# #

10 Απρ 2017

"Δημοσιογράφοι" της Δύσης και του Ελλαδιστάν - πληρωμένοι προπαγανδιστές.

Συρία: Τα μικρά παιδιά δολοφονούνται δυο φορές


Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν πριν δέκα περίπου ημέρες έναν σχολείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά η είδηση «χάθηκε». Αντίθετα, η φρίκη των μικρών παιδιών που σπαρταρούν καθώς εισέπνευσαν το τοξικό αέριο συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί και τον Ντόναλντ Τραμπ που κηρύσσει τον πόλεμο για το… έγκλημα. Έτσι το έγκλημα θα δικαιωθεί μ’ ένα άλλο έγκλημα. 

Αλλά θα το πούμε καθαρά και ξάστερα, δεν ξέρουμε ποιος..
σκότωσε τα μικρά παιδιά, αλλά γνωρίζουμε ότι το έγκλημα χρησιμοποιείται για να νομιμοποιήσει τη γενίκευση του πολέμου. Ναι, ο Άσαντ είναι δικτάτορας, αλλά τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ με τη συνεπικουρία των άλλων χωρών τής Δύσης, συγκρούονται στο όνομα των δικών τους συμφερόντων, με θύμα το λαό της Συρίας, ο οποίος όταν δεν σκοτώνεται στη χώρα του, πνίγεται στη θάλασσα του Αιγαίου. 

Θυμάστε τον μικρό Ομράν στο Χαλέπι; Η φωτογραφία του –με το αίμα να τρέχει από το μέτωπό του και όλο του το σώμα καλυμμένο από σκόνη– έκανε τον γύρο του κόσμου. Φρόντισαν γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι στο Κέντρο Τύπου του ανατολικού Χαλεπίου, μια μη κυβερνητική οργάνωση δημοσιογράφων που πρόσκειται στην αντιπολίτευση(αντάρτες) και χρηματοδοτείται από τους δυτικούς. 

Οι δημοσιογράφοι που διακινούν τα βίντεο και τις φωτογραφίες των δυστυχισμένων μικρών παιδιών δεν είναι, συνεπώς, κάποιοι αγωνιστές κατά του πολέμου ή διακινητές αντικειμενικών ειδήσεων, αλλά πληρωμένοι προπαγανδιστές. 

To ξαναλέμε: Κανείς τους δεν «βρέθηκε» στο σχολείο που βομβαρδίστηκε πριν δέκα ημέρες από τους Αμερικανούς και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και παιδιά. 

Όμως, ποιά είναι η αντιπολίτευση που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν οι Δυτικοί, όπως έκαναν και με το Ισλαμικό Κράτος πριν; Το γράφουμε ξανά, το λέει ο 28χρονος Joudy στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. 
Όταν άρχισε η εξέγερση, ο Joudy υποστήριξε τους αντάρτες, απαιτώντας την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Τα πρόσφατα γεγονότα, όμως, άλλαξαν τις πεποιθήσεις του: «Σήμερα, προτιμώ να μείνει (σ.σ. ο Άσαντ), τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο, γιατί μισώ τις ριζοσπαστικές ομάδες στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Το Μέτωπο Al-Nosra (Αλ Κάιντα), που τώρα μετονομάστηκε σε Μέτωπο Φατάχ αλ-Σαμ με φοβίζει όσο και το Ισλαμικό κράτος.», λέει. (Le Monde). Με άλλα λόγια, οι δυτικοί χρησιμοποιούν τους τζιχαντιστές εναντίον του Άσαντ, αυτή είναι η αντιπολίτευση! 

Υπενθυμίζουμε, επίσης, την πληροφορία που μας έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νόαμ Τσόμσκι σχετικά με την πολιτική Τραμπ στη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μεταβιβάσει όλη την εξουσία λήψης αποφάσεων στο αμερικανικό Πεντάγωνο, είπε ο Τσόμσκι, όπως συμβαίνει σε συνθήκες πολέμου. Κατά συνέπεια η εκδήλωση μιας επίθεσης στη Συρία του τύπου «Σοκ Και Δέος» (δες σχετικό άρθρο στο artinews.gr) είναι θέμα χρόνου. 

Τα μικρά παιδιά εν προκειμένω μετατρέπονται με κυνικό τρόπο σε επικοινωνιακές βόμβες των δυτικών εναντίον του καθεστώτος Άσαντ... Έτσι, τα θύματα "πεθαίνουν" δυο φορές, μία από τη Σκύλλα και άλλη μία από τη Χάρυβδη... 

Γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί και υποψιασμένοι στην «προπαγάνδα του πολέμου», που χρησιμοποιεί τον φρικτό θάνατο μικρών παιδιών για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για να δεχθεί το χειρότερο. Πάντα σ’ έναν πόλεμο χρειάζεται η προπαγάνδα (ποιός θυμάται έναν πόλεμο με 300.000 νεκρούς για τα χημικά όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν που δεν υπήρξαν ποτέ;), μία επικοινωνιακή εκστρατεία που θα πείσει χιλιάδες ανθρώπους να σκοτώσουν στο όνομα του… ανθρωπισμού, ή του «καλού» εν γένει, και πολλές χιλιάδες ακόμα για να γίνουν κομμάτια από τις βόμβες. 

Η απάντηση σ’ αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης είναι ένα αντιπολεμικό κίνημα (το οποίο θα αντιμετωπίζει τον πόλεμο και ως αιτία του προσφυγικού) που θα ξεσκίζει τα ψεύδη της προπαγάνδας, θα αποκαλύπτει την αλήθεια και θα απονομιμοποιεί την αναγκαιότητα του πολέμου, καταδεικνύοντας τα συμφέροντα, που υποκρύπτονται, πίσω από ψυχούλες, που δολοφονούνται δυο φορές…

Πηγή: artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.