# #

4 Ιαν 2016

"ΑΠΛΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ"

"ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ 
ΒΡΩΜΑΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ" 
 "ΑΠΛΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ"
Φαντάσου να έχεις επιχείρηση,να σε κυνηγάνε θεοί και δαίμονες,να έχεις χίλια προβλήματα να λύσεις και ενώ περιμένεις το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς για να δουλέψεις και να βγάλεις κάνα σπασμένο να σε αφήνει ο Δήμος χωρίς νερό.

Δεν χρειάζεται φαντασία.
Για τους κατοίκους και τους επισκέπτες (τους πολλούς που πήγαν και τους ελάχιστους που τελικά παρέμειναν) του Παλιού Παντελεήμονα αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούνε από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς εώς και σήμερα.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου το πρωί χαλάει η γεώτρηση που δίνει νερό στο χωριό και έξι μέρες μετά το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί.
Το κυρίως μηχάνημα (που παρουσίασε τη βλάβη) δεν έχει επιδιορθωθεί,το εφεδρικό που βρισκόταν στον ίδιο χώρο έχει εξαφανιστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο με σκοπό τη συντήρηση του αλλά ποτέ δεν...
επέστρεψε στην θέση του και η εξτρά δεξαμενή που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Χονδρόπουλου για ακραία περίπτωση δεν μπορεί να στείλει το νερό στο δίκτυο γιατί και από εκεί το μηχάνημα εξαφανίστηκε (άγνωστο ποιοι το πήραν και που το πήγαν) χωρίς ποτέ κάποιος υπεύθυνος να φροντίσει για την αντικατάσταση του.

Η βλάβη δεν επιδιορθώνεται όλη μέρα την Τετάρτη όπως και θα έπρεπε.Την Πέμπτη μετά και την (αναμενόμενη) βραδινή χιονόπτωση παρουσιάζεται ένα επιπλέον πρόβλημα .Ο δρόμος μπορεί μεν να είναι ανοιχτός αλλά ο πάγος (κάτοικοι του χωριού λένε πως δεν έπεσε ούτε κόκκος αλατιού) δεν επιτρέπει την υδροφόρα του Δήμου να προσεγγίσει μέχρι που τελικά την Κυριακή,με τη βοήθεια και της βροχής αρχίζει το σύστημα υδροδότησης να λειτουργεί υποτυπωδώς καλύπτοντας μόνο κάποιες από τις ανάγκες του χωριού.

Ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά.

Ανυπολόγιστη η δυσφήμηση της περιοχής.

Ανυπολόγιστη με διαφορά πιο πολύ όμως η ανευθυνότητα των ΄΄υπευθύνων΄΄.

Από τη ζημιά κέρδος δεν βγαίνει και η ζημιά έχει ήδη γίνει αλλά ίσως το σημερινό χάλι γίνει μάθημα στη διοίκηση του Δήμου για ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον προβλέποντας εναλλακτικές λύσεις σε όχι και τόσο απρόβλεπτα προβλήματα.

Βασίλης Βροχαριδης Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού Ευθύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.