι ψηφιζει ετσι, γιατι συμπεριφερεται και γιατι κυβερναει σαν κοπανος ! ! !


Τα σκυλάδικα τραγούδια σε όλο τους το μεγαλείο! Δείτε τους καλύτερους στίχους που πέρασαν από την ιστορία..
Βασανιστείτε! Διαβάστε.. όσο αντέχετε!

Νίκος Δουλάμης

«Έρωτά μου τοκογλύφε
γλύφε το κορμί μου γλύφε»
..μαλλον τις  γερμανικες τραπεζες  ...εννοει
Κώστας Καφάσης
«Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,
γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο. »
..(?)
Πέπη Τσεσμελή
"Σκανδαλίζομαι, μονάχη μου αγγίζομαι
με μια γραβάτα σου ερεθίζομαι"
....

Απιστευτης ομορφιας ρυζοκαλλιεργειες στην . . . Ιαπωνια! Εργα τεχνης...

ΡΥΖΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων.

Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο.

Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή βαφή.
Αντ 'αυτού, διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια και στρατηγική.

Καθώς το καλοκαίρι προχωρά και τα φυτά αναπτύσσονται, οι λεπτομέριες του έργου τέχνης αρχίζουν να διακρίνονται
.
















Απο τον Παν Κον η  Ντεσμοντ...τον  ευχαριστουμε !










Η ιστορία του Ελληνικού αυτοκινήτου ....

BIOPLASTIC S.A. αργότερα D.I.M.






Κύρια προιόντα: Αttica - Carmel - D.I.M.  Iδρυτής - ιδιοκτήτης ο Γεώργιος Δημητριάδης.
Το 1958 σε ιδιόκτητο χώρο σχεδίασε και κατασκεύασε ενα ελαφρύ τετράτροχο αυτοκίνητο Mod 505.  Λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης και των υψηλών εκείνη την εποχή φόρων για τ' αυτοκίνητα, αναγκάστηκε να στραφεί στην κατασκευή τρίκυκλων μεταφορικών οχημάτων, επειδή υπάγονταν στην κατηγορία των μοτοσυκλετών (χαμηλοί φόροι -τέλη και απόκτησης αδειας τύπου).
Βλέποντας τις διευκολύνσεις που του παρείχε η τότε ισχύουσα νομολογία για τα τρίκυκλα και την υφιστάμενη μεταπολεμική Ευρωπαϊκή  βιομηχανική κατάσταση, αγοράζει από την Γερμανία FULDAMOBIL την άδεια κατασκευής ενός μικρού τρίτροχου επιβατικού οχήματος.
Με αρκετές διαφοροποιήσεις στο σασί - αμάξωμα - μηχανικά, αρχίζει την κατασκευή και διάθεση του ΑTTICA 200.  Oι κινητήρες ήταν SACHS και HEINKEL, που κατασκευαζόντουσαν επίσης στο εργοστάσιό του.  Το αυτοκίνητο ήταν σχετικά φθηνό στην αγορά του και στην χρήση του και γρήγορα έγινε επιτυχία στην Ελλάδα και κατασκευάσθηκε έως και το 1972.
Ταυτόχρονα βάζει στην παραγωγή από το 1972 και μετά ένα μικρό τρίκυκλο φορτηγό, με την παλαβή κατά πολλούς αλλά επιτυχημένη, πατέντα της αναστροφής του Attica, όπου το πίσω μέρος του Αttica, έγινε το εμπρός για το φορτηγάκι.

Μέχρι το 1965 η εταιρεία απλώς επιβιώνει και τότε ξαναπροσπαθεί να μπεί στον χώρο κατασκευής αυτοκινήτων, συναρμολογώντας το ATTICA CARMEL 12, μετά από άδεια από την Ισραηλινή ISRAELI AUTOCARS (η οποία χρησιμοποιούσε τεχνολογία - τεχνογνωσία της Αγγλικής RELIANT).  Στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο ήταν καθαρά Αγγλικό, μιά και σχεδόν όλα τα εξαρτήματά του, ερχόντουσαν από Αγγλία.  Δυστυχώς το μοντέλο αυτό δεν βρίσκει απήχηση και σταματά η παραγωγή του, μετά από μερικές εκατοντάδες κομμάτια.
Το 1977 ο Γιώργος Δημητριάδης αλλάζει το όνομα της εταιρείας σε D.I.M. MOTOR και αρχίζει η κατασκευή ενός (πάλι) περίεργου οχήματος, του DIM 652.  Με αμάξωμα πολυεστερικό, εμφανισιακά μοιάζει με το Οτομπιάνκι Α112, ενώ μηχανικά φοράει συστήματα από το FIAT 126 (αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα 652 cc).  Η παραγωγή και η ζωή αυτού του μοντέλου ήταν μικρή και κάπου εκεί τελειώνει και η D.I.M.

