# #

21 Δεκ 2010

είναι ανθρώπινο δικαίωμα να είσαι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν είναι, ως φαίνεται, και τόσο σοβαρό ανθρώπινο δικαίωμα να πληρώνεις δίκαιους φόρους. Ή να έχεις δουλειά. Και στέγη. Και περίθαλψη. Κι ελεύθερο χρόνο. Και εξασφαλισμένα τα παιδιά σου -όπα! φθάσαμε στον Σοσιαλισμό!

Θα χαρακτήριζε ποτέ η Ντόρα την Αμερικανική Επανάσταση «ένοπλη σύγκρουση», όπως χαρακτήρισε την Επανάσταση του 1821; Δύσκολο!
Αν και, στην περίπτωση που θα είχε ανακατευθεί η Ντόρα στην «ένοπλη σύγκρουση» μεταξύ Βρετανών και Αποίκων μάλλον θα ήταν με τους Βρετανούς, τον βασιλιά Γεώργιο και το Μνημόνιο. Καθότι το ενδεχόμενο να έβρισκε τους Αποίκους πολύ «λαϊκιστές» είναι σφόδρα πιθανόν και ...
ταιριάζει γάντι με την ικανότητα της Ντόρας να βλέπει μακρυά:
πότε γεννιέται ένα έθνος (οι Αμερικανοί) πότε αργοσβήνει, θνησιγενές, ένα κόμμα (το δικό της) και ποιος φταίει για τις χαλαζοπτώσεις τον Αύγουστο (ο Σαμαράς)!
Και μια και λέμε για την ένδοξη Αμερικανική Επανάσταση, τους πατριώτες και τους πιονέρους, ο σημερινός τους Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε μάχη στο Κογκρέσο για να περάσει το φορολογικό τού... Μπους!
«Ναι, μπορούμε» (να σας δουλεύουμε αγρίως!)...
Ομως τα θέλει και ο ποπός τους -των Αμερικανών. Διότι ναι μεν σκόρπισε την απογοήτευση (για μιαν ακόμη φορά) η υποχώρηση του Ομπάμα (και) στο φορολογικό, αλλά εξισορρόπησε επικοινωνιακώς τις εντυπώσεις επιτρέποντας στους (στρατόκαυλους) γκέι που υπηρετούν στο αμερικανικό στράτευμα να δηλώνουν γκέι!
Αθάνατη Αμερική και σύμπασα η Δύση όπου τα σοβαρά, φέρ' ειπείν το φορολογικό, παίζουν στο επίπεδο των εντυπώσεων (της πλύσης εγκεφάλου) με το ίδιο περίπου ειδικό βάρος των ησσόνων.
Διότι βεβαίως και είναι ανθρώπινο δικαίωμα να είσαι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν είναι, ως φαίνεται, και τόσο σοβαρό ανθρώπινο δικαίωμα να πληρώνεις δίκαιους φόρους. Ή να έχεις δουλειά. Και στέγη. Και περίθαλψη. Κι ελεύθερο χρόνο. Και εξασφαλισμένα τα παιδιά σου -όπα! φθάσαμε στον Σοσιαλισμό! Σόρυ...
...a propos, ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου έστησε μια παράσταση πάνω στον Καβάφη προσπαθώντας να τονίσει το γκέιν (απαρέμφατο) του ποιητή! -α-στο-διάολο! κι εγώ που νόμιζα ότι ο Καβάφης ήταν στρέιτ!.. 

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 21.ΧΙΙ.2010 stathis@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.