# #

25 Μαΐ 2011

Πάμε πλατεία; Xωρίς πλακάτ και κομματικές «ταμπέλες».


Στην πλατεία Συντάγματος και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι" Έλληνες. Πρόκειται για την αυθόρμητη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών σε πλατείες της χώρας, στα πρότυπα των Ισπανών "Αγανακτισμένων", που αντιδρούν στην ...
οικονομική κρίση.
Σε περισσότερες από 30 πόλεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 18.00 οι «Αγανακτισμένοι» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Facebook, ενδεικτικά, τα σημεία όπου θα γίνουν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις είναι:

Αθήνα πλατεία Συντάγματος, Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, Πάτρα πλ. Γεωργίου, Βόλος παραλία Βόλου, έξω από το συγκρότημα «Παπαστράτος», Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας, Λάρισα κεντρική πλατεία, Κοζάνη κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, Ρολόι, Kέρκυρα πλατεία Δημαρχείου, Γιάννενα κεντρική πλατεία, απέναντι από την τ. Νομαρχία, Χίος πλατεία Βουνακίου, Πρέβεζα στο Ρολόι, Σητεία πλατεία Σητείας, άγαλμα Αγνώστου Στρατιώτη, Σάμοςπλατεία Καρλοβασίου, Κεφαλλονιά κεντρική πλατεία Αργοστολίου, Γαργαλιάνοι στην πλατεία του χωριού, Καρδίτσακεντρική πλατεία, Ιεράπετρα έξω από το Δημαρχείο, Ρόδος πλατεία Κύπρου, Λαμία πλατεία Πάρκου, Λευκάδακεντρική πλατεία, Κομοτηνή πλατεία Κομοτηνής, Σέρρες πλατεία Ελευθερίας, Χαλκίδα πλατεία Αγ. Νικολάου, Ξάνθηκεντρική πλατεία στο ρολόι, Χανιά πλατεία Αγοράς, Πύργος κεντρική πλατεία, Ναύπλιο πλατεία 3 Ναυάρχων-Δημαρχείο, Καστοριά πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, Σύρος Ερμούπολη, Πτολεμαΐδα κεντρική πλατεία, Καβάλαπλατεία Ελευθερίας, Φλώρινακεντρική πλατεία στον πεζόδρομο, Έδεσσα πλατεία Ελευθερίας, Άρτα πλατεία Αγίου Δημητρίου, Άνδρος Σταυροπεδα, Κόρινθος Περιβολάκια.

Το ελληνικό κίνημα οργανώθηκε μέσω του ίντερνετ και σε περίπτωση που όλοι όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον, συγκεντρωθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στo Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, τότε αυτές θα μετατραπούν σε Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Το έναυσμα για τη διαδικτυακή οργάνωση των Ελλήνων έδωσαν οι Ισπανοί και το σύνθημά τους: «Μην φωνάζετε, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Έτσι, δημιουργήθηκε μία πρώτη ομάδα στο Facebook που καλούσε σε ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και μία δεύτερη στον Λευκό Πύργο.

Το απόγευμα, χθες, όμως, την ώρα που 7.000 άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, η αθηναϊκή ομάδα των "Αγανακτισμένων" εξαφανίστηκε από το Facebook.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε είναι «η εκδήλωση ακυρώθηκε» και αμέσως στο διαδίκτυο ξεκίνησε μια φημολογία σχετικά με την τύχη των Ελλήνων "Αγανακτισμένων".

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα. Σήμερα το πρωί η αθηναϊκή ομάδα είχε πάνω από 20.000 φίλους.

Στα μηνύματα τους τα μέλη και φίλοι της ομάδας καλούν τους πολίτες στο Σύνταγμα, σε μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς πλακάτ και κομματικές «ταμπέλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.