Ο Παν. Σταθοπουλος  μας  εστειλε  το ενδιαφερον θεμα...

το ελληνικό Δημόσιο «απέτυχε» να αποκτήσει "Το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη" στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις. Ίσως και να μην το θέλησε ποτέ...

Όταν το Ελληνικό Δημόσιο έχασε την δημοπρασία για το "Παλίμψηστο" του Αρχιμήδη.


(φώτο: Το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη, το οποίο το ελληνικό Δημόσιο «απέτυχε» να αποκτήσει στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις. Ίσως και να μην το θέλησε ποτέ....)

Kατα μια ειρωνική(σημειολογικά) συγκυρία, ο τίτλος της δημοπρασίας υπ' αριθ. 9058 ήταν «Εύρηκα», μία από τις ιστορικότερες λέξεις των θετικών επιστημών παγκοσμίως. Κάτω από το σφυρί του δημοπράτη βρέθηκε το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη,  Στο παρόν άρθρο θα μας απασχολήσει η στάση, η συμπεριφορά και η μάλλον αθεράπευτη αβελτηρία του ελληνικού Δημοσίου που, όπως σε κάθε ανάλογη σημαντική περίπτωση, έπραξε τα συνήθη ελάχιστα, με μηδενικά αποτελέσματα. Το κακό είναι πως οι ελληνικές αρχές, εν προκειμένω το υπουργείο Πολιτισμού, γνώριζαν τα πάντα από τις 5 Οκτωβρίου του 1998, λίγες μόνο ημέρες αφότου είχε ανακοινωθεί η δημοπρασία του Παλίμψηστου του Αρχιμήδη από τον οίκο Κρίστις (Christies).

Μια ομάδα επιστημόνων του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Ε. Βενιζέλο, όπου σημειωνόταν εμφατικά η εξαιρετική σπουδαιότητα του Παλίμψηστου, τόσο για τις επιστήμες όσο και για την πολιτιστική κληρονομιά. Αποδέκτες της εν λόγω επιστολής ...

Ελλαδιτσα...Ελλαδιτσα...συνεχισε να αγοραζεις τα προιοντα τους κι αυτοι θα συνεχιζουν να σε πηδανε χωρις σαλιο !!!

Σκουριάζει το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος»



To υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο βρίσκεται χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και χωρίς καμία οικονομική στήριξη για τα στοιχειώδη έστω λειτουργικά του έξοδα. Ο υπερσύγχρονος "Αρίσταρχος" (για την κατασκευή του διατέθηκαν 4 εκατ. ευρώ), μετά τις «πανηγυρικές κυβερνητικές τελετές» εγκαινίων του το 2007, έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του. Kαι, φυσικά, δεν μπορεί να διατεθεί για παρατηρήσεις στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, όπως..

Ενδεχόμενο ανακάλυψης μιας δεύτερης Γης...?



«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι επιστήμονες θα έχουν εντοπίσει ένα δεύτερο πλανήτη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος θα είναι ο πρώτος που θα μοιάζει πραγματικά...

αααα...γι αυτο τον ψηφισατε?

Οι 10 καθαροτερες χωρες του κοσμου...

το παθητικό κάπνισμα κουφαίνει! ακριβώς όπως και η μαλθακία!

