# #

21 Ιουλ 2010

Μαρακακης..«Εχω πολλές επιφυλάξεις για το αν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν αυτό το πράγμα ήταν τρομοκράτες ή ήταν βαλτοί ή ήταν εγκληματίες ή ήταν συμβόλαιο..

Ερευνες και ερωτήματα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου
Κηδεύτηκε χτες στην Ηλιούπολη ο Σ. Γκιόλιας
Στο Νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης κηδεύτηκε χτες το απόγευμα ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του.
Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, γίνεται έλεγχος στις κάμερες που υπάρχουν γύρω από το σπίτι του 37χρονου, ...αλλά και αυτές που βρίσκονται στο σημείο όπου βρέθηκε καμένο ένα κλεμμένο όχημα, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Λεωνιδίου.
Σύμφωνα με τις διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο. Αντίθετα, εκτιμούν ότι θα συλλέξουν πληροφορίες από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τόσο για την εκτέλεση του Σ. Γκιόλια στις 5.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας με 16 σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του, όσο και για τα όσα παρατηρούσαν στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύει η Αστυνομία, πολλοί είδαν τις προηγούμενες μέρες μία μοτοσικλέτα να κινείται στην οδό Δαιδάλου - όπου βρίσκεται και το σπίτι του 37χρονου - και όπως εκτιμάται από τους αξιωματικούς, ίσως ο οδηγός να παρακολουθούσε το θύμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχθές τα ξημερώματα, μάρτυρες είδαν τρία άτομα την ώρα που έφευγαν από το σημείο που φορούσαν στολές εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, ενώ πιθανολογείται πως ήταν εξοπλισμένοι ακόμα και με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες και για δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο εκτιμάται πως υπήρχαν και άλλα άτομα. Χθες το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο σπίτι του δημοσιογράφου, από το οποίο οι αστυνομικοί πήραν αρκετά έγγραφα.
Ο δικηγόρος του θύματος, Γ. Μαρακάκης, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του MEGA, δήλωσε: «Εχω πολλές επιφυλάξεις για το αν αυτοί που επέλεξαν να κάνουν αυτό το πράγμα ήταν τρομοκράτες ή ήταν βαλτοί ή ήταν εγκληματίες ή ήταν συμβόλαιο. Ακόμα κι αν είχαμε την προκήρυξη στα χέρια μας, θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν τελικά αυτά τα δύο πεδία είναι συγκοινωνούντα δοχεία».
Παράλληλα, τόνισε πως «επελέγη ένας στόχος, ο οποίος έπρεπε να εκτελεστεί, χτες (σ.σ. προχτές) επιτυχώς. Ο Σωκράτης έπρεπε να φιμωθεί χτες». Ο ίδιος κάλεσε τις ανακριτικές αρχές να ανατρέξουν στη θεματολογία και στη δημοσιογραφική δουλειά του το τελευταίο 6μηνο. Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ δήλωσε πως το μόνο που φαντάζεται είναι πως πίσω από τη δολοφονία του πελάτη του βρίσκεται ένας μεγάλος δάκτυλος. Επιπλέον, χτες βράδυ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Γ. Μαρακάκης δήλωσε ότι «μου κάνει εντύπωση πως πείστηκε να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας εκείνη την ώρα».
Υπενθυμίζεται ότι προχτές το βράδυ, ο ίδιος, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είχε προτείνει στον Σ. Γκιόλια να πάρει κάποια μέτρα προστασίας νομικού χαρακτήρα, απάντησε ότι ο Σ. Γκιόλιας γνώριζε όλους τους διευθυντές της Αντιτρομοκρατικής και άλλα στελέχη της ΓΑΔΑ και δεν είχε ανάγκη των δικών του συμβουλών πάνω σε αυτό το ζήτημα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 21/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.