# #

22 Ιουλ 2010

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ ανέλαβε δράση στην Πιερία

Αποτελείται από 24 αστυνομικούς και θα περιπολούν από το πρωί έως μετά τα μεσάνυχτα σε Κατερίνη και Παραλία


Από χθες στα πλαίσια της αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή και από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας όπως και σε όλη τη χώρα, το πρόγραμμα αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ (Δίκυκλη Αστυνόμευση).
Η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, αποτελείται από 24 συνολικά αστυνομικούς οι οποίοι.... στην πρώτη φάση του προγράμματος θα περιπολούν από τις πρωινές ώρες έως μετά τα μεσάνυχτα, στις περιοχές του δήμου Κατερίνης και δήμου Παραλίας.
Η δράση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια συνολική προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και ακολούθησαν εξειδικευμένη ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.

* Γιατί χρειαζόμαστε τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης;
Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις απαιτεί διαρκή, στοχευμεύνη και εμφανή αστυνόμευση, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης ανταποκρίνονται στην ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.
* Ποιά είναι τα καθήκοντά τους;
Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες. Θα κάνουν συνεχώς περιπολίες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
* Είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι;
Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί που απαρτίζουν την ομάδα ακολούθησαν μία απολύτως άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση, η οποία και θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος της Αστυνομίας είναι η διαρκής μετεκπαίδευση με σκοπό να βελτιώνεται η ετοιμότητα και η επίδοσή τους.
* Πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους;
Μέσα σε ένα μήνα, οι αστυνομικοί της ομάδας θα γνωρίσουν κατοίκους, καταστηματάρχες και φορείς της περιοχής. Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης θα καλούν το «100» στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους θα ειδοποιούνται και θα σπεύδουν άμεσα για την προστασία των πολιτών.                 ......http://www.imerisiatispierias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.