ΝΗΣΟΣ

18-nisos
Η μπύρα ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου. Συστατικά της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, βύνη, λυκίσκος, μαγιά και τελειότητα στη διαδικασία παραγωγής γεννούν μια μπύρα με σώμα, πλούσια γεύση και άρωμα, σκέτη απόλαυση.Μπύρα με χαρακτήρα, δημιουργήθηκε για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων.



VOLKAN
19-volcan


Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, το κίτρο της Νάξου, αλλά και το μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. (volkanbeer)



ΔΙΩΝΗ
20-dioni
Η ΔΙΩΝΗ, είναι μια ξανθιά μπύρα, που θυμίζει έντονα αξιόλογες γερμανικές Pils. Απαστερίωτη και φρέσκια η ΔΙΩΝΗ, εναλλάσσεται μεταξύ πικρού και γλυκού. Πλούσιος αφρός και ξηρή επίγευση. Είναι Pils, οπότε ο λυκίσκος είναι αισθητός (πίκρα) αλλά ισορροπείται από την γλύκα των βυνών που χρησιμοποιούνται. Δροσερή και έντονα αναψυκτική.



Voreia Beer
21-voreia
Η Μικροζυθοποιία Siris, βρίσκεται στις Σέρρες. Ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας στα τέλη του 2013, ώστε να προσφέρει τις πρώτες δυο ετικέτες τις, στους πρώτους μήνες του 2014. Πρόκειται για μια μικροζυθοποιία που γνωρίζει από ποιότητα αφού, οι υπεύθυνοι της έχουν παραδοσιακή σχέση με το εμπόριο και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Βόρεια Ελλάδα. Η Μικροζυθοποιία Siris παράγει μια μπύρα τύπου Pils και μια μπύρα τύπου IPA. (sirisbrewery)




Notias
22-notias
Η πρώτη ελληνική μπύρα με σαφράν, είναι γεγονός. Με Αρκαδικό σαφράν, η μπύρα παράγεται στο Βέλγιο. Πλούσιος, πυκνός αφρός με μεγάλη διάρκεια. Δροσιστική και ελαφριά, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ζυμώνεται για δεύτερη φορά στη φιάλη. Λαμπερό, ξανθό θολό χρώμα και λεπτές νότες σαφράν στη γεύση της. Ιδανική για όλες τις εποχές




Marea
23-marea
Η ΕΛΙΞΗ, παράγει στην Χαλκίδα την διπλοζύμωτη, καστανοκόκκινη, Marea. Διαθέτει πλούσιο αφρό, ενώ τα αρώματα της είναι βυνώδη με νότες από φρούτα. Γευστικά, θα συναντήσουμε και καραμέλα, ενώ η επίγευση της είναι πικρή. Στα συστατικά της περιέχονται ο αραβόσιτος και το ρύζι ενώ γίνεται και προσθήκη ζάχαρης, πέρα των γνωστών υλικών όπως της βύνης κριθαριού και σιταριού, του λυκίσκου και της μαγιάς. (mareabeer)




Delphi
24-delphi
Μια μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση. Μια μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται, με τον παραδοσιακό τρόπο, στο μπουκάλι. (delphibeer)




ΘΗΤΑ και ΖΗΤΑ
25-thita
Μια Lager, που κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 500ml. Άρωμα κριθαριού απ την ξανθιά μπύρα που θα είναι μια δροσερή απόλαυση στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μάλλον τα ελληνικά γράμματα εμπνέουν τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας, για διάφορους λόγους, ωστόσο στην Θεσσαλική Ζυθοποιία, αποφάσισαν να παράγουν τη ΘΗΤΑ, όπως το πρώτο γράμμα της Ζυθοποιίας. Η πρώτη παρτίδα παρήχθει στο ζυθοποιείο της Πειραϊκής στην Λαμία, για την εταιρεία που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής (Θεσσαλική Ζυθοποιία)



Alexander the Great beer
26-alexander
Η Alexander the Great beer, μια Scotch Ale με ρουμπινί χρώμα και βαθμούς αλκοόλ 6%, έχει υιοθετήσει το όνομα της από τον αρχαίο στρατηλάτη θέλοντας έτσι να τονιστεί από την εταιρεία η δυναμική και η ιδιαιτερότητα της. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος ο οποίος και κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία του στην γεύση της, μαγιά και καραμέλα που είναι η πρωταγωνίστρια στην γεύση και την μυρωδιά της μπύρας. (Unibrau Hellas)