Ως και ο Πωλ Κρούγκμαν έχει βαρεθεί να μετράει τα λάθη του Ομπάμα. Και στο μεταξύ η «στάθμη ανέρχεται» που λέει και ο Χάρρυ Κλυνν, από 45.000.000 στα 50.000.000 έφθασαν οι Αμερικανοί που «δεν έχουν να φάνε», που «πεινάνε» - πού, στις ΗΠΑ!
Η πείνα κι εκεί, κι εδώ, κι αλλού αρχίζει να γίνται αξιοθέατο - υπάρχει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί μαζί της και η Τέχνη!
Αντιθέτως όμως ως προς το πρόβλημα της πείνας, η ανθρωπότης κινείται με ταχύτερους ρυθμούς ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος του παθητικού καπνίσματος.
Οπως διαπιστώνει το επιστημονικό (καθώς μαρτυρά και το όνομά του) περιοδικό «Tobacco Control» το παθητικό κάπνισμα κουφαίνει!
Ναι, κουφαίνει!
Ακριβώς όπως και η μαλθακία!
Δυστυχώς οι αδύναμοι χαρακτήρες δεν μπορούν να κόψουν ούτε το...

Μάθε, παιδί μου, γλώσσες ...

Η κατάκτηση μιας ή δύο ξένων γλωσσών σε επίπεδο φυσικού ομιλητή, κάτι που αποτελούσε ως τώρα στόχο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, δεν είναι αρκετή στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της κινητικότητας και των έντονων αλλαγών, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Ο νέος όρος λοιπόν που επιστρατεύθηκε για να περιγράψει την τάση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη γνώση ξένων γλωσσών είναι «πολλαπλογλωσσία».
«Η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε πολλές διαφορετικές γλώσσες ..και η χρήση τους στην επικοινωνία αποτελεί πλέον τη βάση για τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της δημοκρατίας και την οικονομική πρόοδο» είπε ο Βάλντεμαρ Μαρτινιούκ, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Οι νέοι και οι ξένες γλώσσες: Εκπαιδευτικές προκλήσεις και επαγγελματικές προοπτικές», που διοργανώθηκε χθες στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα, από το ελληνικό παράρτημα της Ενωσης Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕUΝΙC).
Με αυτούς τους στόχους ευθυγραμμίζεται η ενιαία εθνική γλωσσική εκπαιδευτική πολιτική και σχεδιάζεται η αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας. Από τις πρώτες εμπειρίες από τα 800 δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα προκύπτει πάντως ότι στα νέα προγράμματα γλωσσομάθειας δυσκολότερα προσαρμόζονται οι γονείς, σύμφωνα με την κυρία Βασιλική Δενδρινού, επιστημονική υπεύθυνη νέων προγραμμάτων για την ξενόγλωσση εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας.
Οι έλληνες γονείς θεωρούν ότι γνωρίζουν τι πρέπει να διδαχθεί το παιδί τους σε κάθε γλώσσα, πώς να τη διδαχθεί και πότε θα έχει «τελειώσει» με μια γλώσσα, αποκτώντας πτυχίο, και αντιστέκονται στη γλωσσική εκπαίδευση μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων ή άλλων μέσων και χωρίς συγκεκριμένο εγχειρίδιο, επειδή αισθάνονται ανασφάλεια, ενώ υποτιμούν τη δημόσια εκπαίδευση σε σχέση με την ιδιωτική.
Στον νέο κόσμο των πολλαπλών γλωσσών που δημιουργείται, αισιόδοξες πάντως είναι οι δηλώσεις του κ. Μαρτινιούκ για το μέλλον των «μικρών» γλωσσών, όπως η ελληνική: «Είναι εκείνες που εκτιμώνται πλέον περισσότερο στον ακαδημαϊκό και στον επαγγελματικό χώρο όπου η αγγλική δεν αποτελεί προσόν γιατί θεωρείται δεδομένη» είπε, ενώ τόνισε τη σημασία κάθε γλώσσας ως εργαλείου σκέψης και έκφρασης συναισθημάτων, παράγοντα που λαμβάνεται υπόψη στις πολιτικές προώθησης και υποστήριξης της γλωσσομάθειας στην Ευρώπη ανεξάρτητα από το οικονομικό ενδιαφέρον και τον αριθμό των ομιλητών κάθε γλώσσας. 
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ

Πώς να καταλάβεις ότι ο υπολογιστής σου έχει ιό .

