# #

23 Νοε 2012

Όσο πιο άδειοι είναι οι τενεκέδες, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν....


Σαν γόπα από τσιγάρο...






 Όσο πιο άδειοι είναι οι τενεκέδες, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. 
Και συνήθως είναι οι ημιμαθείς που υποδύονται τους ξερόλες εκείνοι που προκαλούν την πιο ανυπόφορη ηχορύπανση. 
Όσοι κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους, μια και έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή όπως στην Οικονομία για παράδειγμα, κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. 
Είναι  γεγονός ότι η τηλεόραση κατασκευάζει «μεγάλους» ανθρώπους για τον «μικρό» λαό, μόνο που αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. 

Αν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου σιωπούσε για λίγο, θα...
επέτρεπε στον εαυτό του να ακούσει τον απόκοσμο ήχο από την λάβα του ηφαιστείου που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, ακόμη και τις πιο μικρές, τις πιο ανθεκτικές κατσαρίδες.

Αν διέθετε ένστικτο (επαγγελματικής) επιβίωσης θα σιωπούσε για να ακούσει ακόμη κι αυτή την αμηχανία των ηγετών του κόσμου απέναντι στο ανίκητο τέρας. 
Κι όμως 3 χρόνια τώρα ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου με μοναδικό όπλο το θράσος της ημιμάθειάς του υποδύεται το παπαγαλάκι μιας αποτυχημένης συνταγής με επιχειρήματα που αντέχουν στο χρόνο όσο και ένα κερί στον άνεμο, τα οποία ντύνει με φιλάρεσκες περιαυτολογίες οι οποίες καταλήγουν στην συνήθη προτροπή «να κάμουμε(!) τη δουλειά μας, να κάμουμε τη δουλειά μας. 
Η κυβέρνηση θα κάμει τη δουλειά της. Όλα είναι καλώς καμωμένα...». 
Προφανώς για τον κ. Παπαδημητρίου και τους ομοίους του, οι τραγωδίες των άλλων είναι απελπιστικά κοινότυπες. Δεν έχει χρόνο να τις ακούσει, πόσο μάλλον να τις νιώσει.
Άλλωστε αισθάνεται ασφαλής μια και ο εργοδότης  του «κάμει» την τιμή να μοιράζεται μαζί του τις οικογενειακές διακοπές στο «Costa Navarino», για παράδειγμα, παραδίπλα στην σουίτα της Μενεγάκη και του Ματέο, οι οποίοι  παρεπιμπτόντως διαβάζουνΠάμπλο Νερούδα ανάμεσα στις αστακομακαρονάδες. 
Το πόσο επιδερμικά κατέχει το αντικείμενο της Οικονομίας ο κ. Παπαδημητρίου,αποκαλύπτεται περίτρανα όταν έχει απέναντί του ανθρώπους όπως ο συνάδελφός του στην «Καθημερινή» Νίκος Ξυδάκης για παράδειγμα, η ο Γιώργος Κύρτσος. 
Σκόνη έκαναν οι δυο τους τα επιχειρήματα και τις «γνώσεις» του κ. Παπαδημητρίου προχθές στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου.
Ήταν τόση η γύμνια επιχειρημάτων  του κ. Παπαδημητρίου μπροστά τους ώστε αμέσως μετά έσπευσε στην "αγαθή" κ. Σία Κοσιώνη να υποδυθεί ξανά τον περισπούδαστο αναλυτή-αυτή τη φορά χωρίς αντίπαλο. 
Η Σία από ευγένεια και ανασφάλεια τον αφήνει να εκτίθεται γκρεμίζοντας στα τάρταρα την τηλεθέαση του δελτίου της. 
Ο έως λίγους μήνες πριν "ξοφλημένος" Ευαγγελάτος την έχει περάσει και η ίδια ανταγωνίζεται τα θλιβερά νούμερα της Στάη.
Ο Αλαφούζος έχοντας υποστεί διάφορες περιπέτειες και αφού χρειάσθηκε να δραπετεύσει διά θαλάσσης φροντίζει να πατάει σε δυο βάρκες. Παρότι ο Τσιόδρας είναι στην γραμμή Παπαδημητρίου, αλλά με πιο χαμηλούς τόνους, ο Αλαφούζος τον έφερε στο κανάλι.
Όλο και πιο συχνά στα δελτία του ΣΚΑΙ εμφανίζονται άνθρωποι με άλλη φιλοσοφία και στάση ζωής όπως ο Νίκος Ξυδάκης. Σιγά –σιγά ο χώρος του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου περιορίζεται, τα τετραγωνικά του στενεύουν. 
Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο Αλαφούζος θα τον περιορίσει ακόμη περισσότερο για να υπερασπισθεί, αν τα καταφέρει στο τέλος, την επιχείρησή του. 
Η θορυβώδης ημιμάθεια του κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον επιζήμια για το κανάλι και στο τέλος θα έχει την ίδια τύχη των χιλιάδως εργαζομένων που πετάγονται στο δρόμο, σαν γόπες από τσιγάρο και ακούνε από πάνω και τα προκλητικά σχόλια του κ. Παπαδημητρίου.
Ο κ. Μπάμπης βλάπτει πλέον την τηλεθέαση του κ. Αλαφούζου, άρα και την τσέπη του. Στην περίπτωσή του η άγνοια κινδύνου πάει πακέτο με την κραυγάζουσα ημιμάθειά του.
Καλή τύχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.