# #

12 Φεβ 2011

Mυρίζει εκλογές το κυβερνητικό "αντάρτικο" κατά τις τρόϊκας!







ImageΌλα ανοικτά, ακόμα και οι πρόωρες εθνικές εκλογές στις 3 Απριλίου, πρέπει να θεωρούνται μετά την πρωτοφανή επίθεση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με έκδοση «πολεμικού ανακοινωθέντος» κατά της τρόϊκας σήμερα τα ξημερώματα! Ειδάλλως δεν εξηγείται σε καμία περίπτωση το κλίμα που φτιάχνουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες κατά της τρόϊκας (όπως π.χ. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος που διέρρεε και αυτό είναι καταγεγραμμένο παντού, πόσο ευχαριστημένη είναι η τρόϊκα με τις περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας) στην οποία μέχρι και χθες το βράδυ έδιναν «γη και ύδωρ». Tο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όσο και αν κτυπάει τον «σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ» ο οποίος βρίσκεται στις ΔΕΚΟ που ζητάει η τρόϊκα να μπουν σε πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα όσα τέρατα έχει δεχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των εργασικών σχέσεων και των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.
Πάντως ...
σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος  «εξέφρασε την έντονη  δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για την ανακοίνωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου» διαρρέουν πηγές του Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Ντομινίκ Στρος Καν «εξέφρασε την κατανόησή του και τον σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση» (σ.σ.: Χα!)
Τις επόμενες ώρες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει «διάβημα» προς τους κ.κ Ντομινίκ Στρος Καν, Ζοζέ Μπαρόζο και Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε ότι αφορά τα περί "αξιοπρέπειας" και «παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας», κάπως αργά τα θυμήθηκαν για να θεωρείται έγκυρη και χωρίς απώτερο στόχο η κίνηση διαφοροποίησης με την τρόϊκα. Η προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της κυβέρνησης και «αντιστασιακού προσώπου» της κυβέρνησης έναντι των πολιτών, δείχνει πιο πειστικό κίνητρο.
Υποτίθεται ότι το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης βάρυνε όταν τα μέλη της διαπίστωσαν στα βραδινά δελτία ειδήσεων το πόσο άθλια εικόνα δίδει η ίδια και η χώρα, με τα όσα (αφήνονται να) λένε οι εκπρόσωποι της τρόικας, κάθε φορά, που έρχονται στην Αθήνα.
Αστεία πράγματα.
Αυτή την φορά, ίσα-ίσα, που η εικόνα που έδωσε η τρόϊκα ήταν πολύ πιο μαζεμένη σε σχέση με το παρελθόν και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων απλώς δεν αφορά τους πολίτες στο βαθμό που τους αφορούν τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν μελλοντικά. Άρα, μυρίζει κάλπες και αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα...
 defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Αρεσκόμαστε σε ατέλειωτες βυζαντινού τύπου... αναλύσεις βαθυστόχαστες ---του κώλου,για την κρίση -τροϊκα-μέτρα κλπ.
    Το παράδειγμα μας το δείξανε οι Αιγύπτιοι και μάλιστα με ειρηνικά ως επί το πλείστον μέσα.
    Συμπέρασμα αν θέλουμε κατι να αλλάξει δεν έχουμε παρά να τους ακολουθήσουμε (τους Αιγύπτιους)και να βγούμε στην πλατεία Συντάγματος(Αθήνα) και πλατεία Αριστοτέλους (Θεσ/νίκη) να διατρανώσουμε να φύγει η ΛΕΠΡΑ απο τον τόπο ,αλλά ανυποχώρητα όσες μέρες χρειαστεί,έχοντας μάλιστα βοηθό μας το κίνημα "δεν πληρώνω" σε μαζική έξαρση και ανυπακοή.
    Διαφορετικά ας κάτσουμε να κλαίμε σαν μωρές παρθένες την μαύρη μας μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απολυτο δικιο Κιμωνα...Αναρτηθηκε το σχολιο σου, ειναι πολυ καλο...Καλυτερεψε ο καιρος και μας ελειψες για αρκετες μερες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.