# #

24 Μαρ 2015

34 ιατρικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο


Η κάνναβη έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο τα τελευταία χρόνια. Πολλές πολιτείες στην Αμερική και χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν νομιμοποιήσει επιτυχώς την ιατρική μαριχουάνα, ενώ το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης πρόσφατα ψήφισε να δημιουργηθεί η πρώτη νόμιμη αγορά μαριχουάνας στον κόσμο. Αυτή είναι μια καλή είδηση, δεδομένου ότι η κάνναβη αποτελεί ένα εξαιρετικό θεραπευτικό βότανο με πολλαπλές ιατρικές και επιστημονικές μελέτες να το επιβεβαιώνουν.
Από την άλλη πλευρά, επιχειρήματα κατά της χρήσης της μαριχουάνας δημοσιεύονται συνήθως σε ψυχιατρικά περιοδικά, τα οποία δεν δείχνουν επιστημονικά στοιχεία πώς η κάνναβη, δηλαδή,
είναι επιβλαβής στην ανθρώπινη υγεία όταν χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Όλες οι ψυχολογικές εκτιμήσεις για την κάνναβη σε μεγάλο βαθμό βασίζονται σε υποθέσεις, υποδείξεις και παρατηρήσεις.
Η κάνναβη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ανθρώπινο μυαλό είναι προγραμματισμένο και επηρεασμένο να πιστεύει κάτι από την παιδική κιόλας ηλικία. Μεγαλώνοντας, όλοι μας έλεγαν ότι τα ναρκωτικά είναι κακά, το οποίο φυσικά και είναι αληθές, όμως δεν είναι όλες οι ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως “ναρκωτικά” επιβλαβείς. Αρκετές ουσίες έχουν χαρακτηριστεί παράνομες για την προστασία εταιρικών συμφερόντων. Η κάνναβη έχει στην πραγματικότητα περισσότερες από 50.000 χρήσεις και μπορεί να βελτιώσει τον κόσμο!
Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην επιστήμη πίσω από την κάνναβη και τον καρκίνο. Παρά το γεγονός ότι η κάνναβη έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, αυτό το άρθρο επικεντρώνεται κυρίως στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου. Να έχετε υπόψη ότι η κάνναβη είναι αποτελεσματική για ιατρικούς σκοπούς όμως όταν καταναλώνεται ως ωμή τροφή η χρησιμοποιείται σε φυσικά παρασκευάσματα όπως το έλαιο κάνναβης.
Υπάρχει ακόμα μεγάλη σύγχυση για το αν το φυτό της κάνναβης είναι αποτελεσματικό για τους ασθενείς με καρκίνο. Προκειμένου να βοηθήσουμε να ξεκαθαριστούν λίγο τα πράγματα, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα από 34 ιατρικές μελέτες (υπάρχουν σίγουρα περισσότερες) που αποδεικνύουν ότι η κάνναβη μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία και πιθανότατα να θεραπεύει τον καρκίνο. Οι μελέτες κατηγοριοποιούνται με βάση το είδος του καρκίνου που θεραπεύεται από κάθε μελέτη και είναι όλες σε αγγλική απόδοση, όπως αναρτήθηκαν από τους οργανισμούς που δημοσιεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.