# #

27 Οκτ 2013

Πορτογαλία: "Γαμήστε την τρόικα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα", φωνάζουν οι διαδηλωτές σε τουλάχιστον 15 πόλεις!!! Στο Ραγιαδιστάν?


Με το σύνθημα "Γαμήστε την τρόικα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα" ετοιμάζονται να βγουν οι Πορτογάλοι στους δρόμους τουλάχιστον 15 μεγάλων πόλεων για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της λιτότητας, της τρόικας και της κυβέρνησης του Πάσος Κοέλιο, την παραίτηση του οποίου ζητούν εδώ και καιρό. 

Τις διαδηλώσεις διοργανώνει το κίνημα πολιτών "Γαμήστε την τρόικα"!
Η αστυνομία διέψευσε ότι απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και κυρίως αυτή που θα πραγματοποιηθεί έξω από το...
κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε από το κίνημα "να μην καταλάβει όλη τη σκάλα" που βρίσκεται μπροστά από τη βολή!

Η "υπαναχώρηση" αυτή της αστυνομία αποτελεί ίσως τον καρπό της επιτυχίας της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGTP που κατάφερε να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και τις αστυνομίας και να μεταφέρει χιλιάδες διαδηλωτές με εκατοντάδες πούλμαν από τη μια πλευρά της Λισσαβόνας στην άλλη,διασχίζοντας την "απαγορευμένη" γέφυρα που είναι αφιερωμένη στην Επανάσταση των Γαρυφάλλων.

Η Λισσαβόνα, το Πόρτο, η Κόιμπρα, το Σετούμπαλ, το Φάρο και πολλές άλλες πόλεις έχουν ανακοινώσει ότι θα καταλάβουν τους δρόμους και τις πλατείες για να διαδηλώσουν εναντίον της "κυβέρνησης που κυβερνά για λογαριασμό της τρόικας".
Το κίνημα "Γαμήστε την τρόικα" υπογράμμισε ότι οι σημερινές διαδηλώσεις αποτελούν  τμήμα της γενικής ανυπακοής και αντίστασης του πορτογαλικού λαού εναντίον της φτωχοποίησης, της ανεργίας και της διάλυσης της κοινωνίας που επιβάλλουν οι αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας της τρόικας.
"Οι ελευθερίες μας βρίσκονται σε κίνδυνο και διαλύεται το κοινωνικό κράτος μας", τόνισε σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του κινήματος καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί σε 15 πόλεις και που πιθανώς θα είναι πολύ περισσότερες χάρις και στον αυθορμητισμό και τη φαντασία πολλών τοπικών κοινωνιών.
Μετά το τέλος των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις,αποδεικνύοντας ότι το κίνημα έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλο τμήμα του καλλιτεχνικού κόσμου και των διανοουμένων.
"Η κοινωνία μας στηρίζει την πρωτοβουλία των διαδηλώσεων, μαζί με του καλλιτέχνες και τους επιστήμονες, ελπίζουμε όλη αυτή η ενέργεια να μετατραπεί σε μια μεγάλη διαμαρτυρία. Δεν είμαστε μελλοντολόγοι, αλλά περιμένουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Λισσαβόνα", τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του κινήματος "Γαμήστε την τρόικα" .
Οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, αφού η CGTP έχει συγκαλέσει νέα διαδήλωση την 1η Νοεμβρίου έξω από τη βουλή εναντίον της ψήφισης του προϋπολογισμού λιτότητας.
Η CGTP θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες νέες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο και της κατεύθυνσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων για εβδομάδα κινητοποιήσεων το Νοέμβριο.
Η μεγαλύτερη πορτογαλική συνομοσπονδία CGTP δεν έχει αυταπάτες για τις προκλήσεις της ανατροπής: Όχι στον προϋπολογισμό, Παραίτηση της κυβέρνησης, Πρόωρες εκλογές.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.