# #

16 Σεπ 2012

Τσουκνίδα...Το Φάρμακο!!! Και μια συνταγή στο τέλος για την τριχόπτωση


Ο Ιπποκράτης πρώτος κατέταξε την τσουκνίδα ανάμεσα στα φυτά "πανάκεια". 

Σε αυτά δηλαδή που κάνουν για πολλαπλές χρήσεις. Είναι ένα λαϊκό φάρμακο με απίστευτες ιδιότητες και ευρέως διαδεδομένο, καθώς στη χώρα μας φύεται σχεδόν παντού, ακόμη και δίπλα στα σπίτια! 

Ολόκληρο το φυτό χρησιμοποιείται καθώς τα αγκάθια της δεν υπάρχουν πια μετά το βρασμό. Τα παλαιότερα χρόνια η τσουκνίδα τρώγονταν με το φαγητό κανονικά μέχρι και την κατοχή. Υπό αυτήν την έννοια βοήθησε πολλούς ανθρώπους να επιβιώσουν μιας και περιέχει πολλές πολύτιμες για τον οργανισμό μας ουσίες. Εκτεταμένη η χρήση της τσουκνίδας και στην.. ομοιοπαθητική ιατρική.

Που φύεται: Στη χώρα μας, παντού!
Πότε μαζεύεται: Μάιο και Ιούνιο.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Ολόκληρο το φυτο.
Περιέχει: βιταμίνες (C, B2, K κλπ), σίδηρο, χλωροφύλλη, πυρίτιο, αμμωνία, καροτίνη, προβιταμίνη Α, τανίνη, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία κλπ.
Βοτανοθεραπείες: διουρητικό, αιμοστατικό, καθαρτικό, τριχόπτωση, αφροδισιακό, αντιδιαρροϊκό, αντιρρευματικό, σπασμολυτικό, αγγειοσυσταλτικό, γαλακταγωγικό, στυπτικό, αντιαναιμικό, αντιδιαβητικό, αντιαλλεργικό.


Ειδικά για την τριχόπτωση είναι πολύ αποτελεσματική η τσουκνίδα...
Απλά μαζέψτε ρίζες τσουκνίδας, βράστε τις 10 λεπτά και αφήστε τις στο νερό μέχρι να κρυώσει...
Μπορείτε να  βάλετε στο ψυγείο το τσάι αφού το φιλτράρετε για να είναι καθαρό και δεν θα το πιείτε φυσικά αλλά κάθε μέρα να ξεπλένετε μ αυτό τα μαλλιά σας ...

Καλή επιτυχία συνάδελφοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.