Help_Key
 
Η σύγχρονη εποχή της πληροφορικής με τον τεράστιο όγκο πληροφορίας να ταξιδεύει σε κάθε άκρη του πλανήτη με πολύ μεγάλη ευκολία είναι συνάμα και γεμάτη με επικίνδυνο λογισμικό για τον υπολογιστή σου.
Προγραμματιστές σε διάφορες χώρες βρίσκουν χρόνο να δημιουργήσουν προγράμματα που μπορούν από το να σου σπάνε απλά τα νεύρα με διάφορα μηνύματα έως και να σου κλέβουν όλα τα προσωπικά δεδομένα.
Τα προγράμματα αυτά είναι γνωστά με
την ευρύτερη έννοια του "ιού", ωστόσο χωρίζονται σε πολλές υπο-κατηγορίες που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε διεξοδικά στο τρέχον άρθρο.
Ο στόχος όλων μας είναι πλέον να χρησιμοποιούμε ειδικό λογισμικό antivirus και να προσέχουμε να αποφεύγουμε τις γνωστές παγίδες που στήνουν οι επιτήδειοι.
Τι γίνεται λοιπόν αν δεν έχεις εγκατεστημένο ένα τέτοιο πρόγραμμα ή αν έχεις καιρό να το ενημερώσεις;
Το Men's Lounge καταγράφει τις συμπεριφορές του υπολογιστή που θα πρέπει να σε θορυβήσουν και να σε κάνουν να ψαχτείς, καθώς και περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέξεις:...

Τουρκική προπαγάνδα από την ΝΟΚΙΑ!!! Ετοιμοι για μποϋκοτάζ......


Σας παραθέτω μήνυμα του φίλου μας Ποσειδώνα που περιείχε ανάρτηση του φιλικού ιστολογίου Αντιπαρακμή για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας. Η μετάφραση των αγγλικών κειμένων είναι δική μας.

Υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα (προφανώς τα συμφέροντα της στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι σε Ελλάδα και Κύπρο) η NOKIA έχει σβήσει την Κύπρο από τους Χάρτες Πλοήγησης που προσφέρει για τα κινητά της τηλέφωνα. Σε παράπονο μάλιστα ελληνοκύπριου για αυτή της την ενέργεια, η NOKIA τον παραπέμπει στην τουρκική διοίκηση (Turkish part authority)!!!

Διαβάστε όλη την αλληλογραφία:

Το αρχικό μήνυμα διαμαρτυρίας:...

Οταν η υπουργός κάνει στροφή 180 μοιρών....Παραδεχεται το λαθος της και αλλαζει γνωμη...Εμεις σαν χωρα? Θα ακολουθησουμε το αποδεδειγμενο λαθος η θα κερδισουμε χρονο και καλυτερη εκπαιδευση?

ΔΙΛΗΜΜΑ Η ...ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την καθιέρωση ενός ευρύτερου συστήματος αξιολόγησης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, στις ΗΠΑ, που έχουν ήδη εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα, μια αρμόδια πρώην υφυπουργός αναθεωρεί ριζικά, σήμερα, όλα όσα υποστήριζε παλαιότερα για το θέμα της αξιολόγησης.
Οταν το 1991 ανέλαβα καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους πατρός, δεν είχα κάποια κατασταλαγμένη άποψη για το ζήτημα της «ελεύθερης επιλογής» στην εκπαίδευση ή για το πώς θα καταστούν οι εκπαιδευτικοί «περισσότερο υπεύθυνοι». Ομως, όταν δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψα την κυβέρνηση, υποστήριζα την αρχή της αμοιβής του εκπαιδευτικού ανάλογα με την αξία του: θεωρούσα ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι μαθητές επιτύγχαναν καλύτερα αποτελέσματα έπρεπε να αμείβονται καλύτερα από τους υπόλοιπους. Υποστήριζα, επίσης, τη γενίκευση των τεστ αξιολόγησης τα οποία μου φαίνονταν χρήσιμα, ούτως ώστε να εντοπίζουμε με ακρίβεια ποια σχολεία χρειάζονταν συμπληρωματική βοήθεια. Ετσι, εξέφρασα τον ενθουσιασμό μου όταν, το 2001, το Κογκρέσο ψήφισε έναν νόμο προς αυτήν την κατεύθυνση, τον νόμο NCLB («Νο Child Left Behind», «Κανένα παιδί δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του»), και όταν στη συνέχεια, το 2002, ο πρόεδρος Μπους τον έθεσε σε ισχύ με την υπογραφή του.
Σήμερα, παρατηρώντας τις χειροπιαστές επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, έχω αλλάξει γνώμη: θεωρώ πλέον ότι η ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά έχει μεγαλύτερη σημασία από...

