# #

15 Απρ 2017

Η κομπίνα του Πέτρου και του Ιούδα....!!!

Ο Μυστικός Δείπνος ήταν μέρος ενός ριάλιτι



Σοκ έχει προκαλέσει στους χριστιανούς όλου του πλανήτη η αποκάλυψη πως ο Μυστικός Δείπνος ήταν μέρος ενός ριάλιτι της εποχής, όπως το Survivor.

Σύμφωνα με έναν πάπυρο του 3ου αιώνα που βρέθηκε στην Καπερναούμ, ο Μυστικός Δείπνος έγινε επειδή η ομάδα του Χριστού είχε ..
κερδίσει το έπαθλο φαγητού.

Το έπαθλο φαγητού ήταν χορηγία των φούρνων Ιακώβ που ήταν κάτι σαν τον Βενέτη της Παλαιστίνης.

Η ομάδα του Χριστού αποτελείτο από άνδρες, ενώ στην άλλη ομάδα υπήρχαν μόνο γυναίκες.
Οι δυο ομάδες ήταν σε ξεχωριστές παραλίες -οι άνδρες με τους άνδρες και οι γυναίκες με τις γυναίκες-, αφού η παλαιστιανική κοινωνία ήταν πολύ συντηρητική και δεν επέτρεπε τα μπεν μιξ.

Ο Χριστός ήταν αρχηγός της κλίκας των Ανδρών και οι άλλοι τον φώναζαν Δάσκαλο, ενώ Αυτός τους φώναζε Μαθητές.

Ο Χριστός ήθελε να βγάλει προτεινόμενο τον Πέτρο επειδή ήταν ο πιο δυνατός παίκτης, ενώ ο Ιούδας ένιωθε απομονωμένος από την υπόλοιπη ομάδα επειδή οι άλλοι μαθητές δεν τον άφηναν να φάει από τις καρύδες τους.

Ο Πέτρος και ο Ιούδας κέρδισαν το αγώνισμα ασυλίας και έπεισαν τους άλλους μαθητές να βγάλουν προτεινόμενο τον Χριστό, για να μην φτάσει στον τελικό και κερδίσει τα λεφτά.

Παράλληλα, ο Πέτρος και ο Ιούδας -για να μην καρφωθούν- ψήφισαν ο ένας τον Φίλιππο και ο άλλος τον Βαρθολομαίο, με τη δικαιολογία πως ήθελαν να φύγει ο ένας από τους δυο, γιατί το κοινό τους έβλεπε συνέχεια μαζί και τους είχε βγει το όνομα πως είναι ντιγκιντάγκες.

Ο Χριστός κατάλαβε την κομπίνα του Πέτρου και του Ιούδα -και άρχισε να πετάει σπόντες- αλλά πίστευε πως ο κόσμος θα τον κρατήσει τελικά στο παιχνίδι.
Τότε, όμως, δεν είχε Twitter και Facebook -αλλά ούτε και τηλεόραση-, οπότε οι Ρωμαίοι στρατιώτες πήραν τον Χριστό και τον σταύρωσαν γιατί έληγε η βάρδιά τους και ήθελαν να πάνε σπίτι τους να αράξουν.

Τελικά, το ριάλιτι δεν ολοκληρώθηκε γιατί οι μαθητές έγιναν κώλoς μεταξύ τους -μετά τη σταύρωση του Χριστού- και αποχώρησαν οικειοθελώς από το παιχνίδι.



(Η μάνα μου, όταν διαβάζει κάτι τέτοια που γράφω, μου λέει «παιδί μου, θα πας στην Κόλαση». Εγώ πάλι της λέω πως είναι βέβαιο ότι, αν ήμουν μαθητής του Χριστού, θα ήμουν ο πιο αγαπημένος του.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.