# #

24 Μαΐ 2011

ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ στα Βαλκάνια έγινε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ...




ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ στα Βαλκάνια έγινε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αφού μπέρδεψε το Μαυροβούνιο - τη χώρα που τον φιλοξενούσε- με την πΓΔΜ.

Η γκάφα έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τουριστικό θέρετρο του Μαυροβουνίου Μπούντβα (Budva), όταν δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στη "Μακεδονία" - μια ακόμη μικρή χώρα των Βαλκανίων.

"Αν τα προβλήματα αντιμετωπιστούν με τον ...σωστό τρόπο, το μέλλον της περιοχής θα είναι λαμπρό, συμπεριλαμβανομένου και του μέλλοντος της Μακεδονίας, της οποίας οι ομορφιές είναι εκπληκτικές" δήλωσε ο Κλίντον." Μην αποτύχετε και ο Θεός να σας ευλογεί", είπε, πυροδοτώντας έκρηξη γέλιου στο ακροατήριο του.

Η γκάφα του πυροδότησε ένα κύμα σχολίων στα φόρουμ ενημέρωσης στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, γελοιοποιώντας τον.

"Ο καϋμένος, δεν ξέρει καν που βρίσκεται", είπε ένας σχολιαστής.

"Πρέπει να είναι ερωτευμένος πάλι", είπε άλλος, αναφερόμενος στην ερωτική σχέση του Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι. "Κρίμα που δεν έφερε τη Μόνικα".

"Είναι συγκλονιστικό και λυπηρό να βλέπουμε τι είδους άνθρωποι κυβερνούν αυτό τον κόσμο", δήλωσαν αρκετοί σχολιαστές, με τους οποίους θα συμφωνήσουμε, καθώς ήταν ο Μπιλ Κλίντον αυτός που καθόρισε το μέλλον του Σκοπιανού ζητήματος, χαρίζοντας στο κρατίδιο το όνομα Μακεδονία..

Ο Κλίντον ήταν επίτιμος προσκεκλημένος το Σαββατοκύριακο σε συνάντηση στην Μπούντβα για τα προβλήματα και τις προοπτικές των Βαλκανίων, που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και η ιδιωτική εταιρεία επιχειρήσεων "ομάδα Άτλας" (Atlas Group).

Η συνάντηση σηματοδότησε την πέμπτη επέτειο της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου από την κρατική ένωση με τη Σερβία, και οι συμμετέχοντες πλήρωσαν μέχρι και € 1000 για να παραστούν.

Ο Κλίντον έλαβε τιμητικό πτυχίο γιατρού από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Μαυροβούνιο.

Να θυμήσουμε τέλος, ότι ο Κλίντον ήταν η βασική κινητήρια δύναμη για το ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό της Σερβίας και του Μαυροβουνίου το 1999 και η εχθρότητα εναντίον του εξακολουθεί να είναι υψηλή.

MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.