"Δεν πάει άλλο" στις φυλακές Ναυπλίου. -αγωνιστικές κινητοποιήσεις απο τους εργαζομένους



ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κύριε Υπουργέ, κύριε Ειδικέ Γραμματέα, κύριε Γενικέ Γραμματέα 
Εδώ και ένα χρόνο ανησυχούμε και ενημερώνουμε διαρκώς το υπουργείο για τις δύσκολες συνθήκες κράτησης στο κατάστημά μας καθώς επίσης για τις βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. 
Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο κατάστημά μας πάνω από 520 τρόφιμοι, σε εγκαταστάσεις 320 ατόμων και έχουν εξαντληθεί όλοι οι χώροι που μπορούσαν να μετατραπούν σε κελιά ή θαλάμους με όλους τους κινδύνους που επιφέρει η μετατροπή αυτή, στην ασφάλεια και τάξη του καταστήματος και στην υγιεινή όλων των εμπλεκόμενων ψυχών.
Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε κρούσμα φυματίωσης στο κατάστημα και ευχόμαστε να μην υπάρχει συνέχεια γιατί θα είναι τραγική. Ελπίζαμε στα νομοσχέδια που ψηφίσατε και εξαγγείλατε για αποσυμφόρηση, αλλά οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν δυστυχώς φρούδες.
Κύριε Καστανίδη, εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μια εξέγερση θα είμαστε με τους κρατούμενους για πολλούς λόγους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωφρονιστικών υπαλλήλων παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους , παρόλη την ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας, της ποιότητας των κρατουμένων και την ταυτόχρονη καρατόμηση των δικαιωμάτων μας(οικονομικά , ασφαλιστικά).
Δεν ψάχνουμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας σε γκρίζες ζώνες .
Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Είναι τελείως διαφορετικοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα άλλων εργαζομένων
Κύριε Σκανδάμη με σεβασμό και γνώση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε , σας ενημερώνουμε ότι επιβάλλεται άμεσα, να περιέλθει η δύναμη του καταστήματος σε επιτρεπτά όρια (420 άτομα).
Σε κάθε άλλη περίπτωση,αρχικά θα προβούμε σε στάσεις εργασίας και στη συνέχεια σε απεργίες. 
Με σεβασμό
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. - Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΩΛΕΤΤΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. ..


ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΛΑΛΑΣ;;;

Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.


Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου.


Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ.

Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια χούφτα Κυπατζήδων, πολιτικών και επαγγελματιών της υποτέλειας.

Το τραγικό για τον Σταύρο Λάλα είναι πως πλήρωσε για όλα.


Το 1993, είδα για πρώτη φορά το πρόσωπο του Σταύρου Λάλα. Η εκδικητική αμερικανική κρατική μηχανή, για παραδειγματισμό, άφησε να κάνουν το γύρο του κόσμου τα πλάνα με ένα μικρόσωμο άντρα, δεμένο με αλυσίδες, ανάμεσα σε πράκτορες του FBI.


Ο Λάλας είχε συλληφθεί για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.


Οι αμερικανικές Αρχές, στο κατηγορητήριό τους, του χρέωναν πάνω από 700 απόρρητα σήματα που είχε διοχετεύσει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Αν η τραγική φυσιογνωμία του αλυσοδεμένου Σταύρου δεν ήταν τόσο πραγματικά συγκλονιστική, η είδηση της σύλληψής του θα έμοιαζε απλώς με ανέκδοτο: «Ένας Έλληνας πράκτορας στην καρδιά της CIA».


Ο Σταύρος έμεινε 12 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.


