# #

5 Μαΐ 2013

Κατασκευάζουν προσχήματα για να εξαπολύσουν επίθεση στη Συρία



Συρία: Επικίνδυνη όξυνση του κλίματος υπέρ της επέμβασης
 
 
Οξύνεται επικίνδυνα το κλίμα υπέρ μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία. Μετά την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην Συρία, το Σάββατο, οι δυνάμεις της «αντιπολίτευσης», εμφάνισαν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κάνει λόγο για εντοπισμό 62 σορών σε ένα προάστιο της πόλης Μπανιάς, στην δυτική Συρία, που είχε υποστεί επίθεση την προηγουμένη από τις κυβερνητικές δυνάμεις .
 
Ήδη την ανακοίνωση της ΜΚΟ, ακολούθησε ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου «Συνασπισμού της αντιπολίτευσης», που ισχυρίζεται ότι πρόκειται για εθνοκάθαρση.
 
Την Πέμπτη, η ίδια ΜΚΟ, είχε ανακοινώσει άλλη μια ανακάλυψη σωρών, στο χωριό Μπάιντα, στα νότια της Μπανιάς. Και τότε ο «Συνασπισμός της αντιπολίτευσης», κατήγγειλε μια «σφαγή μεγάλης κλίμακας».
 
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα «φρίκη» για τις πληροφορίες περί «σφαγής» στο χωριό Μπάιντα από τις δυνάμεις του Άσαντ, τονίζοντας ότι «όσοι ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν». Σε συνδυασμό μάλιστα με τις πληροφορίες για το αίτημα προς την Ελληνική κυβέρνηση για... παραχώρηση περισσότερου χώρου, στην Βάση της Σούδας, συντείνουν στο κλίμα προετοιμασίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
 
 
O αμερικανικός ιμπεριαλισμός κατασκεύασε
το πρόσχημα για την εξαπόλυση
στρατιωτικής επίθεσης ενάντια στη Συρία
 
Το πρόσχημα μιας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία είναι έτοιμο από την πλευρά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Πριν ένα χρόνο οι ηγέτες του είχαν διαμηνύσει πως ήταν αιτία πολέμου εάν η Συρία έκανε χρήση χημικών όπλων. Αφού είδαν και αποείδαν πως οι ντόπιοι λακέδες τους δεν μπορούν να ανατρέψουν τον Άσαντ, αποφάσισαν οι ΗΠΑ να αναλάβουν δράση...
Προχθές ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε ότι οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες έχουν «πληροφορίες» ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε συγκρούσεις, προσθέτοντας μάλιστα ότι πρόκειται για το αέριο σαρίν.

Τα προπαγανδιστικά χαλκεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ανέλαβαν δράση και προετοιμάζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως και στην περίπτωση του Ιράκ, με τα «όπλα μαζικής καταστροφής», προκειμένου να δικαιολογήσουν την εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους.

Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση, δια μέσου του υφυπουργού Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκτάντ, σε μακρά συνέντευξη τύπου διέψευσε ξανά τη χρήση χημικών όπλων και δήλωσε πως η Δαμασκός είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε ομάδα ειδικών του OΗΕ προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια. 
Oι χαλκευμένες κατηγορίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δημιουργούν μια νέα κατάσταση και αποτελούν προοίμιο νέων πολεμικών απειλών και προετοιμασιών σε βάρος της Συρίας. Προβάλει επιτακτικά η ανάγκη να καταγγελθούν τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να ξεσκεπαστεί η χαλκευμένη προπαγάνδα τους και να εκφραστεί η πιο πλατιά συμπαράσταση στον αγώνα του συριακού λαού ενάντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Τη στιγμή που το «ιμπεριαλιστικό παιχνίδι» στη Συρία «χοντραίνει» καθώς προωθείται συμφωνία για εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών με βαρύ οπλισμό, ολοένα μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος των συγκρούσεων από το συριακό έδαφος στην ευρύτερη περιοχή. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Ιορδανία, η οποία κατηγορήθηκε από τον Ασάντ ότι «επιτρέπει σε ένοπλους αντικαθεστωτικούς να εισέρχονται ανενόχλητοι στο συριακό έδαφος».

