# #

2 Ιουλ 2013

Η σημαία είναι όντως σύμβολο κι όχι πανί να κρύβει το γυμνό κώλο του καθεστώτος σας κύριε Σαμαρά...


Η σημαία δεν είναι πανί, είναι σύμβολο της πατρίδας, μας είπε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. 
Και δεν ντράπηκε. 
Γιατί ο ίδιος χρησιμοποιεί τη σημαία σαν πανί, σαν μπερντέ, για να κρύβει πίσω της τις πληγές της πατρίδας και των ανθρώπων της – για τις οποίες είναι ένοχη η πολιτική του.
Δεν είπε κουβέντα για το γκρίζο της ανεργίας, για το μαύρο της φτώχειας, για το φαιό της καταστολής, για το κίτρινο της προπαγάνδας, για το κόκκινο των αυτοκτονιών – προτίμησε να ξεδιπλώσει τη γαλανόλευκη, μπας και κρύψει πίσω από τα χρώματά της το χρώμα του χρήματος και των εγκλημάτων.
Αν θέλει να μιλήσουμε για σύμβολα, τότε ας μιλήσουμε:

Ο Σαμαράς και η παρέα του είναι κατηγορούμενοι γιατί προσπαθούν να μετατρέψουν τη σημαία σε σύμβολο ενός καθεστώτος που λέει ναι στους επιτηρητές, προσκυνάει τη Μέρκελ, καταργεί την εθνική κυριαρχία, κατακερματίζει την κοινωνία και ρίχνει εκατομμύρια ανθρώπους στον Καιάδα.
Ενός καθεστώτος στο οποίο η βαναυσότητα της καταστολής πάει χέρι-χέρι με τη βαρβαρότητα της φτώχειας και της ανασφάλειας.
Ενός καθεστώτος που όμοιό του δεν έζησε καμιά χώρα του κόσμου εν καιρώ ειρήνης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άθλια καθεστώτα, άθλιες πράξεις, άθλιες πολιτικές, οικειοποιούνται τη σημαία ως περιτύλιγμα της αθλιότητάς τους. Οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες, η χούντα, γα να θυμηθούμε τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, με τη σημαία ως σύμβολο ξέσκιζαν την πατρίδα και τους πατριώτες.
Οι φασίστες με τη σημαία τυλίγουν παντού και πάντα τα εγκλήματά τους.
Αφού μας παραδίνει μαθήματα όμως ο Σαμαράς, ας του το ανταποδώσουμε:
Οι έγκλειστοι του Πολυτεχνείου είχαν την ελληνική σημαία κρεμασμένη πάνω από την πύλη που γκρέμισε το τανκ.
Και το τανκ επίσης και οι φασίστες καθοδηγητές του που δολοφόνησαν άοπλα παιδιά, σκότωσαν παιδιά, τη σημαία είχαν ως διακριτικό και σύμβολο.
Η ίδια σημαία, τα ίδια χρώματα, αλλά άλλος συμβολισμός.
Οι δωσίλογοι την ήθελαν να συμβολίζει το αίσχος: «εκ των ημετέρων εις Γερμανός νεκρός».
Για τους μαχητές της αντίστασης συμβόλιζε το απλό: Ελευθερία ή θάνατος.
Οι χουντικοί την ήθελαν να συμβολίζει την Ελλάδα του γύψου και του ζόφου.
Για τα παιδιά του Πολυτεχνείου συμβόλιζε τον αγώνα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.
Υπήρχε και υπάρχει συνεπώς η σημαία ως φως, αγώνας και αλήθεια -εθνικό είναι το αληθινό. Αυτή η σημαία είναι συνήθως ματωμένη.
Υπήρχε επίσης και υπάρχει η σημαία ως σκότος, καπηλεία και περιτύλιγμα άθλιων πράξεων και προθέσεων. Αυτή η σημαία είναι συνήθως κερδοφόρα.
Ξέρουμε τώρα καλά τι συμβολίζει η σημαία του Σαμαρά και βέβαια ξέρουμε τι συμβολίζει η δική μας. Ποιος είναι στο βάθος της απελευθερωμένης ακροδεξιάς ψυχής του με το τανκ. Και ποιοι είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους.
Αλλά: Μπορεί να κρυφτούν οπουδήποτε οι αυτουργοί του σημερινού καθεστώτος – στο Eurogroup, στο ΔΝΤ, στην ποδιά της Μέρκελ, στα τείχη των μνημονίων, στις σπηλιές του φόβου που ανοίγουν.
Πίσω από τη σημαία όμως δεν χωράνε. Φαίνεται ο γυμνός τους κώλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.