«Πες στους Έλληνες πως θα το ξανάκανα. Όπως όλοι σας». έίπε  το Νοέμβριο του 2007 όταν η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάλα να πετάξει προς την ελευθερία και την Ελλάδα.
Ο Σταύρος για πρώτη φορά έβλεπε το γιο του, μετά τη γέννησή του, έφηβο. Και τον άλλο του γιο, με ειδικές ανάγκες, και τη γυναίκα του Μαρία μετά από 15 χρόνια. Ο Σταύρος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την αγάπη του κόσμου. Ψάχνει όλα όσα του έχουν διαφύγει, και κυρίως τη ζωή.
Πατέρας, σύζυγος, ελεύθερος άνθρωπος, με καθυστέρηση. Έζησε 30 χρόνια περισσότερο με τις αποφάσεις του παρά με τους συνανθρώπους του. Ανησυχεί για πολλά, αλλά είναι σίγουρος για ένα:
«Με πρόδωσαν αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από μένα και μετά με εγκατέλειψαν. Αλλά αν χρειαζόταν θα έκανα και πάλι τα ίδια».



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Υ.Π.Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αμερική. Γιος μετανάστη, μετά τον ελληνικό Εμφύλιο. Μεγάλωσε με την ένταση της πατρικής νοσταλγίας για την πατρίδα και τις διηγήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πατρίδα ήταν γι’ αυτόν Κολοκοτρώνηδες, κατορθώματα, νικηφόρες μάχες με τους Γερμανούς και μια γλυκιά προσμονή. Αργότερα θα ανακάλυπτε πως ήταν και προδότες.


«Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, πώς να σου πω. Πειθαρχία, θα σέβεσαι, θα ακούς…

η ειρηνική εγκατάστασή μας στην πλατεια Συνταγματος, μέρες και νύχτες, αδιάλειπτα, με αίτημα τη ριζική επαναδιαπραγμάτευση του «Μνημονίου» από εξωκομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα ήταν φως στην άκρη του τούνελ...


Εχει τεράστια σημασία για τους ενόχους της καταστροφής που ζει η Ελλάδα, να πείσουν τον λαό ότι είναι συνένοχος. Οτι «τα φάγαμε όλοι μαζί», κατά τη χυδαία εκφραστική του Θεόδωρου Πάγκαλου. Αν στο ιστορικό έγκλημα συμμετέχουμε όλοι, τότε νέμεση δεν θα λειτουργήσει ποτέ, αυτουργοί δεν υπάρχουν, οι κομματικές συντεχνίες συμφερόντων μπορούν να συνεχίσουν ατιμώρητες (και ανενόχλητες) να μας εμπαίζουν. Μπορεί ο πρωθυπουργός να εκβιάζει τον λαό, όπως μέχρι και χθες, με τη λογική των γκάνγκστερ: Ή ψηφίζετε τους κομματικούς μου κομισάριους στην τοπική αυτοδιοίκηση ή προκηρύσσω βουλευτικές εκλογές με σίγουρη συνέπεια την αδυναμία πια καταβολής μισθών και συντάξεων.
Ο λαός προσαρμόζεται με τους όρους του παιχνιδιού που καθορίζουν οι διαχειριστές της εξουσίας. Αυτή η προσαρμογή είναι, δυστυχώς, προϋπόθεση επιβίωσης των οικονομικά ασθενέστερων, ίσως και των μειωμένης καλλιέργειας κοινωνικών στρωμάτων, δηλαδή του κρίσιμου για το εκλογικό αποτέλεσμα αριθμού ψηφοφόρων. Αν τα κόμματα αγοράζουν ψήφους με σύστημα πελατειακό, ρουσφετολογικό, πώς και γιατί ο αδύναμος να αρνηθεί να συμπαίξει; Να ρισκάρει το ψωμί του για να υπερασπίσει τη δημοκρατία; Του το απαγορεύουν αυτοί που αποφάσισαν ιδιοτελέστατα τους όρους της «δημοκρατίας»....

Δειτε την συνεχεια της σκληρης βεντετας....

Κραταει χρονια η βεντετα....δειτε το βιντεο !

Οι καλυτερες Ελληνιδες των τελευταιων 25 χρονων....γυμνες !

25 ΧΡΟΝΙΑ PLAYBOY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οργασμος μπροστα στην καλπη...? Πως δεν το σκεφτηκε πρωτος ο Γιωργος?

19 Νοε 2010

candle movie . . . Μαγικο η "αγιο"η......μαλλον θαυμα !!! θαυμα!!!

Αυτη ειναι η Ευρωπη "μας"...την οποια ομως εμεις δημιουργησαμε αγοραζοντας τα προιοντα τους.... Η Ελλαδιτσα μας που ειναι πολιτικαντηδες? ΟΕΟΟΟΟΟΟ....!!!

