# #

17 Οκτ 2012

ΠΟΣΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ; ..

ΗΤΑΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;



Πρώτα οφείλω να διευκρινήσω οτι υπάρχουν πολύ πιο καυτά ερωτήματα που οφείλουμε ( εμείς οι Έλληνες ) να απαντήσουμε ( όπως πχ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ; ) .

 Δεν θα καθίσουμε να μαλώνουμε για το τί συνέβη στο παρελθόν .

 Αυτό που μας ενώνει ( ή μας χωρίζει ) είναι το ΠΩΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι πρίν το 1453 το ελληνόφωνο κράτος που υπήρχε δεν αυτοαποκαλούνταν "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" αλλά "Ρωμανία" .

 Έτσι θα το αποκαλώ απο εδώ και κάτω . Ο όρος "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" επινοήθηκε απο κάποιον Ευρωπαίο ιστορικό πολύ μετά το 1453 .

Αισθανόταν λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ οι ηγέτες της Ρωμανίας ;


Εάν "ΝΑΙ" τότε η Ρωμανία ήταν η συνέχεια του κράτους του Μ. Αλεξάνδρου .
Όλοι οι υπήκοοι της Ρωμανίας δεν ήταν Έλληνες . Ο Αιγύπτιος , ο Εβραίος , ο Λίβυος , ο κάτοικος της Ιβηρίας δεν αισθανόταν Έλλην έστω και εάν γνώριζε την ελληνική γλώσσα .

Θεωρώ πιθανόν οτι οι ηγέτες της Ρωμανίας ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . Επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα την ιστορία τους να την θεωρούμε ΔΙΚΗ ΜΑΣ ιστορία .

Σε ποιά δεδομένα στηρίζω την άποψή μου :

1) Ο πατέρας του Μ. Κωνσταντίνου καταγόταν απο την Δαρδανία και η μητέρα του απο την Βιθυνία . Επομένως , η πιθανότητα να είχε ελληνική εθνική συνείδηση είναι πολύ ασθενής . Μόνο οι τελευταίοι αυτοκράτορες της Ρωμανίας ( οι Παλαιολόγοι ) υπάρχουν ενδείξεις οτι είχαν ελληνική συνείδηση .

2) Ο αυτοκράτωρ Ιουστίνος Α' (518-527 μχ ) καταγόταν απο την Θράκη ή , κατ' άλλες πηγές , απο την Ιλλυρία . Στην εποχή του στο παλάτι έγραφαν τα επίσημα έγγραφα στην λατινική γλώσσα που ο Ιουστίνος δεν την γνώριζε . Αν ήταν Έλληνες οι αυτοκράτορες γιατί δεν χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα ; Αν ο Ιουστίνος ήταν Έλληνας και δυσκολευόταν να γράφει και να διαβάζει τα λατινικά , γιατί δεν εισήγαγε την ελληνική γλώσσα στο παλάτι ;


3) Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός ( Πέτρος Σαββάτιος αρχικά ) , ήταν ιλλυρικής καταγωγής και ανηψιός του Ιουστίνου Α' . Ο ιστορικός της εποχής του Ιουστινιανού , ο Προκόπιος , περιγράφει πώς φερόταν η διοίκηση στους στρατιώτες :
" Αλλά και με άλλες πολλές και διάφορες ζημιές καταπονούσαν τους στρατιώτες , σαν ένα είδος συνεχιστές των πολεμικών κινδύνων : άλλους κατηγορούσαν οτι ήταν Γραικοί σαν να ήταν των αδυνάτων αδύνατο να αναδειχθεί γενναίος ένας άνθρωπος που κατάγεται απο την Ελλάδα" ( ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Ανέκδοτα ή Απόκρυφη Ιστορία ) .

Σε άλλο σημείο του ιδίου βιβλίου αναφέρει : "Μετά απο τους Σαμαρείτες άρχισε να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες , υποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματά τους . Ακόμα και όσοι απ' αυτούς , στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν με τα λόγια απο τις επικείμενες συμφορές , αποφάσισαν να ασπαστούν δήθεν την χριστιανική θρησκεία , αυτοί λοιπόν , τις περισσότερες φορές , συλλαμβάνονταν ύστερα απο λίγο να κάνουν σπονδές και θυσίες και άλλα ανόσια έργα..."

Πρίν τον Ιουστινιανό και ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος είχε κάνει εκτεταμένους διωγμούς πιστών της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας . Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/diogmoi.html[/url]
Διάσημοι άγιοι του χριστιανισμού κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και αγάλματα .
Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/symva.html[/url]

4) Οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος κατασκεύασαν καινούργιο αλφάβητο για τους Ρώσους . Αν ήταν Έλληνες , γιατί δεν τους έδωσαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;

5) Επώνυμα μέλη του ιερατείου της Ρωμανίας έγραψαν πολλά εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ . Είτε ιδεολογικά κείμενα είτε ψαλμούς και αφορισμούς στην χριστιανική τελετουργία . Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/ybristika.pdf[/url]

6) Η Άννα Κομνηνή ( κόρη του αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού ) έγραψε την "Αλεξιάδα" ( την ιστορία του πατέρα της ) . Εκεί μέσα αποκαλεί τους κατοίκους της Ρωμανίας "Ρωμαίους" . Πουθενά δεν τους λέει "Έλληνες" . Και μιλάμε για τα έτη 1081 έως 1118 μχ !

