# #

19 Δεκ 2010

Η πΓΔΜ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ιστορική βάση...δηλωσε ο καθηγητής Ιστορίας και Κλασικής Αρχαιότητας, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, John Mellvin-Jones

Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στους φοιτητές με θέμα: ‘Η σημασία της ιστορικής αλήθειας και το Μακεδονικό Ζήτημα’, ο καθηγητής Ιστορίας και Κλασικής Αρχαιότητας, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, John Mellvin-Jones, δήλωσε ότι οι Σλάβοι της πΓΔΜ, είναι ένα παράδειγμα ενός λαού που κλέβει ξένη προς αυτούς Ιστορία. «Γνώρισα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων από...
την πΓΔΜ στο Περθ. Είναι καλοί πολίτες, εργάζονται σκληρά για να ζήσουν.
Ωστόσο επειδή δεν είναι αρκετά μορφωμένοι, δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, που σε αυτήν εδράζεται η χώρα τους, και αυτή την επιβάλλει, χωρίς να έχει καμία ιστορική βάση.

Η πΓΔΜ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ιστορική βάση η οποία καθορίζει και την εθνική ταυτότητα. Αν κάποιος είναι γυμνός δεν έχει δικαίωμα να κλέψει τα ρούχα κάποιου άλλου», είπε ο καθηγητής Mellvin-Jones.

Όπως ήταν φυσικό από τις δηλώσεις αυτές αντέδρασε η ‘Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά’ της Αυστραλίας, η οποία απαίτησε να ζητήσει συγνώμη ο καθηγητής για τις δηλώσεις του.

Σε γραπτή, μάλιστα, επιστολή του ένας εκπρόσωπος της ‘Ένωσης’, ο Kërckoski Dame, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, υπενθύμισε στον Τζόουνς ότι το συνταγματικό όνομα της πΓΔΜ έχει αναγνωριστεί από 129 χώρες σε όλον τον κόσμο. Και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία και η Κίνα και σύμφωνα με την άποψή του, εσφαλμένα φέρει την ένδειξη «ΠΓΔΜ».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.