Ρorsche made in Κατερίνη...? αλλα παει για άμεση μετεγκατάσταση στην Ελβετία? Γιατι? Μη ρωτατε γιατι....ξερετε πολυ καλα και δεν ειναι η πρωτη φορα ! ! !


Πολυτελή αυτοκίνητα - αντίγραφα πολυτελών μοντέλων - κατασκευάζονται σε ελληνική βιοτεχνία που έχει ήδη κερδίσει διεθνείς διακρίσεις

Τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ελλάδα και οι προτάσεις για άμεση μετεγκατάσταση στην Ελβετία

Xειροποίητο, νοσταλγικό, γρήγορο αλλά ακόμη χωρίς την επίσημη ελληνική ταυτότητα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη δραστηριοποιείται μια από τις μόλις τρεις ευρωπαϊκές βιομηχανίες- στα καθ΄ ημάς βιοτεχνία λογίζεται- κατασκευής αυτοκινήτων ρεπλίκα.

Αμαξιών δηλαδή που είναι σχεδόν- και έχει τη σημασία του- πανομοιότυπα και αρκούντως λειτουργικά αντίγραφα σημαντικών, ιστορικών και συνήθως αρκετά γρήγορων αυτοκινήτων μεγάλων εταιρειών και «βαριών» σημάτων της αυτοκίνησης. Μόνο που αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη την τυπική αναγνώριση κατασκευής από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου, όπως λέει ο εμπνευστής της προσπάθειας, μηχανικός κ. Ηλίας Γαγανέλης, «να διαπιστώνει η αλματωδώς διευρυνόμενη αγορά αυτοκινήτων ρεπλίκα ότι υπάρχουν τέτοιου είδους αμάξια, αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής και προέλευσης, να τα αναζητεί, να τα εκτιμά και να τα επιλέγει».

Click here to see a large version

Ο κ. Γαγανέλης έχει βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Δέχεται προτάσεις από την Ελβετία- που αναδεικνύεται ανάμεσα στις πρώτες αγορές της ...

εμείς τέτοιους φόρους δεν θα βάλουμε , έλεγε μέχρι προχθές.

Κάθε χρόνο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού ακούμε και την ατάκα « σήμερα ανακοινώθηκε ο πιο σκληρός και πιο κρίσιμος προϋπολογισμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας». Αυτός  όμως, είναι για να τον κάνεις κάδρο και να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι σου. Να τον βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Εγώ αυτό θα κάνω. Για να υπολογίζω  πόσο θα αυξάνεται το προσωπικό μου χρέος ημερησίως.
Έχουμε και λέμε. Βάσει του σχεδίου ακριβαίνουν (κι άλλο) : ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα τρόφιμα, τα προϊόντα πάσης ανάγκης, οι υπηρεσίες, η βενζίνη, τα τσιγάρα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ποτά, το φυσικό αέριο.
Μειώνονται οι μισθοί  με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και του νέου μισθολογίου, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα’ χουμε πράσινα τέλη και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Βάσει του προϋπολογισμού, το 55% των εσόδων του κράτους το 2011 θα προέρχεται από έμμεσους φόρους που αγγίζουν όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και την αγαπημένη ομάδα του Γιωργάκη, τους χαμηλόμισθους και τους...

Δειτε φωτογραφιες απο συγκρουσεις αυτοκινητων....

24 παράξενα ατυχήματα με αυτοκίνητα


2
cars pwned 24 These cars, in a word, PWNED (27 Photos)
Δειτε  και  τις υπολοιπες  φωτογραφιες αν...αντεχετε !  ...

Το ρεαλιστικο λεξικο για άντρεs και γυναίκεs...για να ξερετε τι εννοουν...?


