# #

22 Ιουλ 2010

Παγκαλος...η συκοφαντική δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να τιμωρείται όταν το κάνεις από τη στήλη μιας εφημερίδας, ή σε ένα λόγο στη Βουλή ή σε μια διάλεξη όπου μιλάς ενώπιον κοινού και να μην τιμωρείται όταν το κάνει κάποιος και υπογράφει από κάτω Μίκυ Μάους..."

Mιλώντας χθες στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είπε για τα blogs:"Τα blogs είναι μια μεγάλη θετική κατάκτηση η οποία επετεύχθη χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Όχι, βέβαια. Αυτό δεν είναι αποδεκτό (δεν δικαιούται ο δημοσιογράφος να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία). Έξω από τον κόσμο της επικοινωνίας και των ιδεών, πολίτες μεμονωμένοι μέσα από τα blog μπορούν να εκφράζουν απόψεις. Όμως, όπως όλες οι κατακτήσεις έχουν και κινδύνους. Και οι κίνδυνοι αυτοί είναι η απόλυτη ανευθυνότητα. Χωρίς κανείς να...


αναλάβει καμία ευθύνη να μπορεί να λέει οτιδήποτε που καμιά φορά μπορεί να αναστατώνει την καθημερινότητα, τη ζωή, την ελευθερία έκφρασης και την οικογενειακή ηρεμία του άλλου; Εκεί πρέπει να υπάρχει κάποια ευθύνη, να μπορείς δηλαδή να βρεις την πηγή του blog, όταν χρειάζεται, με διαδικασίες. Με ένα νομικό πλαίσιο, ναι. Θα μπορούσε να είναι ο εισαγγελεύς.

Αν πρέπει να τιμωρείται η συκοφαντική δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να τιμωρείται όταν το κάνεις από τη στήλη μιας εφημερίδας, ή σε ένα λόγο στη Βουλή ή σε μια διάλεξη όπου μιλάς ενώπιον κοινού και να μην τιμωρείται όταν το κάνει κάποιος και υπογράφει από κάτω Μίκυ Μάους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.