# #

5 Ιουν 2012

Έλληνες της Ιρλανδίας χόρεψαν για να στηρίξουν την πατρίδα (ΒΙΝΤΕΟ)



thumb
Με μία χορευτική εκδήλωση στο κέντρο του Δουβλίνου προσπάθησε η Ελληνική Κοινότητα της Ιρλανδίας να ευαισθητοποιήσει τους Ιρλανδούς αλλά και όλον τον κόσμο, αλλά και να απαντήσει στα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας, δεκάδες μέλη παρευρέθηκαν και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ έγινε και η διανομή εντύπου στο οποίο καταδικάζεται ο τρόπος με τον οποίον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περαστικοί και φίλοι Ιρλανδοί χόρεψαν μαζί με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, ενώ συζήτησαν μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Η εκδήλωση είχε επιτυχία, καθώς είχαμε μια αξιοπρεπή και όμορφη παρουσία, προσελκύσαμε θετικό ενδιαφέρον προς τη χώρα μας και μεταδώσαμε αγωνιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς», επισημαίνει η Δρ. Θωμαΐς Κακούλη, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. 
«Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιρλανδικό λαό για τη...
συμπαράστασή του και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους πολιτιστικές διαμαρτυρίες στην Ιρλανδία για την ενημέρωση του κόσμου και για την αποκατάσταση του καλού ονόματος των Ελλήνων», πρόσθεσε η κ. Κακούλη.
Η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας καλεί όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Διασποράς να ακολουθήσουν αυτήν τη προσπάθεια, ώστε να προκαλέσουνε «μια Ελληνική οικουμενική χορευτική επιδημία», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με σκοπό την αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό και τη διατήρηση του καλού ονόματος των Ελλήνων διεθνώς.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.