# #

17 Σεπ 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΓΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ


Green Wave Festival 2012

Χτες 16/9/12 έληξε η τετραήμερη διοργάνωση τουGreen Wave Festival 2012. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν πολλές οργανώσεις πολιτών οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Αν και ο ...καιρός δεν ήταν κατάλληλος, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα κυρίως στους διοργανωτές, ωστόσο η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική.



Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν και οι Επιτροπές Αγώνα κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού από την Χαλκιδική, το Κιλκίς και τη Ροδόπη, οι οποίες με ενημερωτικά φυλλάδια επιδίωξαν να ενημερώσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις τραγικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης επένδυσης. 
Σε αυτό βοήθησε και η προγραμματισμένη εκδήλωση από τους διοργανωτές, όπου μίλησαν και άτομα από σχετικές οργανώσεις του εξωτερικού (Ρουμανία, Βουλγαρία), μεταφέροντάς μας το κλίμα και την εμπειρία τους από τους αντίστοιχους αγώνες που πραγματοποιούνται στις χώρες τους. Για τη σημερινή κατάσταση των αγώνων στη Β. Ελλάδα μας ενημέρωσε ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διοργανωτές του Festival για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να έρθουμε σε επαφή με το κοινό της Θεσσαλονίκης, το οποίο εξαιτίας της ολοκληρωτικής έλλειψης ενημέρωσης από τα ΜΜΕ της χώρας μας είναι απληροφόρητο για το θέμα, παρόλο ότι η μόλυνση και η υποβάθμιση τους περιβάλλοντος της Χαλκιδικής είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλα τα άτομα που με την ενεργή και κυρίως την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο περίπτερο των Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, πρόσθεσαν ακόμη ένα λιθαράκι στον δύσκολο και άνισο αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΓΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

Χρήστος Καραστέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.