# #

14 Σεπ 2013

ΤΑ ‘ΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...

kartesios130913
Διαβάζω ότι ο Κυριάκος του Μητσοτάκη πρόκειται να καταργήσει την εξαήμερη άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. 
Μαγκιά του· ο αρμόδιος υπουργός είναι ό,τι θέλει κάνει. 
Αρκεί το θέμα να έμενε εκεί και να μην προσπαθούσε ο Κυριάκος του Μητσοτάκη να «εξηγήσει» στην κοινωνία ότι αυτό το κάνει για να ανοίξουν 5.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Πρώτη αθλιότητα: 
Όταν καταργείς ημέρες αδείας, τότε το προσωπικό σου δουλεύει περισσότερες ημέρες. 
Δεν υπάρχει κάτι απλούστερο. 
Στο ΣΚΑΪ-εκεί που δεν κάνουν ερωτήσεις- ο Κυριάκος του Μητσοτάκη ανέφερε πως οι ...
εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της άδειας αυτής αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων. 
Και επαναλαμβάνω: 
Όταν καταργείς ημέρες αδειών δεν προκύπτει έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα. Με απλά λόγια, θα περισσεύουν 5.000 υπάλληλοι ύστερα από την κατάργηση της 6ήμερης άδειας!

Βέβαια, ο Κυριάκος του Μητσοτάκη σιγά μην κάθισε να υπολογίσει εργατοώρες και αντιστοιχία σε υπαλλήλους. Το μόνο που ήθελε ήταν να υποσχεθεί γενικώς και αορίστως 5.000 προσλήψεις, οπότε τις δικαιολόγησε μπλέκοντας την άδεια υπολογιστή. 

Κι εδώ έρχεται η δεύτερη αθλιότητα: 
Ποιες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο πας να κάνεις βρε καραγκιόζη τη στιγμή που μέχρι σήμερα έχεις υποσχεθεί 55.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο;

Ο Κυριάκος του Μητσοτάκη υποσχέθηκε ότι θα απολύσει 50.000 υπαλλήλους προσλαμβάνοντας έναν νέο εργαζόμενο για κάθε έναν που απολύεται και άλλες 5.000 με την παπαριά που εξήγησα πιο πάνω. 

Πώς γίνεται από τη μια να μιλάς για μεταρρυθμίσεις, κατάργηση του πελατειακού Κράτους, μείωση του Δημόσιου Τομέα, αλλαγή της κουλτούρας που ήθελε τον κάθε νέο να ονειρεύεται μια θέση στο Δημόσιο κι από την άλλη εσύ ο ίδιος, που εκλέγεσαι βουλευτής, να ψηφοθηρείς στις πλάτες απεγνωσμένων ανέργων;

Πώς γίνεται όλοι αυτοί να διεκδικούν έστω και την ελάχιστη σοβαρότητα όταν λειτουργούν με την πολιτική υποσχεσιολογία του ’80; 
Όχι 55.000, αλλά ούτε 5,5 θέσεις δε θα ανοίξουν στο Δημόσιο. 
Όταν μιλάνε για «νέες θέσεις» αναφέρονται σε 6μηνες συμβάσεις στους Δήμους μέσω ΜΚΟ για πολύτεκνους με οικονομική κατάσταση στα όρια της αυτοκτονίας και με τους μισθούς τους να καταβάλλονται ύστερα από μήνες αναμονής. 

Με τέτοιο αληταριό έχουμε μπλέξει.
Και στο καπάκι βγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώσει «Ξεχάστε την Τρόικα. Το Μνημόνιο τέλειωσε», την ίδια ώρα που τρέμουν τα μπούτια όλων των υπουργών μην τυχόν και τους βάλει κακό βαθμό η Τρόικα στις εξετάσεις Σεπτεμβρίου, ενώ ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης κλείνει νοσοκομεία, κλείνει ΜΕΘ και γεμίζει με ράντζα τους διαδρόμους για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας και τους όρους του Μνημονίου.

Δεν αρκούν αυτοί, αλλά βγαίνει και η Φωνή της Λαίλαπας να μας πει ότι αν δεν αλλάξουν πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και δεν ορκιστούν γονατιστοί στα μάρμαρα του ΣΚΑΪ ότι δε θα επιμένουν σε έξοδο από το ευρώ, τότε θα πρέπει να «σπάσουν τα ταμπού» και να αρχίσει η συζήτηση μιας πιθανής συνεργασίας ΝΔ με μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», ώστε να παραμείνουμε στο ευρώ.

Είναι σε όλους εμφανές ότι κυβερνητικοί και τσιράκια τα έχουν χάσει εντελώς. 

Δεν περίμεναν το αδιέξοδο τόσο σύντομα. 
Ένας ακόμη κακός υπολογισμός τους. 
Οι γερμανικές εκλογές πλησιάζουν. 
Το ψέμα ότι η Γερμανία θ’ αλλάξει στάση μετά τις εκλογές, τελειώνει. 
Ξεγυμνωμένοι και με το θράσος του τελειωμένου βρίζουν, υπόσχονται δουλειές, προκαλούν και απειλούν ότι θα φωνάξουν τους ναζί για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Αυτοί ήταν εξ αρχής. 

Αυτοί ήταν πάντα. 
Φτηνοί, δειλοί και απάνθρωποι που έτρωγαν τις σάρκες μας. 
Ξαναψηφίστε τους για να γλείψουν και το τελευταίο κοκαλάκι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.