Εκτός αυτού, όμως, όπως επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ, στο ιορδανικό έδαφος βρίσκονταν, εδώ και μερικούς μήνες, τουλάχιστον 150 «εξειδικευμένοι αξιωματικοί» των ΗΠΑ, που έχουν ως στόχο να «συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν» τα ιορδανικά στρατεύματα στην αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη μεθόριο και του ενδεχομένου αναγκαιότητας απόκτησης του ελέγχου του βιομηχανικού οπλοστασίου της Συρίας. O Χέιγκελ προανήγγειλε ότι ο αριθμός των αξιωματικών θα αυξηθεί κατά 200.
Το γεγονός αυτό προκαλεί αναταράξεις και εκτός Ιορδανίας, όπου ήδη τα προβλήματα από την παρουσία πλέον των 100.000 Σύρων προσφύγων είναι πολλά. Έτσι ο Ιορδανός υπουργός πληροφοριών επιβεβαίωνε τον Χέιγκελ, ενώ εκπρόσωπος του Ιορδανικού στρατού τον διέψευδε λέγοντας ότι πρόκειται απλώς για το πρώτο τμήμα ενός συνόλου Αμερικανών στρατιωτών που θα συμμετάσχουν σε ετήσιες προγραμματισμένες ασκήσεις. Ιορδανοί αναλυτές πάντως υποστηρίζουν ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως οι ΗΠΑ, αξιοποιώντας την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τη «σέρνουν» με την παρουσία στρατιωτικών κ.λπ. σε ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή στις εξελίξεις στη Συρία.

Η αμερικανική επίσημη παρουσία στην Ιορδανία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία δια του Υπουργείου Εξωτερικών διατύπωσε ανοιχτά αυτό που φαίνεται ότι συζητιέται στις διάφορες συνόδους και στις συναντήσεις των αντιπροσωπειών ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων. Δηλαδή το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο εξάπλωσης των συγκρούσεων εκτός συριακού εδάφους. O εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, χαρακτήρισε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ιορδανία κίνηση που αντιτίθεται στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης και εντείνει το αδιέξοδο, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στη μετατροπή της συριακής κρίσης σε περιφερειακή.

Eν τω μεταξύ εύθραυστη είναι και η ισορροπία στο Λίβανο. Τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο διάχυσης της κρίσης επεσήμανε και ο Ρώσος πρέσβης στη Βηρυττό. Έκφρασε την άποψη ότι ήδη οι συνέπειες της συριακής κρίσης στο Λίβανο είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς έχουν αναζωπυρωθεί οι διαθρησκευτικές και διαδογματικές εντάσεις, που διχάζουν το λιβανικό λαό και τον καθιστούν εύκολο θύμα στις εξωτερικές πιέσεις. Ήδη, εδώ και μήνες ο Λίβανος είναι σε τροχιά αποσταθεροποποίησης, με αρκετούς ακραίους σουνίτες να κατηγορούν τη Χεζμπολάχ, ότι στέλνει μαχητές στο πλευρό του Συριακού στρατού και τη Χεζμπολάχ να κατηγορεί ακραίους σουνίτες, ότι έχουν στήσει δίκτυο υποστήριξης των Σύρων αντικαθεστωτικών, τόσο χορηγώντας τους εξοπλισμό, όσο και διασφαλίζοντάς τους πρόσβαση στο λιβανικό έδαφος. Δε λείπουν επίσης ούτε οι συγκρούσεις εντός και εκτός Λιβανικού εδάφους.

Έχει γίνει πλέον φανερό ότι εκτός από τη Συρία επιχειρείται παράλληλα η προώθηση της αμερικανικής επικυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως στην Ιορδανία και ιδιαίτερα στο Λίβανο με στόχο τη Χεζμπολάχ. Oι ρωσικές αντιδράσεις αυτήν ακριβώς την προοπτική διαβλέπουν μαζί με τον εξοβελισμό της δικής τους επιρροής και παρουσίας στην περιοχή.


 http://www.alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι αμερικανοί δήλωσαν ότι θα επέμβουν ενεργά και ότι θα παραχωρήσουν ειδικό κονδύλι για την διάσωση της δημοκρατίας στην Συρία. Αυτό μας το λένε συνεχώς στις ειδήσεις για να το χωνέψουμε αφού και Γάλλοι στο πλευρό τους θα είναι. Τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν οι ηλίθιοι του κόσμου τούτου. Ούτε τσέ τσέ να τους τσιμπούσε.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.