# #

22 Σεπ 2012

Κακά μαντάτα μας περιμένουν....

...Καταλύτης οι Αμερικανικές εκλογές

Τα κακά μαντάτα από την χθεσινή σύσκεψη του κ Στουρνάρα με τους τροϊκανούς και πριν αποχωρήσουν, ήταν οι στόχοι, που αν δεν τους πιάσουμε, μας περιμένει και άλλο ψαλίδι σε  μισθούς και συντάξεις.

Τι μπορεί να συμβεί; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να κόβονται αυτομάτως μισθοί,συντάξεις και ...επιδόματα το 2014 για κάθε ποσό που δεν θα έχει μπει στα ταμεία.

Υπάρχει και «σχέδιο Β»(ή  «ρήτρα απόκλισης»), σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει τον Ιανουάριο του 2014 ισόποσα μέτρα από τον «σκληρό πυρήνα» (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα), δηλαδή για κάθε μονάδα απόκλισης από τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013.
Αυτό το ενδεχόμενο της  απασχολεί  τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ώστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο.
Με άλλα λόγια μπορεί τα μέτρα αυτή τη φορά να είναι ηπιότερα αλλά αν η κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχουςπου απαιτεί η Τρόικα θα έρθει αυτομάτως άγριο «μαχαίρι» το 2014 από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 

Στην Ελλάδα θα παραμείνουν τα τεχνικά κλιμάκια και με τους επικεφαλής θα υπάρχουν συνομιλίες και τηλεδιασκέψεις έτσι ώστε να υπάρξει η συμφωνία πριν επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα παραμονές του Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου.
Στην ανακοίνωση της τρόικας αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος. 

Η αντιπροσωπεία προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί μιας δέσμης οικονομικών πολιτικών, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταλήγει η ανακοίνωση της τρόικας.

Ένας Έλληνας

1 σχόλιο:

  1. Χρειαζομαστε ενα Ιωαννη Μεταξα (η την Χρυση Αυγη τελος παντων) να αναλαβει την εξουσια και να ΚΡΕΜΑΣΕΙ καμποσα σκυλια της λαητοσυμμοριας πασοκ σκυλια..

    Και καμποσα ανδρεικελα που παριστανουν την .."ελληνικη κυβερνηση" ενω η ΜΟΝΗ δουλεια τους ειναι να υπογραφουν (και να νομιμοποιουν!!!) οτι τους λενε οι τοκογλυφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.