# #

21 Σεπ 2012

Ο Πούτιν ήρθε από το θεό… τι νομίζατε εσείς;


Από τον τσάρο και τον Στάλιν στον θεόσταλτο Πούτιν και έχει μέλλον η βλακεία.
Μέχρι τώρα ξέραμε την προσωπολατρία που είχε καλλιεργηθεί στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση για τον «πατερούλη των λαών» Στάλιν ή τη λατρεία του Μάο στην Κίνα ή ακόμη και του Κιμ στη Βόρεια Κορέα, που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στα γκουλάγκ ή στον θάνατο, γιατί απλώς δεν ήταν πρόθυμοι να προσκυνήσουν τον μεγάλο, σοφό, αξεπέραστο, αγαπημένο, κλπ. ηγέτη.
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και η προσωπολατρία παίρ­νει άλλη μορφή. Σε μια περιοχή ανατολικά της Μόσχας, μια αίρεση, με επικεφαλής τη...
μητέρα Φωτεινή λατρεύει τον πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί «παλεύει ενάντια στον Αντίχριστο». Η μητέρα Φωτεινή εξηγεί ότι «όπως ο απόστολος Παύλος ήταν αξιωματικός που κυνηγούσε τους χριστιανούς, έτσι και ο Πούτιν υπηρέτησε κάποτε στην KGB, αλλά μόλις έγινε πρό­εδρος, το Άγιο Πνεύμα «κατέβηκε» πάνω του, και από τότε διαχειρίζεται τα κοινά με σύνεση».
Αλλά και μέσα στο Κρεμλίνο, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ, δηλώνει ότι ο Πού­τιν «στάλθηκε από το Θεό στη Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο».
Σκίζουν μπλουζάκια
Ο λόγος είναι απλός: τον Μάρτιο του 2012, θα γίνουν προεδρικές εκλογές. Ο Πούτιν και ο σημερινός πρόεδρος Μεντβέντεφ δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν από κοινού ποιος από τους δύο θα διεκδικήσει τη θέση. Φαίνεται όμως ότι ο Πούτιν δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι διατηρεί την εντυπω­σιακή δημοτικότητα που είχε πριν από λίγους μήνες, και η οποία έφτανε στο 80%. Σήμερα έχει πέσει στο 68%, και γι’ αυτό ακριβώς το επιτελείο του φροντίζει με κάθε τρόπο να ανεβάσει τις «μετοχές» του. Κάποιοι γεωργοί ονόμασαν μια ποικιλία αγγουριού «Πούτιν», ενώ κάποιοι ποτοποιοί έδω­σαν το ίδιο όνομα σε μια νέα μάρκα βότκας.
Ωστόσο, το ισχυρότερο όπλο του είναι ο λεγόμενος «Στρατός του Πούτιν». Δεν πρόκειται για στρατεύματα ή για πυ­ραύλους, αλλά για νέες και ωραίες νέες, οι οποίες καλούν τις συνομήλικες και εξίσου όμορφες με αυτές, να σχίσουν τα μπλουζάκια τους για τον Πούτιν… Τα σχετικά βίντεο πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, όπου εμφα­νίζονται νεαρές κοπέλες της «Άρμια Πούτινα» (δηλαδή του στρατού του Πούτιν) – έχοντας γραμμένα συνθήματα στα μπλουζάκια τους υπέρ του προέδρου-, στο τέλος να τα σχί­ζουν κραυγάζοντας υπέρ του…
Οι νεαρές οπαδοί του Πούτιν οργάνωσαν και δημόσια εκδήλωση στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας με τίτλο «Το σκίζω για τον Πούτιν». Πολλοί Μοσχοβίτες είναι εν­θουσιασμένοι, ενώ κάποιος στο Διαδίκτυο τις καλεί «να τα βγάλουν όλα»… Κάποιοι άλλοι αντέδρασαν στις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι «εγκέφαλοι» του Πούτιν, οργανώνοντας μια αντίπαλη ομάδα με τίτλο «Ο στρατός κατά του Πούτιν».
Παραλίγο βράβευση
Ο Πούτιν παρά λίγο να πάρει και ένα σοβαρό γερμανικό βραβείο, το Κουατρίγκα, για το 2011, το οποίο απονέ­μεται στα «φωτισμένα μυαλά». Με το ίδιο βραβεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από ένα χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών, ενώ ο Βάτσλαβ Χάβελ, που βραβεύτηκε με το ίδιο βραβείο το 2009, απείλησε να το επιστρέψει. Το δε ηγετικό στέλεχος των Πράσινων, Τζεμ Οζντεμίρ, που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής, παραιτήθηκε από αυτήν. Τελικά, το βραβείο δεν θα δοθεί φέτος, αλλά πολλές Ρωσίδες είναι έτοιμες να σκίσουν τα μπλουζάκια τους για τον Πούτιν…
Και όχι μόνο η αίρεση στη Μόσχα! Και μια εμπορική αίρεση στα σκουπιδοκάναλα της Ελλάδας ευαγγελίζεται την παρέμβαση του Πούτιν για να «σώσει» την Ελλάδα (απωθημένο με τις σωτηρίες έχουν) και το λαό της από τους εχθρούς και τον αντίχριστο…
Σκίζουν τα ρούχα τους για τον Πούτιν (http://www.piperies.gr/posts/skizoyn-ta-royxa-toys-gia-ton-poytin)
Άναψαν τα αίματα και έσκισαν τις μπλούζες. Ο λόγος για τρεις καλλίγραμμες Ρωσίδες που προωθούν την νέα υποψηφιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την προεδρία της Ρωσίας το 2012 με έναν «διαφορετικό» τρόπο.
Η ομάδα «Στρατός του Πούτιν» καλεί τις Ρωσίδες να δείξουν την υποστήριξή τους στον Ρώσο πρωθυπουργό σκίζοντας κυριολεκτικά τα ρούχα τους!
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο εμφανίζονται οι κοπέλες ανακοινώνουν έναν διαγωνισμό στον οποίο όμορφες κοπέλες καλούνται να σκίσουν κάτι για τον Πούτιν και να ανεβάσουν το βίντεο στο διαδίκτυο, με έπαθλο ένα iPad.
Η σοβαρή πρωταγωνίστρια συναντά δύο φίλες της να κάνουν ηλιοθεραπεία φορώντας προκλητικά μπλουζάκια με την επιγραφή «Θα σκίσω τα ρούχα μου για τον Πούτιν» και το βίντεο τελειώνει με τις κοπέλες να σκίζουν πραγματικά τα μπλουζάκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.