# #

12 Σεπ 2013

Δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών

Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση, ωστόσο είναι σημαντική καθώς είναι σε δεύτερο βαθμό και συν τοις άλλοις διατάσσει την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Εν αμφιβόλω τίθεται η διαθεσιμότητα των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών του περασμένου Ιουλίου καθώς το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του έκανε δεκτή αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση, ωστόσο.. είναι σημαντική καθώς είναι σε δεύτερο βαθμό και συν τοις άλλοις διατάσσει την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που τυχόν απολύθηκαν

Επί της ουσίας, με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναστέλλεται μεχρι την κρίση της κύριας υπόθεσης η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών καθώς το δικαστήριο απεφάνθη οτι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.