# #

2 Ιουλ 2013

Πάρε, νέε μου, 90,83333 ευρώ το μήνα και καλά σαράντα


Μόλις άκουσαν οι ηγέτες της Ε.Ε. ότι η ανεργία των νέων έφτασε στο 24%, ότι οι άνεργοι μέχρι 25 ετών ξεπέρασαν τα 5,5 εκατομμύρια, ταράχτηκαν σφόδρα. Μετά από λίγο ξεταράχθηκαν και αποφάσισαν να δράσουν αστραπηδόν, να δώσουν στους νέους που είναι άνεργοι 6 δισ ευρώ το 2014-2015. 

Τουτέστιν, αν την σκαπουλάρεις, νέε μου, για κάνα χρόνο, μετά θα λαμβάνεις το συγκλονιστικό ποσό των 90,833333 ευρώ το μήνα, με το οποίο θα ζήσεις σαν Ρώσος ολιγάρχης με επτά παραδείσια νησιά, σαν Σεΐχης με 300 τρικάμπουρες καμήλες Μαγαδασκάρης.

Σου φαίνονται λίγα, άνεργε νέε και νέα της Ευρώπης, άνεργε νέε και νέα της Ελλάδος, που σε σένα ειδικά απευθύνομαι, τα 90,83333 ευρώ το μήνα που σου αντιστοιχούν;


Λάθος, διόλου λίγα δεν είναι, είναι πολλά, τόσο πολλά που ο Στουρνάρας θα μπει στον πειρασμό να σου τα φορολογήσει. Κάτι ο φόρος αλληλεγγύης, κάτι ο φόρος εισοδήματος, κάτι το χαράτσι, κάτι το ΤΑΠ, κάτι το ΣΜΑ, θα σου βουτήξουνε τα 10,833333 και θα σου μείνουνε 80 στρογγυλά.

Έχεις πληρώσεις φόρους, έχεις κάνει το χρέος σου προς την πατρίδα και σου έχουνε μείνει και ογδόντα ευρώπουλα το μήνα. Χάρμα θα την περάσεις, νέε μου, αρκεί να επιδείξεις φαντασία, ευελιξία και αυταπάρνηση. Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι η κατοικία, να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. Επειδή όμως το κεραμίδι είναι ακριβό, θα δώσεις 120 ευρώ, τουτέστιν 10 ευρώ το μήνα, για να αγοράσεις ένα χαρτόκουτο. Εκατόν είκοσι ευρώ για ένα χαρτόκουτο; 

Ναι, διότι δεν θα είναι οποιοδήποτε χαρτόκουτο, θα είναι χαρτόκουτο από φίρμα, Λουί Βιτόν, Ερμές, Ντόλτσε και Καμπάνα, μαζί με τον Κουασιμόδο που θα την βαράει. Τα πάντα είναι, φίλε μου, θέμα ψυχολογίας, άλλο να ξεπαγιάζεις στο βελουτέ χαρτόκουτο του Λουί κι άλλο σε μια παλιόκουτα που θα γράφει απόξω "Επεξεργασία κρεάτων ο Μπούκουρας».

Έχεις εξασφαλίσει στέγη επιπέδου Μαλιμπού και σου έχουνε μείνει και 70 ευρώ το μήνα. Ε λοιπόν, θα δώσεις επειγόντως τα 30 το μήνα, για να βγάλεις κάρτα απεριορίστων διαδρομών, σου φαίνονται πολλά, θα σου αποδώσουν όμως τα πολλαπλάσια. Παίρνεις την κάρτα σου, καβαλάς το λεωφορείο και πας ντουγρού σε ένα από τα ποτάμια της Αττικής που έχουνε καθαρίσει ο ΣΚΑΙ και ο Αλαφούζος. Στον Ιλισό, στον Κηφισό, στον Ηριδανό, όπου γουστάρεις, πας στην κοίτη και κάνεις μπάνιο, λούσιμο, ξύρισμα, μπιντέ. Ξέρω ότι είναι έξω από την αισθητική και την ανατροφή σου, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις στην κοίτη και τη σωματική σου ανάγκη, διότι μπορεί μεν η οικία σου να είναι Λουί Βιτόν, τουαλέτα όμως δεν διαθέτει. Δες την καλή πλευρά: Στον επόμενο καθαρισμό του ΣΚΑΙ, μπορεί να μαζέψει τα ταπεινά κακάκια σου ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Έχεις σπίτι, έχεις μπάνιο, έχεις τουαλέτα, έχεις κάρτα και σου μένουνε αχάριστε και σαράντα ευρώ το μήνα, για να φας, να ντυθείς, να ποδεθείς, να ζεσταθείς. Στατιστικά ομιλώντας, δεν θα την βγάλεις πάνω από έξι μήνες, όταν θα σε βρούνε όμως , φίλε μου, πεντακάθαρο και μυρωδάτο από τα μπάνια στα ποτάμια του Αλαφούζου, όταν θα σε δουν να κείτεσαι όλο χάρη στο απαστράπτον χαρτόκουτο του Λουί Βιτόν, θα μπούνε σίγουρα στον πειρασμό να σε αξιοποιήσουνε, να δώσουνε λόγο ύπαρξης στο άψυχο κορμί σου.

Εσύ που σε είχανε για 90,83333 ευρώ το μήνα όταν ζούσες, θα γίνεις μετά θάνατο γόβα δεκαεξάποντη των 3.000 ευρώ, τρεισήμισι φορές θα ανέβει η μετοχή σου, αδελφέ μου, θα εκτεθείς στις βιτρίνες του Παρισιού και του Μιλάνου, να σε φοράνε οι πελάτισσες και να λένε «τέλειο δέρμα, όλο ζωντάνια». Γιατί δηλαδή τα φίδια και οι κροκόδειλοι καλύτεροι είναι.

Πηγή: avgi.gr
 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.