# #

23 Μαΐ 2011

Απογοήτευση σε χιλιάδες πιστούς: H συντέλεια του κόσμου ΔΕΝ ήρθε (ΒΙΝΤΕΟ)



ierokirikas_kamping
Οι πιστοί του βαπτιστή ιεροκύρηκα Χάρολντ Κάμπινγκ προσπαθούν να "μαζέψουν τα κομμάτια τους" μετά την αποτυχημένη πρόβλεψη ότι χθες θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου.
Μερικοί "σφυρίζουν αδιάφορα", άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια νέα δοκιμασία από τον Θεό. Όμως, ο 89χρονος ιεροκήρυκας που είχε υποστηρίξει ότι ο Χριστός θα επιστρέψει στη γη το Σάββατο, είναι εξαφανισμένος.
Ο Κάμπινγκ είχε πεί: "Το Σάββατο 21 Μαΐου περίπου στις 6 το απόγευμα (ώρα δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, ξημερώματα Κυριακής στην Ελλάδα) το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα «ρουφηχτεί» από τον Παράδεισο και οι υπόλοιποι θα πάνε κατευθείαν στην Κόλαση. Και μετά θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου".
Προς ικανοποίηση πιστών και απίστων η προφητεία του Κάμπινγκ δεν...
επαληθεύτηκε.
Το BBC μεταδίδει ο Ρόμπερτ Φιτζπάτρικ, ένας συνταξιούχος από την Νέα Υόρκη, πιστός των κηρυγμάτων του Κάμπινγκ είχε δαπανήσει περισσότερα από 140 χιλιάδες δολάρια σε διαφημίσεις για να δημοσιοποιήσει την προφητεία. Μια μέρα μετά, είναι απαρηγόρητος. "Δεν καταλαβαίνω γιατί ... δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει συμβεί τίποτα...Δεν μπορώ να σας πω τι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Προφανώς, δεν τα κατάλαβα καλά καθώς είμαστε ακόμα εδώ."
Άλλοι πιστοί προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι είχαν αμφιβολίες σχετικά με την πρόβλεψη. "Είχα κάποιο σκεπτικισμό, αλλά προσπαθούσα να τον απωθήσω, να τον βγάλω από το μυαλό μου γιατί ανήκω στον Θεό", δήλωσε ο Κιθ Μπάουερ που ταξίδεψε 5 χιλιάδες χιλόμετρα από το Μέριλαντ στην Καλιφόρνια όπου βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός του Κάμπινγκ.
"Ήλπιζα ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου γιατί ο Παράδεισος είναι πολύ καλύτερος από την γη", πρόσθεσε ο Μπάουερ. Άλλοι οπαδοί του ιεροκήρυκα είπαν ότι η καθυστέρηση στην συντέλεια του κόσμου μπορεί να είναι μια ακόμη δοκιμασία από τον Θεό.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Κάπινγκ δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά την αποτυχημένη πρόβλεψη.
Η Washington Post μάλιστα μετέδωσε δημιουργήθηκαν ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές για την πρόληψη αυτοκτονιών των πιστών που έχασαν κάθε ελπίδα να μεταναστεύσουν στον παράδεισο....



..πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.