Κάποιες φορές προκειμένου να συνεννοηθούμε με το αντίθετο φύλλο χρειαζόμαστε κάποια εξειδικευμένα λεξικά. Σας παραθέτουμε μερικά απ' αυτά παρακάτω...
Λεξικό γυναικών

1. Ναι = Όχι
2. Όχι= Ναι
3. Ίσως = Όχι
4. Χρειαζόμαστε = Θέλω
5. Λυπάμαι = Θα το μετανιώσεις
6. Πρέπει να μιλήσουμε = Υπάρχει πρόβλημα
7. Κάνε ό,τι θες = Θα μου το πληρώσεις αργότερα
8. Είσαι πολύ περιποιητικός απόψε = Μα, μόνο το σεξ έχεις στο μυαλό σου;

Λεξικό ανδρών

1. Πεινάω = Πεινάω
2. Νυστάζω = Νυστάζω
3. Είμαι κουρασμένος = Είμαι κουρασμένος
4. Ωραίο φόρεμα = Ωραία βυζιά/κώλος. Θέλω να κάνουμε σεξ
5. Βαριέμαι = Θες να κάνουμε σεξ;
6. Σε αγαπώ = Ας κάνουμε σεξ τώρα
7. Θες να χορέψουμε = Θέλω να κάνουμε σεξ
8. Μπορώ να σου τηλεφωνήσω; = Θέλω να κάνουμε σεξ
9. Θες να πάμε σινεμά; = Θέλω να κάνουμε σεξ
10. Θες να πάμε για φαγητό; = Θέλω να κάνουμε σεξ
11. Θες να πάμε για ποτό; = Θέλω να κάνουμε σεξ
12. Δεν νομίζω ότι αυτά τα παπούτσια πάνε με το φόρεμά σου = Είμαι γκέυ

Λεξικό για τις προσωπικές αγγελίες των γυναικών:

40άρα...................................49
Περιπετειώδης........................Έχει κοιμηθεί με τους πάντες
Αθλητική...............................Χωρίς βυζιά
Μέτριας Εμφάνισης...................Ασχημη
Όμορφη............................Παθολογική ψεύτρα
Μεταδοτικό χαμόγελο.................Παίρνει χάπια
Συναισθηματικά ισορροπημένη .............Ο ψυχίατρος της δίνει χάπια
Φεμινίστρια.............................Ασχημη
Ελεύθερο πνεύμα...........................Ναρκομανής
Να γίνουμε πρώτα φίλοι..................Πρώην τσούλα
Ευχάριστη...................................Εκνευριστική
Ανοιχτόμυαλη......................Απελπισμένη
Εξωστρεφής.......................Μιλά δυνατά και φέρνει σε αμηχανία
Παθιασμένη........................Μεθάει άσχημα

Μας  το  στειλε  ο Παν Κον, για να γελασουμε λιγακι...αλλιως  θα τη ψωνισουμε  εντελως ! ! !

Τα τρομερά και αρίστης ποιότητας γερμανικά προϊόντα γιατί γέρνουν και ποιοι τα αγοράζουν χαλασμένα; Τα δανεικά μήπως είναι αγύριστα;

Αγγέλα, μήπως…γέρνεις;

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
sexy wooman
«Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άιχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου. Ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές, αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι» τόνισε η κυρία Μέρκελ στη διάρκεια συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στη Καρλσρούη. «Το SPD», δηλαδή το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση, «έδρασε επιπόλαια» είπε η κ. Μέρκελ. Επίσης επισήμανε ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ να ζητούν τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, ώστε να υποβοηθηθεί η διαδικασία παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. «Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθούμε για κάτι που κάνουμε καλά» δήλωσε για την ακρίβεια η καγκελάριος. «Δεν θα επιτρέψουμε να μαστιγωθούμε επειδή ..

Οι Ιρλανδοί είναι περήφανος λαός. Οπως οι Ελληνες. Κυβερνήθηκαν εναλλάξ από "συντηρητικούς" και "σοσιαλδημοκράτες". Οπως οι Ελληνες.

Γουρουνάκια στη σειρά.

Προβλήθηκε ως το νέο πανευρωπαϊκό θαύμα. Ο τίγρης.
Για την Ιρλανδία ο λόγος. Μέλος του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.
Από σήμερα φιλοξενεί την τριμερή αποστολή της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Συζητούν το ενδεχόμενο υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό "στήριξης".
Η Ιρλανδία, οσονούπω, αποκτάει τη δική της τρόϊκα!!
Οι Ιρλανδοί είναι περήφανος λαός. Οπως οι Ελληνες.
Κυβερνήθηκαν εναλλάξ από "συντηρητικούς" και...