Προς άρσιν παρεξηγήσεων οφείλω να διευκρινίσω οτι το ελληνικό έθνος ΥΠΗΡΧΕ και αποτελούσε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της αυτοκρατορίας ( όταν αυτή εκτεινόταν απο την Ιβηρική έως την Αίγυπτο ) . Οι ΗΓΕΤΕΣ όμως είναι που δίνουν το όνομα στην αυτοκρατορία . Το ελληνικό έθνος υπήρχε και επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Δεν την λέμε όμως "ελληνική" διότι οι ηγέτες ήταν Τούρκοι και οι Έλληνες ήταν ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ . Έτσι ακριβώς υπόδουλοι ήταν οι Έλληνες επί Ρωμανίας . Δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε οτι οι Έλληνες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ! Αυτό το θνησιγενές ανθελληνικό κρατίδιο - μαριονέττα που προέκυψε το 1830 δεν μπορεί να ονομασθεί "ελληνικό" .


Υπάρχουν κάποιοι που λένε "Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το Βυζάντιο" . Δεν θα αρχίσω πόλεμο με όποιον νεοέλληνα θέλει να οικειοποιηθεί το Βυζάντιο αλλά θα του απαντήσω αυτά :

Υπήρξαν πολλοί πολιτισμοί . Των Ίνκας , των Αζτέκων , των Μήδων , των Κινέζων κλπ . Δεν ήταν όλοι δικοί μας . Δεν θα αρχίσουμε να οικειοποιούμαστε πολιτισμούς που δεν έχουν σχέση με εμάς .
Αν κάποια μέρα καθίσουμε στο τραπέζι με Ουαλούς , Σκωτσέζους , Ιρλανδούς , Ισλανδούς , Γαλάτες κλπ και πούμε οτι το Βυζάντιο ήταν Ελληνικό θα μας απαντήσουν :

Ασφαλώς εσείς οι Έλληνες τρελλαθήκατε .

 Πρώτα βγάζετε σπουδαίους φιλοσόφους και έπειτα λέτε οτι κάποιοι βασιλιάδες σας έκλεισαν τις σχολές τους . Και εσείς , σήμερα , επαινείτε και τους δύο !

Τιμάτε εξ' ίσου και την Αρχαία Θρησκεία σας και εκείνους που την κατεδίωξαν !


Ονομάζετε " Έλληνες" άτομα που καταφανώς δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα , μιλούσαν λατινικά και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους "Ρωμαίους" !


Διεκδικείτε την κληρονομιά ενός κράτους που δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το Ισλάμ , δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους τούρκους , έκαψε αρχαία συγγράμματα και διέσωσε ελάχιστα και λέτε οτι είστε περήφανοι γι' αυτό .


Αποφασίστε τί θέλετε τέλος πάντων και αφήστε αυτές τις γελοιότητες .

Ακριβώς για να μην φανώ γελοίος λοιπόν θα προτιμήσω την ειλικρινή οδό και θα απαρνηθώ την Ρωμανία ως κάτι ξένο . Μια συμφορά ήταν για μας που πάει , πέρασε και χάθηκε και χαίρομαι γι' αυτό .

Θα πούν κάποιοι "Αν απαρνηθούμε εμείς το Βυζάντιο , θα σπεύσουν να το οικειοποιηθούν οι τούρκοι !" .

Απαντώ :

1) Κάποιοι πολιτισμοί και έθνη πεθαίνουν χωρίς διαδόχους ( πχ Σουμέριοι , Άβαροι , Βάνδαλοι κλπ ) . Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που πρέπει να το αποδεχτούμε . Αν οι Μεξικανοί ξεπέσουν στην γελοιότητα να διεκδικήσουν την κληρονομιά των Σουμερίων θα πρέπει να τους μιμηθούμε ;

2) Αν οι τούρκοι θέλουν να οικειοποιηθούν τον πολιτισμό της Ρωμανίας , ας γίνουν πρώτα χριστιανοί ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) , ας μιλήσουν ελληνικά ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) και τότε εγώ πρώτος θα τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ !!! Τολμούν ;

3) Τα εδάφη της Μ. Ασίας μας ανήκουν επειδή εκεί είναι θαμμένοι γίγαντες του πνεύματος ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ . Μόνο εάν οι τούρκοι βγάλουν σοφούς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ θα αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτή την γή .


Ας υποθέσουμε οτι επιμένουμε να ονομαζόμαστε "κληρονόμοι του Βυζαντίου" όπως κάναμε μέχρι τώρα . Μας βοήθησε κανείς να πάρουμε πίσω τα εδάφη του Βυζαντίου ; Καθόλου . Το αντίθετο θα έλεγα ! Άρα κέρδος μηδέν .
Αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική κληρονομιά και τώρα κινδυνεύουμε ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ απο μια χούφτα γελοίους σλάβους που διακηρύττουν οτι είναι κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου !
Εάν δεν είχαμε εβραϊκά ονόματα και τουρκικά επίθετα αλλά μόνον αρχαία ελληνικά ,
εάν φορούσαμε την αρχαιοελληνική ενδυμασία ,
εάν είχαμε επαναφέρει εν μέρει την αρχαία γλώσσα
εάν τιμούσαμε ( όχι πιστεύαμε ) τους αρχαίους θεούς και ήρωες

θα τολμούσαν ποτέ γελοίοι ορθόδοξοι σλαβόφωνοι να διεκδικήσουν την κληρονομιά του Αλέξανδρου ;
Σήμερα τολμούν .
Τί βλέπει η διεθνής κοινότητα ; Κάτι γελοίους ορθόδοξους να διεκδικούν κάτι αρχαίες δάφνες απο κάτι άλλους γελοίους ορθόδοξους . Και τί την νοιάζει την διεθνή κοινότητα ποιός θα κερδίσει τις δάφνες ; Όποιος και να τις κερδίσει σε γελοία χέρια θα πέσουν .

Επομένως λοιπόν εμμένοντας να το παίζουμε "βυζαντινοί" μόνο απώλειες έχουμε .





http://lofos.info/pythas/index.html[/url]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.