# #

14 Δεκ 2012

Ομολογία σκανδάλου από τον Βενιζέλο: Δεν τα έδωσα στον Λαυρεντιάδη, αλλά “στους δικούς μας”!!!


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ PROTON











Η αποκάλυψη της μεγάλης απάτης! 

Πολιτικής δυστυχώς, αφού τα ανδρείκελα του μνημονίου φρόντισαν να αμνηστευθούν με ειδικό νομοθετικό διάταγμα!

Πριν από λίγο, ο Ε. Βενιζέλος μετά από επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που του καταλόγιζε σκανδαλώδη συμπεριφορά, βγήκε μαινόμενος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την κυβέρνηση Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας τον ελεεινό τρόπο που έδρασε η κυβέρνηση Παπανδρέου απέναντι στους τραπεζίτες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.

Τι είπε; 

“Ναι, έδωσα 160 εκατομμύρια Ευρώ στην Proton, αλλά όχι στον Λαυρεντιάδη. Στην επόμενη διοίκηση”! (Λες και ο Ελληνικός λαός “συγχωρεί” αν του τα τρωνε “σύντροφοι”!!)

Αφού η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη και ο διορισμός νέας, έγινε επί των δικών του ημερών! Δηλαδή ο αμνηστευμένος τ. υπουργός, ομολογεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδινε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες και μάλιστα στους “δικούς τους”! Αυτό που αποκαλύπταμε από το 2010 και μας έλεγαν συνωμοσιολόγους…

Επειδή όμως το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, θα του υπενθυμίσ0υμε τι ανέφεραν οι New York Times ΩΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ πριν μια εβδομάδα αλλά δεν βγήκε να το διαψεύσει. Δείτε την ακριβή μετάφραση:

Παρά τις κατηγορίες για απάτη εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα ο δικαιούχος σε κάποιες περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης. Τον Ιούλιο του 2011, ο κ. Βενιζέλος, που στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών, ενέκρινε κρατική χρηματοδότηση ύψους $130.000.000  στην Proton, για να μην καταρρεύσει. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, αψηφώντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που την χαρακτήριζε παράνομη. Τα $130 εκατομμύρια, συν τους τόκους, επέστρεψαν στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτές απαντήσεις σε μια λίστα από ερωτήσεις.
«Ήταν απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της Proton – όχι του Λαυρεντιάδη – προκειμένου να διασωθούν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών το Μάρτιο. Ένα μήνα μετά τη μεταφορά των $130 εκατομμυρίων, ο κ. Βενιζέλος ήταν συν-συγγραφέας ενός νόμου, σύμφωνα με τον οποίο χορηγείται αναδρομικά στον Υπουργό Οικονομικών πλήρης εξουσία για τη διάσωση των τραπεζών με κρατική στήριξη, ανεξάρτητα από τις συστάσεις των άλλων κρατικών θεσμών.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, γιατί «η Ελλάδα δεν είχε ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαχείριση κρατικών εγγυήσεων σε κρίσιμες καταστάσεις.” Ωστόσο, οι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου στην Ελλάδα, όπου οι ενέργειες από σημαίνοντα πρόσωπα θα μπορούσε αργότερα να λειανθεί με νέα νομοθεσία, που θα καταργούσε τις οποιεσδήποτε ενδείξεις παρανομίας.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει τους δεσμούς του με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «εγώ δεν ζήτησε ποτέ χάρη.”
Τον Οκτώβριο του 2011, η Proton κρατικοποιήθηκε. “Σοκαρίστηκα”, είπε ο κ. Λαυρεντιάδης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα οικονομικά της τράπεζας άξιζαν μια τέτοια κίνηση. Τον Μάρτιο, ο ίδιος αμφισβήτησε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πλέον αναμένει μια απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.