# #

18 Σεπ 2012

Αντίθετα με τις δηλώσεις του ωραίου Άδωνη και του υπουργού του "Ξένιου Διός"


Αυξάνεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια
Πάνω από 100 αλλοδαποί και 7 διακινητές - εκ των οποίων έξι από το Λιμενικό και ένας από την ΕΛ.ΑΣ. - συνελήφθησαν κατά το πρώτο 7μηνο του 2012 σε 12 συνολικά περιστατικά παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού.
Επίσης από τις αρχές Αυγούστου, καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών, με αποτέλεσμα το χρονικό διάστημα από ...
1η Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό να έχουν επιληφθεί σε συνολικά 44 περιστατικά, στα οποία συνελήφθησαν 831 αλλοδαποί. Παράλληλα λιμενικοί συνέλαβαν 13 διακινητές.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 30 Αυγούστου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικής συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Ελληνική Αστυνομία.
Ακολούθησαν επιστολές του κ. Μουσουρούλη προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλμστρομ και του Αρχηγού του Λιμενικού Δημήτρη Μπαντιά προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Φρόντεξ, Ίλκα Λαϊτίνεν για την ενίσχυση των παρεχόμενων επιχειρησιακών μέσων για την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων.
Ο Φρόντεξ έκανε δεκτό το αίτημα και έχει προγραμματιστεί η άμεση διάθεση τριών εναέριων μέσων, τεσσάρων περιπολικών σκαφών, δυο κινητών μονάδων επιτήρησης και εμπειρογνωμόνων αξιωματικών, οι δαπάνες των οποίων θα καλυφθούν από κοινοτικούς πόρους του οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακόμη το Αρχηγείο του Λιμενικού έχει προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης σε συνεργασία με αντίστοιχες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδιάταξη και εντατικοποίηση περιπολιών σε θάλασσα και ακτές από τις Λιμενικές Αρχές, ενίσχυση περιπολιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με πρόσθετα περιπολικά σκάφη, αποστολή ελικοπτέρου στη Σάμο για παροχή εναέριας επιτήρησης.
Επιπλέον το προσεχές διάστημα έχει αποφασιστεί μεταξύ άλλων η ενίσχυση με προσωπικό στα λιμεναρχεία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
tovima.gr,από δω

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.