# #

21 Μαΐ 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ!

1609927_628593483882975_7523285217404552310_n

Τριήμερο πένθος για την Σερβία οι 21,22 και 23 Μαιου 2014 για τα θύματα της καταστροφικής πλημμύρας αλλά και για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.Σύνολο λένε για 20 θανάτους αλλά είναι σίγουρα περισσότεροι..
Αρκετοί αγνοούμενοι καθώς και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα βρούμε όταν φύγει όλο το νερό και επίσης δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν τελικά ο Δούναβης υπερχειλίσει ..κάτι που φοβόμαστε καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές ,σαν να μην φτάνουν αυτές που ήδη έχουν γίνει.
Δεν νομίζω πως θα μάθουμε ποτέ τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους,όμως ο Μαιος του 2014 θα μείνει σίγουρα χαραγμένος στην μνήμη μας.Αυτή η χώρα για κάποιο λόγο δεν θα σταματήσει να περνάει δυσκολίες που όμως αντιμετωπίζει με το κεφάλι ψηλά!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν με ότι μπορούσαν.Άντρες μπήκαν σε λεωφορεία και πήγαν σε περιοχές που χρειάζονταν μεγάλη βοήθεια ,ενώ χιλιάδες κόσμος πήγε εθελοντικά να βοηθήσει στα κέντρα που μαζεύουν τους απεγλωβισμένους.Πράγματα ,χρήματα ,ρούχα και ότι άλλη βοήθεια μπορούν προσφέρουν,από το υστέρημα τους…

Οι καταστροφές όμως είναι τεράστιες και για να μπορέσει όχι να το ξεπεράσει αλλά να καταφέρει να σταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της ,θέλει μεγάλη βοήθεια και από παντού.Σε πολλές χώρες ο κόσμος οργανώνει συλλογή προιόντων ώστε να τα στείλει στην Σερβία.Απλός κόσμος κινητοποιήθηκε άμεσα και από μόνοι τους πράγμα αρκετά συγκινητικό αν σκεφτείς την λιγοστή ενημέρωση που έχουν για το πως είναι τα πράγματα εδώ.

Το υπουργείο υγείας δημοσίευσε οδηγίες προς τους πλημμυροπαθείς και τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις…Διαβάστε παρακάτω να δείτε αναλυτικά τι είπαν:

Το Υπουργείο Υγείας έχει ανοίξει μια ειδική τηλεφωνική γραμμή 0800-222-333 για οδηγίες σχετικά με το χειρισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης , κατά τη διάρκεια και μετά από μια πλημμύρα . 0800-222-333 χρήστες θα λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό , οδηγίες για το πώς να ασχοληθεί με τα τρόφιμα , την παρασκευή τροφίμων και η προσωπική υγιεινή , καθώς και συμβουλές για την επαγγελματική και ιατρική βοήθεια .

“>ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
• Ακούστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών όσον αφορά την εκκένωση . • Μην μείνετε σε πλημμυρισμένο αυτοκίνητο και να αποφεύγουν την οδήγηση μέσα από τις πλημμύρες . • Θέρμανση και καλός αερισμός θα βοηθήσει να στεγνώσει το σπίτι. . με μούχλα . • Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τα μολυσμένα παιχνίδια .
“>λένονται με ζεστό νερό(στους 60 βαθμούς)και απορυπαντικό.
“>• Πλύνετε όλα τα ρούχα μολυσμένα λύματα ( απόβλητα) νερό χωριστά σε ζεστό νερό ( 60 ° C ) με απορρυπαντικό .

Οδηγίες σχετικά με τα τρόφιματην παρασκευή τροφίμων και προσωπική υγιεινή

 Πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά από κάθε καθαρισμό και πάντα πριν το φαγητό ή πριν από την προετοιμασία του φαγητού.
 Εάν έχετε έρθει σε επαφή με μολυσμένο νερό ή έδαφοςκάντε  ένα μπάνιο  ή ντους και καθαρίστε την πληγή (αν υπάρχει)ρούχα και προσωπικά αντικείμενα.

 Μην θεωρήσετε  ότι το πόσιμο νερό δεν είναι μολυσμέναΜέχρι να πάρετε μια διαφορετικήκοινοποίηση από τις αρμόδιες αρχές, βράστε ήκάντε χλωρίωση του πόσιμου νερού.

 Να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις κατά την προετοιμασία των τοπικών πηγών τροφίμων που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε μόλυνση κατά τη διάρκεια της πλημμύραςΑυτό περιλαμβάνει το κρέαςτα φρούτα και τα λαχανικά.

red_cross_horizontal
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου να στηρίξει με είδη πρώτης ανάγκης τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Σερβίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει έρθει ήδη σε επαφή τόσο με την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα όσο και με το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση ειδών α’ ανάγκης (ρουχισμού για ενήλικες και παιδιά, στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων, πτυσσόμενων κρεβατιών, ειδών προσωπικής υγιεινής, απολυμαντικών προϊόντων, κ.α.).
Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στην Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (δ/νση: Aστρους 111-113 Κολωνός, τηλ. 210 5147300, 6937790171, πρόσωπο επαφής: Καμπουροπούλου Νάταλι).
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά, καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK 112 00 2002 021470, που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό η Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή σας στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανό το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από τη φυσική καταστροφή.

Δυστυχώς από τέτοια καταστροφή δεν γλίτωσαν ούτε τα ζώα…
10277878_644776872279074_3898742506941432067_n
Ειδήσεις του ΜEGA τουλάχιστον αυτή την φορά το ρεπορτάζ ήταν μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.