# #

5 Δεκ 2015

Απόψε ψηφίζουν για την...κόλαση των Ελλήνων!


Βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση ενώ γνωρίζουν ότι τα «νούμερα» δεν βγαίνουν - Πλήρη φτωχοποίηση και αύξηση φόρων για να πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια των δανείων

Οι αριθμοί του Προϋπολογισμού για το 2016 που ψηφίζεται το βράδυ του Σαββάτου (05/12), είναι αμείλικτοι και ταυτόχρονα αμφίβολοι. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα από νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών και νέες άγριες επιβαρύνσεις σε βάρος του ήδη εξαντλητικά φορολογούμενου ελληνικού λαού, καταδικάζοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Το χειρότερο όμως είναι ότι προϋπολογισμός είναι ανεδαφικός αφού βασίζεται σε εισοδήματα που...
δεν υπάρχουν.

Συνδυάζοντας τη μείωση των εισοδημάτων με αύξηση των υποχρεώσεων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα προγραμματισμένα έσοδα... δεν θα εισπραχθούν αλλά θα γίνουν σύντομα ακόμη μεγαλύτερα χρέη, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ακόμη, όμως, όσοι φόροι πληρωθούν, θα οδηγήσουν σε μια αποστράγγιση της ρευστότητας από την αγορά, μειώνοντας κι άλλο το διαθέσιμο εισόδημα, αποστερώντας έτσι κάθε δυνατότητα από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας σε περαιτέρω ύφεση.

Σε περιβάλλον μειωμένης ρευστότητας η αύξηση των υποχρεώσεων και η μείωση των εισοδημάτων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει την αγορά και τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και θα απομακρύνει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης.

Αυτός ο προϋπολογισμός δεν έχει κοινωνικό πρόσημο, ούτε στρατηγική για την ανάπτυξη αφού χαρακτηρίζεται για άλλη μια φορά, όπως όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, από μια προσκόλληση στα νούμερα μόνο για να «βγει ο λογαριασμός» του προγράμματος προκειμένου λογιστικά να εγκριθεί από τους δανειστές ακόμη κι αν για άλλη μια φορά είναι ανέφικτος και με οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.

Συνολικά οι παρεμβάσεις και τα μέτρα ανέρχονται σε 5,733 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016. Από τα 5,733 δισ. ευρώ νέων παρεμβάσεων τα 2,532 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών, ενώ τα 3,201 δισ. ευρώ από τα έσοδα.

Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού έως το τέλος του έτους, καθώς και του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο. Στο τελευταίο αυτό μέτρο θα πρέπει να γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

Μαχαίρι στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Στις δαπάνες, από τις αλλαγές που θα γίνουν στις συντάξεις του Δημοσίου προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών 188 εκατ. ευρώ, από τον εξορθολογισμό της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με μείωση της δαπάνης κατά 50% εξοικονόμηση 105 εκατ. ευρώ, από τη μείωση των αμυντικών και άλλων λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Αμύνης εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονόμηση 538 εκατ. ευρώ και από τις εισφορές και λοιπές παροχές Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονομήσεις ύψους 1,113 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού (περιλαμβάνει και τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 55,751 δισ. ευρώ έναντι 55,664 δισ. ευρώ το 2015. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθουν σε 49,001 δισ. ευρώ έναντι 49,264 δισ. ευρώ εφέτος, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν σε 41,861 δισ. ευρώ έναντι 41,924 δισ. ευρώ εφέτος.

Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν το 2016 σε 5,930 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με εφέτος που θα διαμορφωθούν στα 5,830 δισ. ευρώ.

Το ύψος των δαπανών που θα καταβληθούν για εξοπλιστικά προγράμματα θα ανέλθει σε 598 εκατ. ευρώ από 590 εκατ. ευρώ εφέτος. Τέλος, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι αυξημένες στα 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,4 δισ. ευρώ εφέτος.

Αύξηση φόρων κατά 3,2 δισ. ευρώ

Από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί ή από όσες προβλέπεται να προωθηθούν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση εσόδων ύψους 3,201 δισ. ευρώ.

Από την αναμόρφωση του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται αύξηση 1,310 δισ. ευρώ, από την αναμόρφωση που έγινε στους συντελεστές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται αύξηση εσόδων 377 εκατ. ευρώ, από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης 32 εκατ. ευρώ, από την αύξηση που έγινε στους συντελεστές στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αύξηση εσόδων 150 εκατ. ευρώ.

Έσοδα 114 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής για του αγρότες, ενώ από την αναμενόμενη αύξηση των συντελεστών φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος προβλέπονται έσοδα 32 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος. Από την επιβολή του ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιγνίδι του ΟΠΑΠ εκτιμώνται εισπράξεις 210-350 εκατ. ευρώ το 2016.

