# #

19 Σεπ 2012

Σε υψηλές θερμοκρασίες κάτω από το νερό μπορεί να δημιουργηθεί "ζωή"...???


Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως δημιούργησαν ξανά τις συνθήκες ενός από τα στάδια που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνιση της ζωής στη γη. Τα πειράματά τους έδειξαν ότι μια χημική οργανική ουσία, βασική για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, μπορεί να αναπτυχθεί από ορισμένα οργανικά και μεταλλικά στοιχεία.

Ερευνητές από το ινστιτούτο Carnegie στην Washington DC υπέβαλαν θειούχο σίδηρο σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας 250 C και πίεσης έως και 2.500 φορές μεγαλύτερη της ατμοσφαιρικής, και σχημάτισαν πυροσταφυλικό οξύ, ένα χημικό "κλειδί" που χρησιμοποιούν οι ...ζωντανοί οργανισμοί, προκειμένου να εξάγουν ενέργεια από την τροφή.

Οι θερμοκρασίες στις υδροθερμικές οπές μπορούν να φτάσουν στους 500 C
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στα πειράματά τους μπόρεσαν να δημιουργήσουν ίδιες συνθήκες με αυτές που κυριαρχούν σε υδροθερμικές οπές στα βάθη των ωκεανών, καθώς σε τέτοια υποβρύχια "καμίνια" με πολύ υψηλές πιέσεις, εντοπίζονται πολλά θεμελιακά χημικά στοιχεία για την δημιουργία της ζωής. Η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, ενισχύει αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνητών Dr George Cody, η δημιουργία πυροσταφυλικού οξέος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη της ζωής.

Και για τον Dr Gunter Wachtershauser ερευνητή του προγράμματος, το αποτέλεσμα των ερευνών δείχνει πως για την δημιουργία της ζωής χρειάζεται λίγος ατμός και αρκετή ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Η NASA ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τέτοιου είδους έρευνες, επειδή τη φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην αναζήτηση σωστών συνθηκών για την ύπαρξη ζωής σε άλλα μέρη του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.