# #

9 Δεκ 2012

Reuters: Βασανισμοί μεταναστών στην Ελλάδα


Φωτογραφικό υλικό για παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα που προκαλεί σοκ και αποτυπώνει βασανιστήρια που έχουν υποστεί στη χώρα μας παρουσιάζει το πρακτορείο Reuters.
 
Το ένα θύμα κακοποίησης στο οποίο εστιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο  είναι ένας 32χρονος παράνομος μετανάστης από το Σουδάν, για τον οποίο οι βασανιστές του ένιωθαν... σίγουροι ότι δεν θα μιλήσει, ακριβώς επειδή ήταν παράνομα στη χώρα μας...

Ο Χασάν Μέκι, ανέφερε στο πρακτορείο ότι δέχτηκε επίθεση τον Αύγουστο του 2012, από μοτοσικλετιστές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φορούσαν μαύρες μπλούζες, καθώς περπατούσε στην Αθήνα με έναν φίλο του από τη Μαυριτανία. Όπως αναφέρει, του φώναζαν «Πήγαινε σπίτι σου μαύρε» και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ανακάλυψε ότι του είχαν χαράξει στην πλάτη «Χ» και υποστηρίζει ότι οι βασανιστές του ενδεχομένως να ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, φοβάμαι μήπως με ακολουθήσουν και κινδυνεύει η ζωή μου» συμπληρώνει στο Reuters ο Μέκι.



 
Το πρακτορείο παρουσιάζει και αναλυτικό ρεπορτάζ για τη γνωστή περιπέτεια του 29χρονου Αιγύπτιου ο οποίος είχε βασανιστεί από τον εργοδότη του στην Σαλαμίνα. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ο Γουάλιντ Ταλέμπ περιγράφει πώς επί 18 ώρες ο φούρναρης εργοδότης του τον είχε αλυσοδεμένο από το λαιμό και τον κακοποιούσε μαζί με άλλους τρεις: «Με τράβαγαν σαν το σκυλί, ενώ έπιναν μπύρα και γελούσαν. Νόμιζα ότι έφτασε το τέλος μου. Λιποθυμούσα συνεχώς και κάθε φορά που έχανα τις αισθήσεις μου με χτύπαγαν δυνατά για να ανοίξω τα μάτια μου».

 







(Οι φωτογραφίες είναι των Γιάννη Μπεχράκη και Γιάννη Κολεσίδη)

1 σχόλιο:

  1. Για τις δολοφονιες των Ελληνων πολιτων μεσα στην χωρα τους γιατι δεν λεει τιποτε το σιωνιστικο-ναζιστικο reuters?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.