# #

29 Οκτ 2013

Πώς θα σας φαινόταν μια μείωση κατά...84% στις συντάξεις;




Στην Ελλάδα του σήμερα, πολλοί νέοι άνθρωποι, ή και μεσήλικες, αναγκάζονται να ζουν με τους γονείς ή τους παππούδες τους, ή έστω να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από αυτούς, αλλιώς δε μπορούν να τα φέρουν βόλτα.

Με λίγα λόγια, οι σημερινές συντάξεις του παππού και της γιαγιάς επαρκούν σε πολλές περιπτώσεις για να στηρίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια (παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει).

Τι θα γινόταν άραγε αν όταν η Ελλάδα χρεωκοπήσει και τυπικά;



Μια καλή εικόνα από το μέλλον μας έρχεται από το μακρινό, αλλά επίσης χρεωκοπημένο, Ντιτρόιτ, όπου οι συνταξιούχοι της πόλης θα παίρνουν τελικά μόλις το 16% των συντάξεων που έπαιρναν.

Μιλάμε για μία μείωση της τάξης του 84%, που απλά θα εξοντώσει πολλούς συνταξιούχους, αλλά και τα άνεργα/κακοπληρωμένα παιδιά τους, που βασίζονταν σε αυτές τις συντάξεις.

Αυτό ίσως να φαίνεται μακρινό, αλλά θα συμβεί και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, θα συμβεί και σε άλλες χώρες, και μία από αυτές τις χώρες θα είναι η Ελλάδα (έχουμε εξηγήσει ήδη το γιατί σε παλιότερες αναρτήσεις μας, πχ εδώ, και δεν τα ξαναλέμε).

Detroit Pensioners Face Miserable 16 Cent On The Dollar Recovery

Buckfire, a Detroit native and investment banker with restructuring experience, later told the court the city plans to pay unsecured creditors, including the city's pensioners, 16 cents on the dollar. There are about 23,500 city retirees.

ΥΓ: Να θυμίσουμε επίσης ότι οι τράπεζες-πιστωτές του Ντιτρόιτ έκαναν μια διαφορετική συμφωνία, και έχασαν "μόνο" το 25% των επενδύσεων τους. Αντίθετα, οι συνταξιούχοι κουρεύτηκαν κατά...84%. Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν.


http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/10/84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.