BLUE Island
27-blue-island
Είναι η πρώτη φρέσκια καλοκαιρινή μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και την υπεροχή της στην ποιότητα και τη γεύση της την οφείλει στην παρασκευή της από ακριβά και ποιοτικά υλικά και στην παραδοσιακή κριθαρένια βύνη της. Ο πλούσιος αρωματικός λυκίσκος της προσδίδει το ασύγκριτο άρωμα της και την πλούσια απαλή της γεύση. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)



Brink’s
28-bricks
Η μπύρα Brink’s ξεκινάει το χτίσιμο της το 2001 οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτήρια τους οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν. Πολλοί τη γνωρίσαμε ως Ρεθυμνιακή αλλά ο νόμος περί ζύθου δεν προβλέπει ονομασία προέλευσης.
Η πρώτη παραγωγή ξεκίνησε την 31/8/2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια). (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)




Berlin
29-berlin
Η Berlin, δημιουργείται με πολύ μεράκι και αφοσίωση από τους ανθρώπους της ΕΖΑ κατά τα αυστηρά πρότυπα του Γερμανικού Νόμου Αγνότητας του 1516: την αυθεντική διαδικασία που επινόησε και κατοχύρωσε ο δούκας της Βαυαρίας Wilhelm IV πριν από 500 και πλέον χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει γευστικά και χαρακτηριστικά. (Ελληνική Zυθοποιία Αταλάντης)



Canal Dive
30-canal
Το όνομα της προκύπτει από το αξιοθέατο της πόλης, τον ισθμό της Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα μας προκαλεί για μια βουτιά στην απόλαυση. Και οι δύο ετικέτες είναι φρέσκιες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Μπορείτε να τις βρείτε διαθέσιμες σε μπουκάλια των 330ml και των 500ml. Οι εμπνευστές της Canal Dive έχουν προτιμήσει να χρησιμοποιήσουν αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. (canaldive)




Donkey
31-donkey
Η ζυθοποιία Santorini brewing company με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γάιδαρο. Η παρέα έχοντας αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό από την Αυστρία, καταλήγει έπειτα από πειραματισμούς και αλχημείες σε δύο πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα συνταγές. Οι ετικέτες της ζυθοποιίας είναι η Yellow Donkey ή αλλιώς ο Κίτρινος Γάιδαρος και ο Κόκκινος αδερφός η Red Donkey. (Santorini brewing company)



Έζα ζ
32-eza-z
Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά της με το νερό από πηγή του Παρνασσού προσδίδουν στην μπύρα έζα ζ μία μεστή πλούσια γεύση με πλούσιο σώμα και μία λαμπερή καστανόξανθη εμφάνιση που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της κατηγορίας της. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε.)




Mary Rose
33-mary-rose
H κόκκινη μπύρα Mary Rose είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Βρετανικό Πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας και βασίζεται σε μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη. Η Mary Rose Red Ale πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2009 από τις τότε Ελληνικές Μικροζυθοποιίες (σημερινή Ολυμπιακή Ζυθοποιία – FIX).



Χάρμα
34-xarma
Η δεύτερη κατα σειρά ζυθποιία στην Κρήτη ήρθε να προσθεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. ξανθιά μπύρα Χάρμα τύπου Lager έχει το γνωστό ξανθοκίτρινο χρώμα ενώ είναι λίγο περισσότερο θολή από τις κοινές ξανθιές. Έχει μια ελαφρα βυνωδης γευση με λεπτη επιγευση λυκισκου, μετριας πικράδας. Τέλος ο αφρός είναι αρκετά πυκνός μέτριας διάρκειας. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 7 βαθμοί. (cretanbeer)




Φρέσκια Μπύρα Χίου
35-xios
Η Φρέσκια Μπύρα Χίου ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή και εμφιάλωση της το 2012 και αποτελεί μια από τις ελάχιστες φρέσκιες μπύρες στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Η δραστηριότητα ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα οπότε και ιδρύθηκε η μικροζυθοποιία με διακριτικό τίτλο “Ζυθοποιία Χίου”.



Το 2011 διαμορφώθηκε και ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση μεγαλώνει και επεκτείνεται.Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την “εξαγωγή” της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.)


Άλη (8)


ΥΓ..αν κάποια από αυτές τις μπύρες έχει πουληθεί σε ξένα συμφέροντα...σας παρακαλούμε ναμας το πείτε για να την διαγράψουμε..
Επίσης αν ξεχάσαμε κάποια ελληνική μπύρα, να την προσθέσουμε...