# #

8 Μαΐ 2013

Απόλυτη αποθέωση για τον Νίκο Γκάλη



Παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων του μπάσκετ, της Εθνικής ομάδας του 87΄ και με καθυστέρηση δύο δεκαετιών, ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε όπως του αξίζει.

 Το Αλεξάνδρειο πήρε το όνομά του και η φανέλα με το νούμερο 6 κοσμεί πλέον την οροφή του γηπέδου. "Δεν υπάρχει πλέον η επόμενη στιγμή", δήλωσε ο δακρυσμένος "Nick the Greek".

 Ομπράντοβιτς:
 "Ο Γκάλης είναι Θεός". Αποθεώθηκε και ο Πρέλιεβιτς!...

"Καλύτερα αργά παρά ποτέ". Η ατάκα που βγήκε με δυσκολία από το στόμα του τιμώμενου Νίκου Γκάλη απέδωσε με απόλυτο τρόπο όλο αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο.

Ο θρυλικός Νικ του ελληνικού μπάσκετ, ο κορυφαίος των κορυφαίων, έζησε σε μόνο λίγα λεπτά όσα δεν... είχε βιώσει τα προηγούμενα 18,5 χρόνια, από την ημέρα της αποχώρησή του (18 Οκτωβρίου 1994): την αποθέωση που άξιζε στο μεγαλείο του.

Ο κόσμος που κατέκλυσε απ' άκρη σ' άκρη το Παλέ, σαν τις καλές ημέρες της δεκαετίας του '80, παλιοί συμπαίκτες σε Άρη, Παναθηναϊκό, Εθνική και αντίπαλοι, αποθέωσαν τον άνθρωπο που ήρθε από τη άλλη άκρη του Ατλαντικού και άλλαξε μεμιάς την ιστορία στον αθλητισμό της χώρας.

Από τους πρώτους του συμπαίκτες στον Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος κ.α., σε εκείνους στην «επίσημη αγαπημένη» του 87’, Παναγιώτη Φασούλα, Παναγιώτη Γιαννάκη κ.α., μέχρι τους αντιπάλους του, όπως Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφα, Ντέιβιντ Στεργάκο, Στιβ Γιατζόγλου. Προπονητές του… Θεού, Γιάννη Ιωαννίδη και Λάζαρο Λέσιτς, αλλά και ξένους που δεν ήξεραν πως τον αντιμετωπίσουν, όπως ο Ντορόν Τζάμσι, Όντιν Νόρις, Ντίνο Ράτζα, ακόμα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είπε για εκείνον πως: «He is… Θεός». 

Ήταν αδύνατο να μην λυγίσει, να μην βουρκώσει μπροστά σ' ένα τέτοιο σκηνικό που δικαιωματικά στήθηκε για χάρη του. Ο κόσμος παραληρούσε στους ρυθμούς του "τι την έκανε την μπάλα ο θεός" που δόνησε ξανά, μετά από χρόνια, την ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο. Τότε πήρε τη μπάλα και άρχισε να την γυρίζει γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

"Σας αγαπώ πολύ. Εδώ είναι το σπίτι μου και εσείς η οικογένειά μου", πρόλαβε να πει προτού το "Νίκος Γκάλης οέ, οέ, οέ" σκεπάσει κάθε προσπάθεια συνέντευξης με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ξέφρενου πάρτι. Μαζί του περήφανες η σύζυγος και η 7χρονη κόρη του, καμάρωναν για τις μοναδικές στιγμές που ζούσε ο άνδρας της οικογένειας.

Η μετονομασία της κεντρικής σάλας του Αλεξανδρείου σε "Νίκος Γκάλης", όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, και η απόσυρση της φανέλας με το Νο6, που κοσμεί πλέον την οροφή του γηπέδου, συμπλήρωσαν ιδανικά το λαμπρό σκηνικό.

Αναμφίβολα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο κόσμος του Άρη αποθέωση τον πρόεδρο πλέον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλιεβιτς ο οποίος δήλωσε: "Δεν μου πέρασε καν απ΄το μυαλό να μην δεχθώ την πρόσκληση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.