# #

23 Απρ 2013

Σφάξε τη Γερμανία με το... βαμβάκι

Picture
Άγνωστη η πηγή και η ακριβής ερμηνεία της φράσης 'σφάζω με το βαμβάκι' (ή μπαμπάκι). Συνήθως χρησιμοποιείται για μια αποφασιστική αντιμετώπιση και αντιπαράθεση αλλά με ήπιο και γλυκό τρόπο. Ένα ρουά ματ χωρίς πολλές αιματοχυσίες, δηλαδή, χωρίς να χαθούν πολλά πιόνια κι αδειάσει η σκακιέρα.

Μπορεί όμως να έχει τις ρίζες της στην Ινδία και στον Γκάντι; Θα μπορούσε, αφού το βαμβάκι ήταν και το μέσον με το οποίο πολέμησε την Αγγλική αυτοκρατορία και κατάφερε την ανεξαρτησία της χώρας της.

Η Ινδία είναι η γη του βαμβακιού. Ο Γκάντι δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα έγνεθε βαμβάκι για να δείξει σε ολόκληρο το λαό τι πρέπει να κάνει. Κι έτσι κατέκτησαν την ελευθερία τους. Έβγαλε την ανέμη και είπε: Ας φτιάξουμε Khadi (σημ. Ινδικό χειροποίητο ένδυμα), έτσι δημιούργησε ένα κίνημα που μπουκόταρε τα εισαγώμενα προιόντα, σύμβολο πολιτικών ιδεών και ανεξαρτησίας.

Η Ελλάδα του μνημονίου που αποφάσισε να διακδικήσει τις αποζημιώσεις του Β' Π.Π. από τους Γερμανούς, δέχτηκε χλευασμό και απειλές και 'μάθημα', για μια ακόμα φορά, από τη χώρα που διεκδικεί τη θέση της στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Σόιμπλε σύγχισε για μια ακόμα φορά το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του. Οι κυβερνητικοί μας εκπρόσωποι απάντησαν με... περίσσια 'λεβεντιά' - θα τις κάνουμε τις  μεταρρυθμίσεις, μωρέ, θα είμαστε καλά παιδιά, αλλά δώσε και τίποτα από τα χρωστούμενα! Ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος Γλέζου απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι είναι«αγνώμων γιατί δεν αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού λαού, που με την αντίστασή του βοήθησε να εδραιωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Ή μήπως αυτή την αντίσταση θέλει να εκδικηθεί;»

Τα πράγματα είναι απλά, χρειάζεται μόνο να γίνει μια αρχή. Δεν μπορείς να θες και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή. Να γκρινιάζεις για τους κακούς Γερμανούς και πόσο άδικα συμπεριφέρονται στους Έλληνες κι από την άλλη να στηρίζεις την αγορά τους γιατί τα προϊόντα τους είναι 'καλά' και πολλές φορές πιο 'φτηνά'. Κάνε το αυτονόητο. Κάνε ό,τι έκανε και ο Γκάντι. Σφάξε τους με το βαμβάκι, χωρίς γκρίνια και με υπερηφάνεια. Είναι ντροπιαστικό να πίνεις φτηνό χυμό φρούτων φτιαγμένο από ελληνικά φρούτα ή άλλων χωρών του Νότου και μετά να παραπονιέσαι γιατί δεν σε σέβονται. Είναι ντροπή να στηρίζουν κάποιοι ΑΚΟΜΑ τα γερμανικά καταστήματα γιατί εκεί τα βρίσκουν πιο φτηνά!

Κάνε αντίσταση με το κεφάλι ψηλά! Τέρμα στα Γερμανικά προϊόντα, συσκευές, καλλυντικά, χαρτικά, είδη καθαρισμού και ο,τιδήποτε άλλο. Τέρμα στο Made in Germany. Και θα δούμε μετά αν θα τους αρέσει!

"Σφάξε με το βαμβάκι"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.