# #

19 Οκτ 2012

ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΟΙ «ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ»;



Τα αραβογερμανικά μονοπώλια, στα οποία έχουν παραδοθεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας – δηλαδή ένα μεροκάματο τη βδομάδα για 1.000 εργαζόμενους – το έχουν επιβάλει από τις 18 Απρίλη 2012.
Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό θα ίσχυε μέχρι τις 17 Ιούλη.
Ομως, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία με καινούργιο φιρμάνι της ανακοίνωσε ότι το «απαρτχάιντ» – που υποτίθεται ότι θα τελείωνε χτες – συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου – και θα δούμε!
*
Ρωτάμε τους κάθε λογής καλοπληρωμένους σμπίρους, τους απαστράπτοντες παπαγάλους, τους αναξιοπρεπείς μπιστικούς του καθεστώτος, τους γραβατωμένους «χωροφύλακες» του νου και της σκέψης των απλών ανθρώπων.
Ρωτάμε όλους αυτούς τους σάλιαγκες, που ...
είχαν ξεσπαθώσει με αφορμή τα γεγονότα στο Πεντάγωνο εναντίον των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, όπως έλεγαν μέσα από τα κροκοδείλια αναφιλητάτους, το δίκιο των εργατών:
Τώρα, έχουν να μας πουν κάτι, αφενός για το δίκιο των εργατών και αφετέρου για το πώς – κατά τη γνώμη τους – πρέπει αυτοί να το διεκδικήσουν;
ΕΡΓΑ «ΣΩΤΗΡΩΝ»…
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Γιούνισεφ»:

1) Πάνω από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
2) Το 37% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε θέρμανση.
3) Το 18,4% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.
*
Σημειώστε ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν στο μήνα Απρίλη του 2012.
Πριν, δηλαδή, εκδηλωθεί το νέο κύμα ανεργίας που τον Ιούλη εκτινάχτηκε πάνω από 25%.
Πριν επιβληθεί η νέα αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής που εκδηλώθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν.
*
Είναι σε αυτή την Ελλάδα,
του μισού εκατομμυρίου υποσιτισμένων και εξαθλιωμένων παιδιών,
που η τρόικα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει παραστάσεις «σωτηρίας» με την τρόικα του Τόμσεν, του Μπαρόζο και του Ντράγκι…

ΔΙΑΦΘΟΡΑ(1)
Η κυρία Μέρκελ διαπίστωσε σε χτεσινές δηλώσεις της ότι
«το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά».
Γιατί, όμως, να είναι τόσο γενική στις τοποθετήσεις της η καγκελάριος;
Αν θέλει να είναι πιο συγκεκριμένη, την επόμενη φορά που θα μιλήσει για τη διαφθορά στην Ελλάδα, ας έχει προηγουμένως απευθυνθεί στις γερμανικές πολυεθνικές.
Π.χ. στη «Ζήμενς», στην «Τίσεν», στην «Daimler»
Είναι σίγουρο ότι θα έχουν να την τροφοδοτήσουν – έγκυρα – με πολλά στοιχεία και με πολλές «τεχνικές» σχετικές με το θέμα της διαφθοράς και της «μίζας» στην Ελλάδα…

ΔΙΑΦΘΟΡΑ(2)
Καλά η «Ζήμενς», που όπως αποδείχτηκε «λάδωνε» τα 3/4 των χωρών του ΟΗΕ.
Μήπως, όμως, και με τις 5 νέες υποθέσεις των πολυεθνικών («Johnson & Johnson – DePuy», «Smith & Nephew», «Daimler», «Alliance One International», «Comverse Technology») που «λάδωναν» για να κάνουν τις δουλειές τους στην Ελλάδα, είναι διαφορετικά τα πράγματα;
Κάθε άλλο.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν, προκύπτει ότι η «μίζα» έφτανε από Πολωνία, Ρουμανία και Ιράκ μέχρι Κίνα, Ρωσία, Σερβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Ουζμπεκιστάν κι από Κιργιστάν, Μοζαμβίκη και Μαλάουι μέχρι Ακτή Ελεφαντοστού, Λετονία και Ινδονησία.
Για κάποιους το συμπέρασμα, με βάση τα παραπάνω, είναι το εξής:
«Παντού Ελλάδα».
Και προφανώς έτσι είναι. Αν το ψάξεις, όμως, λίγο καλύτερα, το βαθύτερο συμπέρασμα – που περικλείει και το προηγούμενο, το αμιγώς «ελληνικό» – είναι τούτο:
Παντού καπιταλισμός…
Δηλαδή, παντού βρωμιά, παντού δυσωδία και παντού «ηθική» αντίστοιχη εκείνης που αρμόζει στον κόσμο των μονοπωλίων και των «τεχνικών» που τίθενται στην υπηρεσία της κερδοφορίας τους.

Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.