# #

13 Απρ 2012

Το Περού Απαγόρευσε για Δέκα Χρόνια τις Γενετικά Τροποποιημένες Τροφές!!!



Μνημειώδες, και ποιος το έκανε; το Περούύύύύ. 

Δεν το έκανε η Ελλάδα που έδωσε τον πολιτισμό σε όλους τους τώρα «τεχνολογικά προηγμένους» βαρβάρους.

Ουδέν σχόλιο επί αυτού. Με ένα μαζικό κτύπημα στις πολυεθνικές αγροτικές εταιρείες όπως η Monsanto, Bayer, και η Dow, πέρασε ένα νόμο που απαγορεύει τις γενετικά τροποποιημένες τροφές οπουδήποτε μέσα στην χώρα για δέκα χρόνια, έως ...ότου ξανά εξετασθεί το θέμα.

Η ολομέλεια του Κογκρέσου του Περού πήρε την απόφαση παρά την κυβερνητική πίεση για τις Γενετικά Τροποποιημένες Τροφές, κυρίως χάρις στην πίεση των αγροτών που απαρτίζουν την Parque de la Papa στό Cusco. 

Μία κοινότητα 6.000 ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν τις έξι αγροτικές κοινότητες της χώρας. Ανησυχούν ότι η εισαγωγή των GMO θα καταστρέψει τα τοπικά είδη του Περού, όπως το γιγάντιο λευκό καλαμπόκι, το ρόζ καλαμπόκι και φυσικά τα διάσημα είδη των Περουβιανών πατατών.

 Δέστε την δεύτερη εικόνα. Ο Anibal Huerta, ο πρόεδρος της Αγροτικής Επιτροπής του Περού, είπε ότι η απαγόρευση χρειαζόταν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος από την βιοτεχνολογία.


Ενώ η απαγόρευση θα κόψει την εισαγωγή των GMO στην χώρα, ένα τεστ που διεξήχθη από την Περουβιανή Ένωση Καταναλωτών την χρονική στιγμή πού ελήφθη η απόφαση της απαγορεύσεως, απέδειξε ότι 77% των προϊόντων των σουπερμάρκετ έδειξαν μόλυνση από GMO. Η έρευνα έδειξε κάτι που υποπτεύονταν από καιρό. 

Οι τροφές GMO είναι στα ράφια και ο κόσμος τα παίρνει σπίτι του και τα τρώει χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Τα GMO είναι τόσο διαδομένα στην Αμερικανική ήπειρο ώστε είναι σχεδόν αδύνατον να μπλοκαριστούν μέσω της γύρης ή σαν επεξεργασμένες τροφές.

Αλήθεια, εσείς ξέρετε τι τρώτε από τα σουπερμάρκετ;;;

 Εφόσον τρέφεστε από τα σουπερμάρκετ και όχι με προϊόντα από το χωριό σας χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα η από βιολογικά (μην μου πείτε πάλι ότι είναι ακριβά), ξέρετε σε τι σας μεταλλάσουν;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.