# #

20 Ιουλ 2010

Ξέρετε κύριοι κυβερνώντες ότι η Εκκλησία είναι μια ανεπίσημη off-shore εντός των συνόρων μας;

Εξοργίζουν, προκαλούν. Μαζί τους προκαλεί και το ηθικό, κοινωνικό κράτος της χρεοκοπίας, του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις με τις παχυλές προεκλογικές υποσχέσεις, το «Θα φορολογήσουμε την Εκκλησία»
που το… Πασοκικό «προτεινόμενο» στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο και υπό την πίεση της Εκκλησίας, συντελέστηκε ένα ακόμη «ιερό» παζάρι, καθώς μειώθηκαν στο ελάχιστο οι συντελεστές φόρου για δωρεές (προς ναούς-μονές), από 10% και 5% σε 1% και 0,5% αντίστοιχα...........
efraim arsenios Εκκλησία: Ιερή Αυθαιρεσία, Φοροαπαλλαγή, Ατιμωρησία, Συγκάλυψη
Αλήθεια, η κυβέρνηση ενέδωσε ποτέ σε αντίστοιχες πιέσεις των εργαζομένων; παζάρεψε ποτέ για θέματα όπως περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδόματα ανεργία όπως έκανε με την Επιχείρηση Εκκλησία ΑΕ; Οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδοι και Παπανδρέου ΙΙΙ γιατί δεν «πρότειναν» τα δυσβάσταχτα αυτά αντιλαϊκά μέτρα στον κόσμο, όπως «πρότεινε» την φορολογία της Εκκλησίας, που από 10% και 5% το ζήτημα «έκλεισε» οριστικά με (προσέξτε) 1% και… 0.5% (!).
Μου αρέσει που η «Ε» επικαλείται «δημοσιογραφικές πληροφορίες» για να μας πληροφορήσει ότι «από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών ελέγχονται δεκάδες φοροδηλώσεις με δωρεές προς ιερούς ναούς, ύψους από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και επαναλαμβανόμενες. Για τις δωρεές αυτές, οι υπεύθυνοι των ναών χορηγούσαν αποδείξεις οι οποίες εκπίπτουν των δηλώσεων φόρου, ενώ η αντίστοιχη φορολόγηση της Εκκλησίας είναι αμελητέα…». Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μας μάραναν, δεν ρωτούσαν οποιοδήποτε μανάβη στις λαϊκές αγορές.
Το προαναφερόμενο είναι από την τελευταία είδηση με τίτλο «Ιερείς μοίραζαν φοροαπαλλαγές» όπου «Σε αργία έχουν τεθεί δύο ιερείς ναών της περιοχής των Φαρσάλων, σε βάρος των οποίων διερευνάται υπόθεση χορήγησης αποδείξεων για εικονικές δωρεές προς τους ναούς. Παράλληλα, έλεγχοι διενεργούνται και από επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών για τα φυσικά πρόσωπα, τους υποτιθέμενους δηλαδή δωρητές, οι οποίοι με τις αποδείξεις από τους ναούς πετύχαιναν φοροαπαλλαγές για διάφορα ποσά».
Αλήθεια υπάρχει κανείς σήμερα που πιστεύει ότι οι ενορίες σε όλη την Ελληνική επικράτεια δεν … προσφέρουν «νόμιμο», ηθικό φορολογικό άσυλο σε εκατομμύρια €υρώ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε τόσους τομείς που η χώρα, ιδιαίτερα σήμερα έχει ανάγκη. Ξέρετε κύριοι κυβερνώντες ότι η Εκκλησία είναι μια ανεπίσημη off-shore εντός των συνόρων μας;
Όπου η ναοδομία έχει αντικαταστήσει την Πολεοδομία.
Όπου η εκκλησιαστική Ατιμωρησία έχει αντικαταστήσει τον «ανεξάρτητο» θεσμό και “πυλώνα” του έθνους-κράτους: την Δικαιοσύνης.
Ακόμη και πιστοί Ορθόδοξοι αναρωτιούνται αναστενάζοντας και λέγοντας «Δυστυχώς υπάρχει και το σκοτεινό πρόσωπο της Εκκλησίας». Διαβάστε (μας το έφερε σχόλιο αναγνώστη) «Σοκ στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα εις βάρος κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πρώτο σοκ ήρθε, όταν διαρροές προς τον Τύπο ήθελαν έναν κληρικό να εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας. Σύντομα, το σοκ έγινε μεγαλύτερο, αφού ο Ιερέας, για τον οποίον όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο, συνελήφθη και σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος.
Κι εκεί που ολόκληρη η χώρα μιλούσε για την φρικιαστική αυτή υπόθεση, παραμονές Χριστουγέννων, ένας άλλος κληρικός εμφανίστηκε να πρωταγωνιστεί σε ένα απίστευτης σκληρότητας τηλεοπτικό υλικό με θύμα ένα ανάπηρο παλικάρι! Εικόνες σκληρές, εικόνες απάνθρωπες, εικόνες που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τουλάχιστον ο υγιής- προβλήθηκαν από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και αναδημοσιεύθηκαν στη συνέχεια από άλλα Μ.Μ.Ε., σκορπώντας την φρίκη. Και στις δυο περιπτώσεις, οι κληρικοί διαψεύδουν, αρνούμενοι να δεχθούν τα όσα φρικτά τους καταμαρτυρούνται.
Πάντως, εκτός από την πολιτική Δικαιοσύνη, έχει κινητοποιηθεί και η Εκκλησιαστική. Έτσι, για τον μεν ιερέα από το Ίλιον, ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Αττικής έχει διατάξει την διενέργεια ανάκρισης, θέτοντάς τον σε αργία, ενώ υπηρεσιακά έχει ζητήσει τον δικαστικό φάκελο, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες καθαίρεσής του, εφόσον καταδικαστεί. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος, στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο κληρικός που κατηγορείται για την ασέλγεια στον ανάπηρο νεαρό, διέταξε, επίσης, ανάκριση, θέτοντας παράλληλα τον κληρικό σε αργία.»
Ειλικρινά, για ακόμη μια φορά ξεμένω από λόγια. Τέτοια που ψελλίζω, καλοκαιριάτικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.