# #

30 Μαΐ 2013

Μαύροι Πάνθηρες σε Χρυσή Αυγή: Μην τολμήσετε να τα βάλετε με τους μαύρους. Θα σας εξολοθρεύσουμε!



Μέχρι σήμερα ήταν στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. 

Οι "Μαύροι Πάνθηρες" συντάχθηκαν για να αντιμάχονται τις επιθέσεις που δέχονται οι μαύροι στην Ελλάδα.
Η ομάδα χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να μπορέσει να οργανωθεί καλύτερα.... και να προειδοποιεί τα μέλη της για ενδεχόμενες βίαιες συγκρούσεις με ακροδεξιούς.

"Θα τους εξολοθρεύσουμε"

Το θέμα αναδεικνύεται από το βρετανικό Channel 4 που συνομίλησε με τον..

Michael Chege. Ο 28χρονος Michael έχει ζήσει στην Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. "Είμαι μέλος των Black Panthers και όλοι το ξέρουν", λέει στον ανταποκριτή του καναλιού. "Δεν φοβάμαι τους νεοναζί, είναι μια ομάδα ηλιθίων. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχασαν. Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους εξολοθρεύσουμε".

"Προειδοποιώ ευθέως τη Χρυσή Αυγή. Μην τα βάζετε με τους Μαύρους Πάνθηρες. Και το εννοώ", προσθέτει.

Ο ίδιος τονίζει ότι από όταν έφτιαξαν την ομάδα τους, τα πράγματα είναι καλύτερα για αυτούς. "Στη γειτονιά μου η ζωή είναι καλύτερη, δεν φοβόμαστε το ίδιο". ...

"Για τους μετανάστες τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται ολοένα και χειρότερα", καταγράφει το δημοσίευμα του Channel 4. Οι μετανάστες κατηγορούν την αστυνομία και τις αρχές για αδιαφορία. Ο Jamal Osman που επιμελείται του ρεπορτάζ, γράφει ότι ακολούθησε τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Δίας". "Περάσαμε ανάμεσα από ναρκομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα".

Μαύροι Πάνθηρες εναντίον Χρυσής Αυγής από Newscaster


Στη συνέχεια του άρθρου, ο Michael Chege μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα. "Στο σχολείο, ήμουν το μόνο μαύρο παιδί. Έπρεπε κάθε μέρα να δίνω μάχη για να έχω τον σεβασμό". Σε μικρή ηλικία έμαθε πολεμικές τέχνες για να μπορεί να υπεραμύνεται του εαυτού του.

Διηγείται μάλιστα ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας εναντίον του. Όταν ήταν σε ένα λεωφορείο, δύο άνδρες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Επιβάτες προειδοποίησαν τον Michael. "Μου είπαν τρέξε, κρύψου ή πέσε κάτω". Ο ίδιος δεν έφυγε και δέχθηκε επίθεση. "Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να πολεμάς. Ήμουν τυχερός πάντως που κατάφερα να διαφύγω με ελαφρά τραύματα", αναφέρει.

Μία ημέρα αργότερα, βρέθηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο δελτίου ειδήσεων, απέναντι στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, γράφει ο συντάκτης, αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως κανίβαλους.

Στην τηλεοπτική αντιμαχία των δύο ανδρών, ο ηγέτης της Χ.Α. διέψευσε την επίθεση από μέλη του κόμματος του. Όταν ο Michael του ζήτησε να τοποθετηθεί, εκείνος είπε: "Οι πυγμαίοι τρώγονται και ψήνονται από άλλους μαύρους στην Αφρική. Και θεωρούνται ιδιαίτερο έδεσμα".

Ο Chege τον ρώτησε που το ξέρει αυτό, αν έχει ζήσει στην Αφρική ή αν έχει επισκεφθεί κάποια χώρα της και εκείνος απάντησε: "Όχι. Το έχω διαβάσει όμως στις εφημερίδες".

"Είμαι άτυχος να είμαι ξένος στην Ελλάδα", καταλήγει ο 28χρονος Michael. Λέει πως δεν θέλει τα παιδιά του να ζήσουν τη βία στο πετσί τους και αποσκοπεί στο να τα μεγαλώσει στην πατρίδα του, την Κένυα. Για την ώρα, ο ίδιος και οι ομάδες του θα συνεχίσουν, όπως υπογραμμίζει, να περιφρουρούν τη γειτονιά τους. 


========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ;
    ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΛ "ΜΑΥΡΟΙ ΠΑΝΘΗΡΕΣ" ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ. ΥΣΧΙΕΙ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.