# #

17 Ιουλ 2017

Χιονίζει στον Όλυμπο..Χάθηκε 30χρονος ορειβάτης από τη Ρουμανία


“Το χαμηλο “Χάρυβδη” το κατάφερε! Χιονίζει κατακαλόκαιρο (17/Ιουλίου/2017) στον Όλυμπο και μάλιστα πάνω από τα 2650 μέτρα!!!”
Εν τω μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες διάσωσης του 30χρονου ορειβάτη από τη Ρουμανία, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος από το περασμένο Σάββατο σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου. Την επιχείρηση δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,
αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, ενώ έγιναν προσπάθειες προσέγγισής του, οι οποίες -όμως- δεν στέφθηκαν με επιτυχία.
Στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο ίδιος ο ορειβάτης ειδοποίησε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή των Καζανιών, συμμετέχουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την 2η και 8η ΕΜΑΚ, όπως επίσης συνάδελφοί τους από την Ελασσόνα.
Ο Κώστας Πουλτίδης, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο στο Πρακτορείο 104,9 FM, δήλωσε ότι “σήμερα χιονίζει στον Όλυμπο και οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -1 μέχρι -4 βαθμούς και επικρατούν ισχυροί άνεμοι”.
Ο ίδιος τόνισε ότι “εντείνονται οι προσπάθειες για να βρεθεί ο ορειβάτης, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, έγιναν τρεις προσπάθειες ανάβασης για να τον προσεγγίσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον δουν, καθώς βρίσκεται σε γκρεμό”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.