# #

26 Μαΐ 2011

Πανουσης... «άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση» ανάληψης της θέσης του Συνη­γόρου του Τηλεθεατή.


Αποχώρησε πριν αναλάβει...

thumb
γράφει ο Τυπικός
Προτού αναλάβει τη θέση του ως Συνήγο­ρος του Τηλεθεατή, ο Γιάννης Πανούσης με δήλωσή του ανακοίνω­σε ότι δεν αποδέχεται τη θέση καταγγέλλοντας κυβερνητικές πα­ρεμβάσεις από τη στιγμή που ανακοινώθη­κε το όνομά του.

  Ο Γιάννης Πανούσης στη δήλωσή του φω­τογραφίζει τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από καμιά κυβέρ­νηση, ούτε συμμετέχω στις “πανάρετες” διαδικασίες του open.gov», αφήνει αιχμές για τη διαδικασία του open.gov, αφού το χαρακτηρίζει ως «μεταβάπτιση του “δικού μας” σε άξιο» και καταγγέλλει ανοιχτά ότι «άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση» ανάληψης της θέσης του Συνη­γόρου του Τηλεθεατή.

   Ειδικότερα, ..
η δήλωση του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση αναφέ­ρει ότι «δέχτηκα την ευγενική πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγ­ματάρχη να αναλάβω καθήκοντα Συνηγό­ρου του Τηλεθεατή.
  Από τη στιγμή της δη­μοσιοποίησης της πρότασης αυτής και της αποδοχής της από μένα (λόγω του ότι έχω ασχοληθεί με τους κώδικες Δεοντολογί­ας και Αυτοδέσμευσης στα ΜΜΕ), άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση (με διάφορες προφάσεις, όπως αυτή της open.gov).
  Επειδή ποτέ δεν ζήτησα τίπο­τα από καμία κυβέρνηση, ούτε συμμετέχω στις ‘‘πανάρετες’’ διαδικασίες του open.gov (δηλαδή της μεταβάπτισης του ‘‘δικού μας’’ σε άξιο) κι επειδή ένας θεσμός διαφάνει­ας και προστασίας του πολίτη - τηλεθεατή δεν πρέπει να συναρτάται με τα πολιτικά πιστεύω των επιστημόνων, δηλώνω για λό­γους συνέπειας και δεοντολογίας ότι ουδε­μία σχέση θέλω να έχω με τις εν λόγω δια­δικασίες».
  Θυμίζουμε ότι την επιλογή του Γιάννη Πανούση για την ανάληψη της θέσης του Συνηγόρου του Τηλεθεατή έκανε την πε­ρασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι το Δ.Σ. της κρατι­κής ραδιοτηλεόρασης που συνεδρίασε την Τρίτη αποφάσισε να ξαναβάλει στην ατζέ­ντα του το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη θέση που επρόκειτο να αναλάβει ο Γι­άννης Πανούσης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι αφενός το θεσμικό πλαίσιο έχει αποφασι­στεί μέχρι... λεπτομέρειας πριν από τέσσε­ρις μήνες (συγκεκριμένα τον περασμένο Ια­νουάριο) και αφετέρου το όνομα του Γιάννη Πανούση είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.