# #

6 Σεπ 2017

Αν η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της θα κάτσει στο «σκαμνί» όλο το κατεστημένο της χώρας. Θα την κάνει όμως;

Πανικός σε κυβέρνηση και τραπεζίτες: «Τρέχει» η δικαστική διερεύνηση της μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης


Αν η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της θα κάτσει στο «σκαμνί» όλο το κατεστημένο της χώρας. Θα την κάνει όμως;
Ανάστατοι και σε πανικό βρίσκονται κυβέρνηση και τραπεζικό κατεστημένο, βλέποντας την Δικαιοσύνη να προχωρά με συγκεκριμένες προθεσμίες στη..
διερεύνηση της μήνυσης που έχει υποβάλει η ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ως γνωστόν, όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη είχαν υποβάλει στις 6/6/2016 μήνυση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ποινικής Δίωξης κ. Ευγ. Αυλίδου για το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, το μεγαλύτερο όπως είπαν στην ελληνική ιστορία και η οποία μήνυση στρέφεται κατά της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και κατά των Διοικήσεων των Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με τους μηνύοντες, με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες πέρασαν σε τιμές διασυρμού, στην ουσία τζάμπα, στα χέρια ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων (fundsενώ το Δημόσιο απώλεσε 40, περίπου, δισ. ευρώ (!)δύο, περίπου, δισευρώ (!) τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισ. ευρώ (!) χάθηκαν από τους μικροεπενδυτές.
Παρά την κρίσιμη σημασία της μήνυσης και του αυτονόητου κατεπείγοντος χαρακτήρα της, έχει αδικαιολόγητα περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς η υπόθεση να έχει προχωρήσει.
Όπως πληροφορούμαστε, όμως, το τελευταίο διάστημα οι εισαγγελικές αρχές επισπεύδουντις διαδικασίες, με συνέπεια να έχουν δοθεί προθεσμίες εντός του Σεπτεμβρίουπροκειμένου οι μηνυόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν σπείρει τον πανικό στην συνένοχη κυβέρνηση, ειδικά στο οικονομικό της επιτελείο και στο ένοχο τραπεζικό κατεστημένο, διότι όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά το μέγα έγκλημα που πραγματοποίησαν σε βάρος του Δημοσίου, της οικονομίας και των πολιτών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν έντρομα καταφύγει στα πιο ισχυρά και καλοπληρωμένα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να τύχουν νομικής υποστήριξης.
Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη δέχεται αυτήν την ώρα αφόρητες πιέσεις για να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και να βγάλει «λάδι» για άλλη μια φορά αυτούς που καταληστεύουν και υποθηκεύουν την χώρα.
Νομικοί κύκλοι έλεγαν, όμως, στην Iskra ότι η μήνυση είναι τόσο ακλόνητη νομικά και πραγματικά τεκμηριωμένη, που είναι αδύνατον να «κουκουλωθεί» από οποιαδήποτε δικαστική αρχή, εκτός εάν η τελευταία υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις και υπαγορεύσεις, πράγμα, όμως, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, που θα επιφέρει νέο βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το μέλλον της.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι την υπόθεση της μήνυσης της ΛΑ.Ε παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον δεκάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι των τραπεζών, οι οποίοι εξαιτίας του σκανδάλου έχασαν σε μια νύχτα τις οικονομίες τους.
Στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα αναλάβουν κινηματικές δράσειςκαι πρωτοβουλίες για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να κάτσουν στο «σκαμνί» οι υπεύθυνοι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.