Το ύψος των εσόδων από τους άμεσους φόρους θα αυξηθεί στα 20,028 δισ. ευρώ από 19,165 δισ. ευρώ εφέτος. Η αύξηση κατά 863 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθει από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα διαμορφωθεί κατά 7,834 δισ. ευρώ και θα είναι αυξημένος κατά 204 εκατ. ευρώ, λόγω των αλλαγών που ήδη έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος και αυτών που, όπως έχει προαναγγελθεί, πρόκειται να γίνουν.

Έσοδα από φόρους

  • 1,417 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στον ΦΠΑ
  • 200 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα ενοίκια
  • 301 εκατ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • 361 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων
  • 63,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων
  • 10,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο νόμο για τις εκατό δόσεις
  • 80,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • 15 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες
  • 28,6 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων
  • 40,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συμμόρφωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ)
  • 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντίζελ
  • 8,6 εκατ. ευρώ από το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
Από τις περικοπές δαπανών θα προκύψουν:
  • 21,2 εκατ. ευρώ από μισθολογικές παρεμβάσεις και μη μισθολογικές παροχές στη διετία
  • 1,7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εισφορές και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης
  • 105 εκατ. ευρώ από κοινωνικά επιδόματα
  • 500 εκατ. ευρώ από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • 22 εκατ. ευρώ από νοσοκομειακή περίθαλψη
  • 14,8 εκατ. ευρώ από μεταβιβάσεις φορέων της Κεντρικής Διοίκησης
  • 30 εκατ. ευρώ από την αύξηση εσόδων εποπτευόμενων νομικών προσώπων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης
http://www.logiosermis.net/

2 σχόλια:

  1. Κανόνες και Αντίδοτο.
    Τώρα, που σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν που πάνε τα πράγματα, υπάρχουν εκεί στο Σύνταγμα 300 άτομα που βαδίζουν, ενάντια στον χρόνο, προς τον απέραντο χαμό, εδώ και τριάντα, σαράντα χρόνια. Τα φοβερά αυτά άτομα που προκαλούν οργή στην Ελληνική κοινωνία, περιφέροντας την υπερτροφική τους ύπαρξη, αποτέλεσαν και αποτελούν μόνιμη αφορμή για την περαιτέρω εξαθλίωση μας.
    Με πρόσχημα να βρουν την πιο σωστή μέθοδο για να μας σώσουν, να σώσουν την Ελλάδα, την Πατρίδα, όπως αρέσκονται να λένε, χωρίς μέχρι στιγμής να το πετυχαίνουν, είναι παράξενο – αλήθεια - ενώ είχαν διαφορετικές γνώμες σ’ όλα τα ζητήματα, είτε τα ένοιωθαν είτε όχι (και προπάντων σε κείνα που δεν ένιωθαν), συμφώνησαν πως η Ελληνική κοινωνία πρέπει να τιμωρηθεί και να εξαφανιστεί αν είναι δυνατόν. Με πόση επιτυχία χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα μέσα που έχουν διαθέσει γι’ αυτό τον σκοπό. Κανόνας τους, υπ’ αριθμόν ένας, λέει πως πρέπει να τα πιστεύουμε όλα χωρίς καμία αντίρρηση. Κανόνας υπ’ αριθμόν δύο, λέει πως πρέπει να τα κρίνουμε όλα με τις αρχές της Πολιτικής Οικονομίας. Κανόνας υπ’ αριθμόν τρία, λέει με βαριές πολιτικές αναλύσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, βαριές σαν μολύβι, πως όσοι Έλληνες είναι καλοί και υπάκουοι θα συνεχίσουν να καταλήγουν σε ένα γκισέ Τράπεζας να παίρνουν κάποια ψίχουλα, ενώ όσοι Έλληνες είναι κακοί και άτακτοι, δυσανασχετούν, δεν τους πιστεύουν, θέλουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, μια αξιοπρεπή περίθαλψη, μια αξιοπρεπή παιδεία, μια ασφαλή πατρίδα θα καταλήγουν στην πλήρη εξαθλίωση και τον αφανισμό. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και τα αντίδοτα, κάτι το διαφορετικό για τους παραπάνω κανόνες. Αυτά τα αντίδοτα που κάνουν φοβερές προσπάθειες για να φαίνονται κάτι το διαφορετικό (ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερα από τους κανόνες), μάταια πασχίζουν να κρύψουν ή να ωραιοποιήσουν τις παγίδες που στήνουν οι άλλοι, οι κακοί και που ο Έλληνας πρέπει οπωσδήποτε, έχει καθήκον και υποχρέωση να πέσει μέσα σ’ αυτές. Όλοι οι παραπάνω κανόνες και αντίδοτα όμως συμφωνούν σε τούτο: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.