# #

18 Σεπ 2012

Άντε καλή αρχή !!! Ο Θ. Πάγκαλος καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης 10 000 ευρώ


Ξεκινάμε από τα ψιλά και σιγά σιγά θα φτάσουμε και 
στα χοντρά.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι εγγονός του ομώνυμου Στρατηγού Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου και πρώην δικτάτορα το διάστημα 1925-1926. (wikipedia) Ο παππούς του συνελήφθη ως δωσίλογος και τώρα φαίνεται ότι έρχεται η σειρά του εγγονού να αντιμετωπίζει την ...
δικαιοσύνη.
Ο παππούς 
Στις 25/8/1945   συνελήφθη ο “στρατηγός ” Θ. Πάγκαλος ως δωσίλογος  κατόπιν αποφάσεως του 6ου ανακριτικού γραφείου δοσίλογων. Λίγες μέρες νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική αγωγή για τα δημοσιευθέντα άρθρα του κατά την περίοδο της κατοχής, τα οποία, εξυπηρετούσαν το έργο των εχθρών (Γερμανών καταχτητών).
Στις 12 /9/1945 όμως απαλλάχτηκε με βούλευμα ( ! ),  από τις κατηγορίες που τον βάρυναν για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. http://hellasxg.blogspot.com/2012/08/blog-post_2753.html
Ο εγγονός 
Ο Θ. Πάγκαλος ο νεότερος έχει  ήδη καταδικαστεί  σε καταβολή αποζημιώσεων  ύψους 10 000 εύρω (… συν τόκων) για συκοφαντική δυσφήμηση , αλλά εκκρεμούν πολλές άλλες μηνύσεις και αγωγές εναντίον του. Συγκεκριμένα :
1) Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αριθμό απόφασης 345/2012, αποφάσισε: “… να γίνει εν μέρει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη ως προς τον πρώτο εναγόμενο και να υποχρεωθεί ο τελευταίος (σ.σ. ο Πάγκαλος, δηλαδή) να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής μέχρι την εξόφληση…”.
Η υπόθεση στην οποία αναφερόμαστε ξεκίνησε το 2009. Τότε ο Παπακωνσταντίνου επέλεξε τον 35χρονο οικονομολόγο, Ανδρέα Κουτούπη, για τη θέση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Η έκπληξη στην επιλογή ήταν πως ο πετυχημένος οικονομολόγος δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη Νέα Δημοκρατία (έχοντας μάλιστα εκλεγεί με ψηφοδέλτιό της μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος), και πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να μιλάνε για αξιοκρατικές επιλογές σε κρατικές θέσεις.
Δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης και την επομένη έμαθε απο τα ΜΜΕ την ανάκληση της απόφασης. Τι είχε γίνει;;; Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος  “αποκάλυψε” λοιπόν ότι ο νέος ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ χλεύαζε το κυβερνών κόμμα μέσω facebook. Στην συνέχεια ο Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη στα “ΝΕΑ” (εκδότης- διευθυντής τότε ήταν ο μετέπειτα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καψής) αποκάλεσε τον οικονομολόγο “καραγκιόζη” και “σαχλαμάρα”, με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Κουτούπης να καταθέσει σε βάρος του αντιπροέδρου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή. Ως συνήθως η μήνυση  δεν έφτασε στην δικαιοσύνη αλλά η αγωγή  εκδικάστηκε κανονικά και το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αριθμό απόφασης 345/2012, αποφάσισε τα προαναφερόμενα. Το δικαστήριο δέχτηκε δηλαδή πως ο Θ. Πάγκαλος έθιξε την τιμή και την υπόληψη του Ανδρέα Κουτούπη και του προκάλεσε επαγγελματική βλάβη. Εξού και η αποζημίωση των 10.000 ευρώ . Αν δεν τα δώσει, θα ακολουθήσει κατάσχεση του σπιτιού του! Αν πεθάνει θα πρέπει να του τα δώσει η κυρία του, η Χριστοφάκη. Αν κάνει έφεση δικάζουν σε ένα χρόνο ξανά… και θα τους ξαναπληρώσει τα δικαστήρια!  ( απόσπασμα από http://www.stoxos.gr/2012/05/blog-post_9751.html)
Σχόλιο: εφόσον ο Θ. Πάγκαλος έθιξε την τιμή και την υπόληψη του Ανδρέα Κουτούπη πάει να πει ότι τέλεσε και το έγκλημα της δυσφήμησης και ενδεχομένως της συκοφαντικής δυσφήμησης  και η δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να τον δικάσει και γι΄αυτα.
Κατά του Θ. Πάγκαλου εκκρεμούν όμως και τα ακόλουθα: 
-  Αγωγή πολιτών για το («Μαλάκες» και «Φασίστες»)
- μήνυση για έσχατη προδοσία λόγω θέσπισης της ατιμωρησίας  των υπουργών και των συνεργατών τους Σαλεμή, Μυλωνά (νόμος περί ευθύνης υπουργών )
- μήνυση για παράβαση καθήκοντος λόγω μαζικής απόδοσης ιθαγένειας και ψήφο αλλοδαπών (ήδη το ΣτΕ  έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο ….)
- μήνυση για έσχατη προδοσία ( Αντωνίου )  λόγω της πρώτης δανειακής σύμβασης και του συνοδευτικού μνημονίου (Ι)
- μήνυση  για  εξαπάτηση εκλογέων (162 Π.Κ.) και εσχάτη προδοσία του Ελληνικού Λαού λόγω παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στις ξένες δυνάμεις, της υποδούλωσης, εξαθλίωσης και εξόντωσης των Ελλήνων - μήνυση Κρητικοπούλου – Σακκά και άλλων 282 Ελλήνων πολιτών
Καταγγελία στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη
Τέλος, υπάρχει τουλάχιστον μια  καταγγελία για την δημόσια ομολογία του ότι διέπραξε ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα ότι τα λεφτά ” τα έφαγε” αυτός και οι παρέες του.
Ως αμυντική κίνηση σε αυτή την καταγγελία, ο κ Πάγκαλος προσπαθεί να μετατοπίσει την ευθύνη του στους  πολίτες και μαζεύει τα απαραίτητα στοιχεία (βλπ το ” βιβλίο”  μαζί τα φάγαμε ή πως το λένε ). Μάταια κ Πάγκαλε Μάταια. Έπρεπε να το ξέρετε αυτό.

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.