# #

24 Μαΐ 2011

Άνω Σκοτίνα...αξιζει να την επισκεφτειτε !



ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ξενώνας στην Άνω Σκοτίνα

Στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου και σε υψόμετρο 600 μ., μέσα σε καταπράσινο δάσος που συνθέτουν έλατα, οξιές, καστανιές και πλατάνια και ασύλληπτη θέα στο Θερμαϊκό μας περιμένει η Άνω Σκοτίνα. Μπορούμε να την προσεγγίσουμε είτε από τη Σκοτίνα (ανεβαίνοντας σε χωματόδρομο για 9 χλμ. μέσα από πανέμορφο καστανόδασος) είτε από τον Παλαιό Παντελεήμονα (σε άσφαλτο 12 χλμ.). Πάντως επίκειται και ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκοτίνα- Άνω Σκοτίνα.

Σήμερα το χωριό είναι ...
εγκαταλελειμμένο. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ήταν ορμητήριο ανταρτών, οπότε έφυγαν και οι τελευταίοι του κάτοικοι. Όταν αργότερα επέστρεψαν αποφάσισαν να χτίσουν το καινούριο τους χωριό πιο χαμηλά, εκεί που σήμερα βρίσκεται η νέα Σκοτίνα.

Στην πλατεία θα βρούμε το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1862 και ακριβώς δίπλα έναν τεράστιο πλάτανο με περίμετρο κορμού γύρω στα 15 μέτρα!

Για τη διαμονή μας υπάρχουν τρεις παραδοσιακοί ξενώνες:

Ξενώνας Συντριβάνης, ανήκει στον κο Θανάση Συντριβάνη που έχει και δεύτερο ξενοδοχείο στην παραλία. Ο ξενώνας έχει 15 δωμάτια, πολύ καλό ταβερνάκι και καλές τιμές. Ο κος Θανάσης έχει αποφασίσει να πουλήσει και τα δύο ξενοδοχεία! Όσοι ενδιαφέρονται θα βρουν τα τηλέφωνα μέσα στην ιστοσελίδα του. Μείναμε εδώ το Σεπτέμβριο του 2003 στο δωμάτιο Νο 209 δύο άτομα προς 55 € με πρωινό.

Pantheon Resort, πρόκειται για δύο πέτρινες κατοικίες, η μία 4 ατόμων και η άλλη 10 ατόμων. Δεν έχει ταβέρνα αλλά μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας το γεύμα της αρεσκείας σας αφού διαθέτουν πλήρεις κουζίνες και οργανωμένη χτιστή ψησταριά.

Άλλη λύση είναι ο ξενώνας "Απαλνή" με τα 6 διαμερίσματα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.