# #

29 Απρ 2013

Μισθός κάτω από τα 490 ευρώ - Πέρασε με 168 "ναι" το Πολυνομοσχέδιο

|...

Με ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟκ και της ΔΗΜΑΡ  πέρασε το βράδυ της Κυριακής το Πολυνομοσχέδιο καθώς και 2 τροπολογίες που εντάχθηκαν σε αυτό...Συνολικά ψήφισαν 292 βουλευτές από τους οποίους 168 ψήφισαν ΝΑΙ, 123 όχι και 1 "παρών"
490 ευρώ...

Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κου Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 42 ευρώ μηνιαίως.
Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε τη βουλή για τις πηγές από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014.  
Τσίπρας προς κυβέρνηση: «Μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία χρέους»
«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα. Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική συνταγή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο και αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους. Σώζετε τη χώρα αδιαφορώντας για το λαό της», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι «απουσιάζει κατά τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου νομοσχεδίου», ενώ καταλόγισε αντιφάσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης που ανέλαβαν την κοινοβουλευτική του υπεράσπιση.
«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πυρά κατά της «Αριστεράς της ευθύνης»
Επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ και πιο συγκεκριμένα εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Το παρακάτω κομμάτι από την ομιλία του είναι ενδεικτικό:
«Για ακούστε εδώ μια άποψη:
"Οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι λόγω νομοθετικής κατάργησης της θέσης τους διαθέτουν συνταγματικό δικαίωμα διορισμού ή επανένταξης ή μετάταξης γενικά στο Δημόσιο, ακόμη και σε άλλη ή παρεμφερή με την καταργούμενη δημόσια υπηρεσία, εφόσον μεταξύ των άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, τους δημιουργήθηκε η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη ότι το συνταγματικό τους δικαίωμα στη νομιμότητα δεν είναι δυνατόν να το θίξει ο κοινός νομοθέτης."
Ποιος το λέει; Ο Αντώνης Μανιτάκης. Και παρακάτω ο ίδιος.
"Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη."
Φαίνεται κύριε Μανιτάκη, ότι σας ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο και ως δημοκράτη, αλλά μάλλον δεν σας ξεπερνά ως υπουργό και πολιτικό προσωπικό της τρόικας. Βρέθηκε λοιπόν η κυβέρνηση που θα τα κάνει όλα αυτά τα τερατουργήματα. Αλλα ευτυχώς άλλος έγκριτος νομικός βάζει τα πράγματα στην σωστή του διάσταση:
"Τυχόν κατάργηση θέσεων υποχρεώνει το κράτος να μετατάσσει τον υπάλληλο και όχι να τον απολύει. Αν η κυβέρνηση επιλέξει τη μεθόδευση της κατάργησης θέσεων για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων, θα καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, θα προσβάλει την αναγνωρισμένη και δεσμευτική αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου υπαλλήλου, ο οποίος εμπιστεύθηκε τη ρύθμιση της μονιμότητας."
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Μανιτάκη και κ. Κουβέλη για την συνέπεια λόγων και πράξεών σας. Αυτή είναι η αριστερά της ευθύνης.»
Παπαρήγα: Εξαπατούν με αυταπάτες το λαό
«Η ΝΔ εξαπατά και εκφοβίζει το λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει επιτέλους συμεπράσματα. Υπάρχει όμως και η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ο λαός βρίσκεται από δυο μεριές "στα Τρίκαλα και στα δυο στενά" και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός», τόνισε η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία αμφισβήτησε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ενότητας του νότου για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας.
«Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας - αν και η Ολλανδία έχει αρχίσει να ζητά χαλάρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους διαφορές υπάρχουν - αλλά απ' τη σκοπιά του λαού καμία. Όταν μιλάτε για ανάπτυξη, ποιος θα κάνει τις επενδύσεις; Οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η κυβέρνηση λέει πως οι ιδιώτες θα κάνουν τις επενδύσεις όλοι στη σειρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, πως θα επιλέξει τους "υγιείς επιχειρηματίες", αυτούς που εφαρμόζουν τον εργατικό νόμο. Μα θα είναι κορόιδα να μην τον εφαρμόσουν, τέτοιοι που είναι οι νόμοι! Ακόμα και ο κ. Σάλας λέει πως «δεν θα δώσουμε δάνεια στις επιχειρήσεις που έχουν μαύρη εργασία»...» παρατήρησε η κυρία Παπαρήγα.
Τέλος, σε σχέση με την διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει τη δόση των 6,2 δισ., σε συνδυασμό με την πληρωμή 5,6 δισ. για τα ακούρευτα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που λήγουν στις 20 Μαΐου. «Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, εάν αξίζει τον κόπο να υποκύπτει κανείς στον εκβιασμό για το αν θα πάρουμε λεφτά ή όχι. Γιατί την κυβέρνηση την παίρνει και εκβιάζει...».


http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.